Těhotná bez odpracovaného roku

3.9.17 16:16

Těhotná bez odpracovaného roku

Mám takový problém :? Bylo mi dektorkiu řečeno ze skrze problémy (zdravotni) v naši rodině, by bylo nejlepší abych otěhotněla co nejdříve. Jinak bych už nemusela vůbec mít děti :,(. S přítelem jsem 3 roky ale nemám dopracovaný rok a nechci s mimčem byt 4 rok doma (přijde mi to dost dlouho) :andel: někde jsem četla ze to jde udělat skrz otce na 3 roky s Tim ze by se těch 220000 rozložilo jen na 3 roky je to tak? Děkuji za pomoc :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35874
3.9.17 16:21

Tak si odpracuj rok. Doktor tím určitě nemyslel, že musíš mít dítě hned zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
3.9.17 16:25

Pokud ma pritel odpracovano, da se to rozlozit jak chces, kdyz se dodaji jeho papiry o mzde za posledni rok, aby mohli vypocist denni vymerovaci zaklad. Presne terminy neznam, resila jsem to same cca pred rokem a pul. Ja otehotnela neplanove jeste na VS, takze odpracovano nic, nemas narok na materskou ( ta udajne pry ale taky jde vypsat na otce ditete, ale asi je to slozitejsi) ale pro vymeru porodneho a rozlozeni rodicaku staci dolozit od ucetni mzdu za posledni rok. Kazdopadne jdi na urad, tam se poptej, vsechno ti to podrobne vysvetli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.17 16:27

@marka123 Dekuju ti moc :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
3.9.17 16:28

Od příštího roku je snad změna a můžeš volit i bez odpracování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
3.9.17 16:36

Těhotná budeš 9 měsíců, tak pokud už máš odpracovány alespoň 4 měsíce, tak si ten rok stihneš odpracovat těhotná, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
3.9.17 16:44
@Elisska2000 píše:
Mám takový problém :? Bylo mi dektorkiu řečeno ze skrze problémy (zdravotni) v naši rodině, by bylo nejlepší abych otěhotněla co nejdříve. Jinak bych už nemusela vůbec mít děti :,(.S přítelem jsem 3 roky ale nemám dopracovaný rok a nechci s mimčem byt 4 rok doma (přijde mi to dost dlouho) :andel: někde jsem četla ze to jde udělat skrz otce na 3 roky s Tim ze by se těch 220000 rozložilo jen na 3 roky je to tak? Děkuji za pomoc :* :srdce:

Já mám po přečtení několika diskusí na emiminu pocit, že tohle říkají doktoři snad 50% žen hned po dokončení střední školy, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
3.9.17 16:46

Je to 270 dnu, pocita se do nastupu na MD. Ja otehotnela na uplnem konci zkusebky a tip top mi to vyslo. Rodicak jde samozrejme ptes otce ditete, ale pouze pokud ma nemocenske pojisteni, vim ze spousta osvc si ho neplati, tak kdyby byl, tak pozor na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
3.9.17 16:47

No jestli je číslo nicku rok narození, tak bych ještě teda počkala. Ono to nemusí být hned, ale tak treba dva roky, abys neplanovala dítě až za 10-15 let. :)
Odpracovala bych si rok, máte kde bydlet, finanční rezervu, mít dítě je hezký, ale. i když to musí být brzo, chce to hlavně zodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
3.9.17 16:47

@Elisska2000 Pokud bude otec splnovat podminky pro narok na materskou dovolenou, tak to urcite jde, ale muzes se nechat klidne zamestnat a nez otehotnis a porodis, tak rok muzes i stihnout odpracovat. To uz zalezi na tobe :-) Hodne uspechu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
3.9.17 16:56

Ještě těhotná nejste. A pracujete už? Těhotenství je 9mesicu tak pokud pracujete, tak to snad stihnete. Kolik vám vlastně je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21648
3.9.17 18:21

Taky bych poradila si nejdriv odpracovat, abys mela narok na materskou. Jinak ty nemusis byt 4 roky doma. Klidne muzes jit v roce ci dvou letech ditete do prace a pobirat soubezne rodicovsky prispevek do 4 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
3.9.17 21:04

@Elisska2000 Nepotřebuješ mít odpracovaný rok, ale 270 dnů, abys měla nárok na peněžitou pomoc v mateřství. Rodičovský příspěvek bude moct od ledna 2018 volit každý až do výše 7600 Kč měsíčně, takže si ho klidně můžeš rozpočítat do těch 3 let dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí