Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Luci, z krve to určitě poznají podle hladiny HCG, stačí se jich při odběru zítra zeptat, kdy si můžeš zavolat na výsledek(většinou rozbor trvá asi hodinu). Na nějaké diskusi tady holky daly i tabulku v kolikátém týdnu by měly být jaké hodnoty. Obecně ale platí, že netěhotná v krvi nemá žádné HCG a když tak slaboučké např.pokud je hodnota HCG 1.5, tak to většinou nic neznamená, pokud je ale třeba HCG 160 je žena těhotná.
Děkuji Lalushko…jsi zlatíčko,ale co by sakra jinak 5 pozivních testů znamenalo?
Myslím, že určitě těhotenství
Buď v klidu, určitě už v tobě roste malý prďolka, takže se nestresuj, ono to dobře dopadne a zítra budeš mít určitě vysoké HCG ![]()
To se Ti řekne nestresuj
…i hladinu mi řeknou?
Kéž by už prďolka rostl ![]()
Nevím jestli je to všude stejné, ale měli by ti právě tu hladinu říct. Pokud budeš volat do laboratoře a ne sestře, tak ti možná řeknou jen hladinu a ne jestli jsi nebo nejsi, to se taky občas stane ![]()
Já vím, že se mi to řekne nestresuj, ale zkus si udělat nějakou malou radost a těšit se z toho, že to vypadá tak nadějně
Pohlaď bříško a mysli jen na to hezké.
Lalushko, nechci si dělat moc velké naděje, kdyby náhodou pak to nevyšlo ![]()
To chápu, ale radost si udělat můžeš
a na to hezké klidně taky myslet můžeš. Já vím, že se mi to lehce říká, ale já jsem taky před pár měsíci prožívala něco podobného-u mě to bylo ještě trošku složitější, protože nám to přirozeně nešlo, každý měsíc jsem zažívala zklamání…
Teď jsou mi odměnou kopanečky dvou mrňat ![]()
Byla jsem na krvi v úterý ráno a v 11h dopoledne jsem volala na výsledky. řekli mi jen hodnotu 392,4, ne jestli jsem nebo nejsem těhotná…
Teoreticky by to mělo odpovídat cca 4+3tt, takže doufám že to bude vše OK.
Určitě doporučuju zajít si na test, docela mi spadl kámen ze srdce, že pozitivní testy mají i opodstatnění… ![]()
Jinak každopádně držím palce… ![]()
Ahojky ženský, můžu se k vám přidat? četla jsem vaši diskusi, a zajímalo by mě, za jak dlouho po oplodnění může být znatelná hladina hcg v krvi, aby to ukazovalo, že jsem těhu
Děkuji, můžu tě ubezpečit, že pokud jsi těhotná, tak ani až ti to potvrdí, tak si neoddychneš. Celé těhotenství se budeš strachovat jestli je všechno jak má být, ale neboj to je pro většinu maminek, zvlášť prvorodiček normální.
A já nepochybuju o tom, že těhotná jsi, to by byla teda sakra náhoda, aby se pět testů seklo.
Denčo, já měla 12. den po oplodnění HCG 160,5 ale u dvojčat bývá hladina vyšší