Těhotná v 16

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2597
13.4.12 10:23

4lete varinaty je to prvních 9 mesicu 7600,– a pak kazdy mesic 3800,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
13.4.12 10:24

Možná budeš mít možnost měnit délku a výši RP, nevím, jestli na to splníte podmínky, to budeš vědět sama, dej si do googlu normálně rodičovský příspěvek 2012 a uvidíš jak to je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
13.4.12 10:25

a máš velkou šanci na přídavek na dítě (500,–měsíčně) a jelikož jsi sama nezaopatřené dítě, tak ho budeš pobírat i na sebe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana456
13.4.12 10:27

moc díky za odpovědi ješte jsem se chtěla zeptat moji rodiče budou zakonným zástupcem i mého dítěte nebo to bude partner?

• Citovat
  • Upravit
Marcelka89
13.4.12 10:27
@PetaP píše:
a máš velkou šanci na přídavek na dítě (500,–měsíčně) a jelikož jsi sama nezaopatřené dítě, tak ho budeš pobírat i na sebe..

Když je matka na dítě sama tak má nárok na přídavky na sebe?

• Citovat
  • Upravit
2597
13.4.12 10:35
@jana456 píše:
moc díky za odpovědi ješte jsem se chtěla zeptat moji rodiče budou zakonným zástupcem i mého dítěte nebo to bude partner?

Když ho zapíšeš do rodného listu, tak zákonným zástupcem bude přítel, ale to se musí na matrice a řekla bych, že to sebou budeš potřebovat jednoho z tvých rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
13.4.12 10:37

Ahoj, situace je docela složitá, bude to pro tebe těžký, ale myslím si, pokud přítel pracuje alespoň rok, že bys mohla mít i 3letou variantu..ode dne porodu..což by bylo nějakých 6111,– i když si nejsem jistá, jestli na to nemá vliv plnoletost..ale asi ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
13.4.12 10:43
@Marcelka89 píše:
Když je matka na dítě sama tak má nárok na přídavky na sebe?

Marcelko, ona není na dítě sama, ona je sama také nezaopatřené dítě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marcelka89
13.4.12 10:45
@lendule.5 píše:
Marcelko, ona není na dítě sama, ona je sama také nezaopatřené dítě ;)

Aha :lol: no jo poporodní demence se mě ještě nepustila :lol:

• Citovat
  • Upravit
2597
13.4.12 10:47

Holky jen tak mimo téma, může se RP nastavit ne na roky ale měsíce? jako místo 2 nebo 3 let na 2,5 roku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
13.4.12 10:51

@Gabulle já myslím, že jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
13.4.12 10:54
@Marcelka89 píše:
Když je matka na dítě sama tak má nárok na přídavky na sebe?

ne, jen pokud je nezaopatřeným dítětem - já jelikož jsem měla syna ve 23letech a studovala jsem denní studium, tak jsem byla v tom případě do 26let (pokud bych dále studovala) nezaopatřené dítě a brala jsem přídavek jak na dítě, tak na sebe.. Jakmile jsem přestala být studentem tak se mi přídavek na mě odebral

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
13.4.12 10:55
@Gabulle píše:
Holky jen tak mimo téma, může se RP nastavit ne na roky ale měsíce? jako místo 2 nebo 3 let na 2,5 roku?

já myslím, že teď nastavuješ peníze, ne samotnou délku RP, takže když si to vypočítáš, aby ti to vyšlo na 2,5 roku, tak to asi není problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
13.4.12 11:18

ahoj no sem tam sem si tu přečetla o co jde tak to trošku zhrnu mě je 17 ale zachvíli mi bude 18 a sem v 18 tt :D takže u mě to lékaři vůbec neřešili ale určitě to tvým rodičům neřekne…musí dodržet lékařské tajemství :) hlavně to řekni co nejdřív tvým rodičům já taky měla strach to říct mému otci(mamku už nemám )protože s ním nemám dobrý vztah ale vzal to normálně..takže nemusíš mít strach.hlavně aby jste měli bydlení a ty sis dodělala školu :) já osobně školu musela přerušit kvůli zdravotních problému :( ale příští rok si budu dělat inviduální studium takže to je v pohodě jinak taky bydlení už máme…jinak s tou mateřskou to je takhle(už sem si to byla zjistit) když si studentka tak automaticky máš mateřskou na 4 roky při které pobíráš do půlroku dítěte prvně rodičovský příspěvěk 7 500kč a po té se to převede na tu mateřskou a to by si pobírala pouze 3 500kč což je opravdu málo…pokud by sis chtěla zanechat mateřskou s 7 500kč tak pokud přítel pracuje už rok tak si by musel jít na mateřskou on na 7 dní a po 7 dní by nastoupil do práce a ta mateřská by se jen na tebe přepsala…jinak ty to budeš mít všechno složitější jelikož ti je 16 ale přítel si miminko může napsat na sebe…držím palečky at ti všechno výjde a oba s miminkem jste zdraví :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana456
13.4.12 11:23

moc díky za rady tobě taky přeju vše nejlepší

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat