Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat vás, co jste rodili v Hořovické porodnici. Mám termín v prosinci 2019 a byla jsem rozhodlá rodit právě zde, jen jsem za poslední dobu slyšela samá negativa. Špatné jak u porodu,, tak i na šestinedělí. Ale zas si tak říkám, že kdyby to bylo tak hrozný tak tam přeci plno maminek nerodi ne? Nemám žádné zkušenosti, je to můj první porod, takže budu ráda za všechny informace. Moc vám děkuji a hezký večer ????
@Ellis 138 já tam rodila minulý rok, za mě porod byl dobrý, vše v pohodě, ale neměla jsem žádný plán ani speciální přání. Zato šestinedělí pro mě osobně bylo fakt peklo, ale to co jsem slyšela je skoro všude stejné. Mít to blíž rodím tam znovu.
@Ellis 138
Ahoj, rodila jsem letos v lednu a doporučuji. Byla jsem prvorodicka a s ničím nebyl problém, jídlo taky podle mě dobrý. Doporučuji navštívit předporodni besedu na jejich stránkách najdeš vypsané termíny na celý rok. Stojí 250kč na osobu a některé pojišťovny ti to proplati. Jinak o tuto porodnici je veliký zájem, takže podle mě nemůže být špatná. Jinak jsem rodila císařem, takže můj pobyt trval 6 dní (malá měla ještě zloutenku) a neměla jsem tam s nikým nikde žádný problémy. Všechny směny byly fajn. Navštiv tu besedu. Seznámí tě s oddělením, zodpoví všechny otázky a obrázek si udeláš sama. ![]()
@Ellis 138
Ješte me napadlo navštívit porodnici v Příbrami. Tam totiž posílají pokud mají plno. Možná by stálo za to se tam ject podívat a pak až si vybrat.
@bobda
Moc děkuju, ono jde asi i o to jak se chová člověk k nim, co jsem četla o porodních plánech a že to sestry nemají rádi a další podobné věci. Já žádný plán nemám, ani mít neplánuju. Budu ráda když mi pomůžou když nebudu vědět, nejsem nějak náročná, jen jsem se prostě potřebovala zeptat, protože pomalu že všech stran slyším nic moc věci. A co si Budem povídat, nevím co mě čeká, takže se trochu bojím. Jinak ten kurz je super nápad, určitě na to kouknu, ještě jednou moc děkuju ![]()
@Ellis 138 jak sestry nemají rády? Je to jejich práce, stejně jako moje jako sociálního pracovníka je dělat individuální plány s klienty! To je fakt děs, tohle… a proč? Protože si to ženský nechají líbit!
@Ellis 138
Nemáš zač a ničeho se neboj. Je to tam moc hezký a co se týče porodniho plánu, tak kdyby si ho náhodou přeci jen chtěla, tak všechno ti poradí právě na té besedě. Hlavně se neboj zeptat, když si v něčem nebudeš jistá. Pravda je ze všechny sestry nebyly úplně podle mého gusta. Ale vždycky jsem si řekla „musím vydržet její 12ti hodinovou směnu a pak přijde někdo milejší“
ono taky hodně záleží s kým budeš na pokoji. Ja měla obrovské štěstí, takže to mi taky hodně pomohlo. Hodně jsem tu porodnici řešila a pořád si nebyla jistá. Nakonec mám dobré zkušenosti a na ty méně sympatické sestřičky rychle zapomenes ![]()
@bobda ahoj, prosím tě, též příští týden rodim císařem v Hořovicich, mohla bys mi prosím říct jak je to s tatínkem tam, muže k tobě ještě před tím než tě dovedou na sál a dostane pak miminko do ruky než tě zašijou? Případně, pustí ho za mnou až se vzbudim i s miminkem abysme se na chvilku viděli a on mi miminko ukázal?? Budu totiž v celkové narkoze. A ještě když mě odvezou na JiP tam budu 24 hodin teda a druhy den mě pustí na klasický pokoj? Po kolika hodinách mě pustí vstavat z postele? Děkuji moc za informace a promiň, že otázek je tolik ![]()
@Membina
Ahoj, ja tedy celkovou narkozu neměla. Musíš jí mít, nebo jen ty ji chceš? Císař jsem měla domluvený na 7.30h takže manžel byl se mnou než si mě připravili, pak mi dal pusu a já došla po svých na sál. Když malou vyndali, zkontrolovali ji, očistili a mě ji tedy prilozili a po chvilce si dceru vzali-oblékli a donesli hned manželovi, aby se s ní pomazlil i je vyfotili. Mě pak převezli na pokoj a vzápětí přišel za mnou manžel. Dceru odvezli tuším že se to jmenuje observatoř a tam byla. Byla jsem z té narkozy hrozně unavená, tak jsem manžela poslala domů a ze až sese dám dohromady, tak zavolám aby přijel. Dopadlo to tak ze ten den uz nepřijel, protože jsem pořád pospavala. Dětičky nám vozili pravidelně každé 3h na kojení a manžel mohl přijít kdykoliv. Jinak doporučuji, aby jsi začala uz pít čaj na podporu laktace a vem si ho i sebou. Není problém, aby ti ho tam udělali. Po 24h ti pomuzou vstát a doprovodí te do koupelny, kde se umyjes a měla by jsi se vyčůrat. No a pak pokud budou mít volný pokoj, tak te prevezou a budeš moci mít miminko u sebe. Počítej, ze tam budete 4 dny. Naše malá měla žloutenku, tak jsme zůstaly 5 dní. Tak snad jsem odpověděla na vše ![]()
@Membina
Kecám, ležely jsme tam 6 dní, ale to je se žloutenkou individuální.
@bobda nemusím jí mít, ale já chci, nemám rada celkově operace tak bych částečnou nedala :/ a ten čas v kolik pujdeš ti řekli den předtím? Kojící čaj jsem si sebou koupila, ale teď v těhu na podporu laktace, nevím který..
@Membina
Rodila jsem o 3 týdny dříve a malá se nepřetočila, takže kdyz mi praskla voda a přijeli jsme (bylo to v noci) tak nám řekli, ať manžel jede domů a přijede po 7h, ze půjdu na sál v 7.30h a nechali mě „dospat“ na porodnim pokoji. Tobě ho určitě řeknou den předtím. Jestli ti můžu poradit, nenechavej si celkovou narkozu. Ty si na tom lépe, můžeš se psychicky připravit. Ja s císařem vůbec nepočítala, byl to pro mě šok. Takže jsem hned řekla, ze pokud mi budou dělat CS, tak jedině v celkové narkoze. No a bylo mi to rozmluveno. Nevím jestli to víš, ale celková narkoza je pro miminko nebezpečná a doktoři musí pracovat pod tlakem a rychleji, protože musí spěchat, aby se ty sedativa nedostaly k miminku. Navíc hned miminko neuvidis a z vlastní zkušenosti se o hodně ochudíš. Není nic krásnějšího, než když ti drobečka vyndaji a ty slyšíš, jak plače, hned ho vidíš a dostaneš miminko na sebe a říkáš si, ze to za to stálo. Hlavně se dáš mnohem lépe dohromady po částečné, hned můžeš komunikovat s manželem. Ještě to zvaž. Na sále máš stejně nějaký oblbovák, takže si úplně neuvedomujes, ze tě právě teď řežou. A všichni tam s tebou budou komunikovat, aby jsi byla v pohodě. Máš ještě čas, popřemýšlej o tom. Obecně všechny čaje na podporu laktace se doporučuje pít týden před porodem. Ja konkrétně měla granulovany od Hippu, koupený v Tescu.
Prvni jsem byla 2012 na vyvolavanem a sekci v Horovicich a byla spokojena. Ale maly byl u sester a ja na JIP po 3 hodinach nosili mi ho a tatinek si ho 5min pochoval po porodu. Podruhe jsem tohle nechtela tak jsme vybrali minuly rok Pribram, ktera uz je taky krasne zrekonstruovana, skoro hezci v tuhle chvili nez Horovice. Tam otec muze na sal nebo do predsali. Malou me ukazali a hned dali jemu, byl s ni celou dobu siti a pak jeli se mnou rovnou na pokoj a zustal cely den. V Pb se nechodi na JIP a maji i nadstandard. Jedine negativni byla protivna doktorka v poradne a pak jedna sestra zakyne. Ale to je vsude. Jinak prvni jem mela epidural a druhy spinal, jestli jsem se toho bala tak to nakonec byla naprosta pohoda.
Ahoj já jsem tam rodila letos v březnu během rekonstrukce. Byla jsem přesvědčená, že tuto porodnici chci, vše bylo krásné a personál na kurzech nás přesvědčil, že je to nejlepší porodnice. Během mého pobytu na šestinedělí se nás sešlo více, které jsme měly špatnou zkušenost jak s porodnicí tak s oddělením a šestinedělí. Nebudu to úplně rozepisovat dopodrobna. Mám v plánu napsat recenzi na porodnici přímo do kategorie. Ale pokud tě to bude zajímat mohu i do soukromé zprávy. ![]()