Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Babe007 píše:Medvídek Pú píše:Jestli je neponořuješ nějak víc, aby to byla vyteklá barva, tak to vypadá nadějně na dušíka
Krásné sobotní ráno přeji všem:-)
Chtěla bych poprosit o Vaše názory a zkušenosti, jsem docela zmatená z to co se děje. Popíši Vám svůj příběh.
9.března 2011 jsem po 8-mi letech vysadila HA.První MS se dostavila po 30ti dnech, druhá po 28mi dnech a třetí zatím nic (dnes je to už 32 den), ale
25-tý den od začátku poslední menstruace se mi objevil slaboučký (spíše jednorázový) nahnědlý výtok. 27 den jsem měla šíílenou migrénu, 28 den jsem to nedostala a stále přetrvával slaboučký výtok, spíše při močení. Tak jsem si 29tý den udělala test, Vyšel se slaboučkou //,ale asi až po 5minutách, tak jsem se testovala denně (asi jsem blbka co?) Dnes 32 den od poslední MS jsem udělala testy dva. Jeden vyšel a druhý ne, tak jsem DOST nervózní co to je? máte prosím zkušenosti? Navíc se mi zdá, že // vůbec nesílý a všecky se mi objevují po limitu![]()
, cca po 5 minutách. Děkuji za vaše názory a přeji krááásný víkend. Pro posouzení přikládám foto.
Skoč si v pondělí na krev, stojí 200 kč, HCG je v ní dřív než v moči a dozvíš se to za pár hodin
ne ne, to určo neponořuji, na to si dávám pozor i na dobu ponoření. To bych věděla že to jsou falešné naděje kdybych u testování dělala to co nemám ![]()
V pondělí asi zajdu na krev, ale i tak se bojím zklamání
člověk nikdy neví na čem je ![]()
Bajča píše:
přesně jak tu někdo píše,já taky razím názor že falešně pozitivní testy nejsou,ale prostě to těhu nevydrží
To bych je musela být těhotná každý měsíc i v době, kdy ovuluju na straně, kde nemám vejcovod,což možné není.
já vidím taky dvě a pomalu sílí.. neboj však to pak budou dvě dálnice! podle mě těhotná jsi! gratuluju! ![]()
Medvídek Pú píše:Babe007 píše:ne ne, to určo neponořuji, na to si dávám pozor i na dobu ponoření. To bych věděla že to jsou falešné naděje kdybych u testování dělala to co nemámMedvídek Pú píše:Jestli je neponořuješ nějak víc, aby to byla vyteklá barva, tak to vypadá nadějně na dušíka
Krásné sobotní ráno přeji všem:-)
Chtěla bych poprosit o Vaše názory a zkušenosti, jsem docela zmatená z to co se děje. Popíši Vám svůj příběh.
9.března 2011 jsem po 8-mi letech vysadila HA.První MS se dostavila po 30ti dnech, druhá po 28mi dnech a třetí zatím nic (dnes je to už 32 den), ale
25-tý den od začátku poslední menstruace se mi objevil slaboučký (spíše jednorázový) nahnědlý výtok. 27 den jsem měla šíílenou migrénu, 28 den jsem to nedostala a stále přetrvával slaboučký výtok, spíše při močení. Tak jsem si 29tý den udělala test, Vyšel se slaboučkou //,ale asi až po 5minutách, tak jsem se testovala denně (asi jsem blbka co?) Dnes 32 den od poslední MS jsem udělala testy dva. Jeden vyšel a druhý ne, tak jsem DOST nervózní co to je? máte prosím zkušenosti? Navíc se mi zdá, že // vůbec nesílý a všecky se mi objevují po limitu![]()
, cca po 5 minutách. Děkuji za vaše názory a přeji krááásný víkend. Pro posouzení přikládám foto.
Skoč si v pondělí na krev, stojí 200 kč, HCG je v ní dřív než v moči a dozvíš se to za pár hodin
V pondělí asi zajdu na krev, ale i tak se bojím zklamáníčlověk nikdy neví na čem je
Mě párkrát vyšel falešně pozitivní, dva nebo tři z 5 ti ale nikdy ne všechny. Pokud se ti pořád ukazuje dušík, tak to podle mě v krvi bude určitě. Neboj, budeš mít jistotu a ušetříš za testy. Pak se ti to hodí na plínky ![]()
Jinak v laborce mi říkali, že falešně pozitivní bývají ty 10tky protože je to tak malá citlivost, že to některé ženy mají například během ovulace v krvi nebo u pár nemocí je to normálně a těhu nejsou..Laborantky třeba testy nedoporučují, spíš tu krev. Já ty testy měla i mnohem silnější a krev mi vzali loni v říjnu a nic.
Každopádně jsem pak už testy nepoužívala a nechala jsem si po Vánocích při kontrole krve na Šž nabrat i HCG a měla jsem krásné překvápko, bylo už i srdíčko za týden a ted jsem už v 29. týdnu, tak držím palce, ať máš v pondělí dobrou zprávu
nikitanikita píše:
Ano loni v unoru a vysel mi pozitivni a prdlajs pak jsem otehotnela az v kvetnu a to uz jedine mamatest
No vidíš, jak je to geniální test - ukáže těhotenství tři měsíce dopředu
.
Zakladatelko, já to taky vidím na těhotenství. Jestli jsi kolem termínu MS, tak čárka nemusí být tolik vidět, někomu se neukáže vůbec. Já testovala taky každý den a na jednom testu byla čárka dokonce slabší než na druhém testu ze stejné krabičky, který jsem dělala o několik dní dřív. Jestli má smysl chodit ke gynekologovi, záleží i na tom, jak kvalitní má UZ. Ten můj asi moc ne, páč zve až tak kolem 8.tt a ani tak neviděl při druhém těhotenství srdeční akci (o týden později už ale jo). Držím pěstičky
.
Ahojky,
podle mě ty čárky trošku sílí.
Podle příznaků bych to ňák nesledovala, protože podle sebe vím, že já byla těhotná snad každý měsíc ![]()
Mě čárka sílila také pomalu, takže držím palečky.
Pokud nebereš nějaké tabletky, které by mohly způsobit falšnou pozitivitu, tak podle mě těhotná jsi ![]()
Držím palečky ![]()
Dvě čárky tam jsou a jsou i trochu silnější. Ono záleží na tom, kdy byla ovulace, Proto to může být slabší… Já to tak v prvním těhu měla… MS se mi zpozdila docela dost, zkoušela jsem test a byl hodně slaboučkej, pak jsem dokonce začla i krvácet, ale čárka pak dál sílila a teď mám 21 měsíčního lumpa…
No a druhý těhu, to je taky kapitola sama pro sebe
po vynechání MS jsem měla ducha, ale fakt ducha, až mi manžel řekl, že jsem cvok a že ten test je negativní, že si to jen vsugerovávám, takže nakonec jsem dělala další test až když MS meškala 2 měsíce a to už vylítly pořádný dvě čárky…
Přitom už při tom prvním testování říkala doktorka, že je možný, že jsem těhu byla… No zase na druhou stranu mi aspoň rychleji těhu utíká a nestresuju se těma úplnýma začátkama…
![]()
Medvídku
Dva dny jsem slabe krvácela, pak už dost, ale na testu mám po zaschnutí to samé co ty. MS měla dorazit 8.6. a 10. 6. se rozjela totálně ![]()
Balalajka no opravdu tam toho ducha mám, ale nevěřím tomu, když mám normální MS ![]()
zlatuna píše:
Medvídku
Dva dny jsem slabe krvácela, pak už dost, ale na testu mám po zaschnutí to samé co ty. MS měla dorazit 8.6. a 10. 6. se rozjela totálně
Balalajka no opravdu tam toho ducha mám, ale nevěřím tomu, když mám normální MS
Zlatuna tak vydrž a po MS zase testni a uvidíš. Je možný, že jsi těhu byla, ale neudrželo se to a ještě máš zbytky HCG. Zkus po MS, a pokud bude pozitivní, tak zase třeba za 3 dny a třeba těhu jsi
Ale nechci dělat falešné naděje, ale já normálně krvácela a těhu vydrželo ![]()
Balalajka píše:zlatuna píše:Zlatuna tak vydrž a po MS zase testni a uvidíš. Je možný, že jsi těhu byla, ale neudrželo se to a ještě máš zbytky HCG. Zkus po MS, a pokud bude pozitivní, tak zase třeba za 3 dny a třeba těhu jsi
Medvídku
Dva dny jsem slabe krvácela, pak už dost, ale na testu mám po zaschnutí to samé co ty. MS měla dorazit 8.6. a 10. 6. se rozjela totálně
Balalajka no opravdu tam toho ducha mám, ale nevěřím tomu, když mám normální MSAle nechci dělat falešné naděje, ale já normálně krvácela a těhu vydrželo
Taky jsem to tak měla, sestřička mi pak říkala, že se to stává, že tělo se potřebuje ještě od něčeho vyčistit… ![]()
zlatuna píše:
Medvídku
Zlatunko, zkus to opravdu ještě po MS, někdo to tak prostě má, píše to spousta holek. Musíme se podporovat navzájem, naděje umírá poslední!! Já vím, nejde to moc, mě také ne. Teď jsem byla na wc a mám jakejsi výtok…chjo, ta nejistota je děsná ![]()
Medvídek Pú píše:zlatuna píše:Zlatunko, zkus to opravdu ještě po MS, někdo to tak prostě má, píše to spousta holek. Musíme se podporovat navzájem, naděje umírá poslední!! Já vím, nejde to moc, mě také ne. Teď jsem byla na wc a mám jakejsi výtok…chjo, ta nejistota je děsná
Medvídku
a máš foto s tím duchem? třeba to uvidíme jinak a tobě to přijde jako duch ![]()
Medvídek Pú píše:gabi.design píše:jj na UTZ je brzy, tím jsem si jistá. A kdy myslíš, že by to bylo nejvhodnější? Cca 8tt pokud nedojde MS? Sakra, doufám, že se ta mrška o to ani nepokusí
Na gyndu samozřejmě můžeš, ale tam ti vezmou maximálně krev, na UTZ. je ještě moc brzy. A na tu krev si můžeš zajít i sama do jakékoliv laboratoře. Aby jsi aspoň věděla, na čem jsi, zda tam to HCG je a později bych se objednala potom na gyndu.![]()
Holky já měla zpoždění 3 dny a Mamatest 10 ihned ukázal //
Druhý den jsem volala na gyndu a za 5 dní šla na UTZ a byla jsem v 5tt a už to bylo krásně vidět ![]()