Těhotná v 16

Napsat příspěvek
Velikost písma:
908
13.4.12 11:35

jinak ti ještě můžu poradit aby ses obrátila na poradnu pro ženy a dívky tam ti se vším poradí aji se vším papírování a můžou ti pomoci také s výbavičkou nebo dát kočár :) já tam osobně taky docházím a alespon se ve všem vyznám co jde o finanční podporu a nebo co všechno si mám vyřídit :) ale je to jen na tobě ale určitě doporučuji. myslím si že je dobré vědět na co všechno máš nárok :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
13.4.12 11:37

Já myslím, že lékařské tajemství v tomto případě platí, není ti pod 15,takže nejsi „zneužívaná“, takže pochybuju, že by doktor volal rodičům. Nicméně na tvojem místě bych jim to řekla, protože bys to stejně časem musela na ně vybalit a čím dřív, tím líp. Jasně, že budou asi zaskočení ze začátku, ale nemyslím si, že budou zásadně proti, když máš stálého přítele, budeš s miminkem zabezpečená atd. Přeji hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
460
13.4.12 11:47

nasi susedia mali este horsi problem… ona mal 16 rokov a ona 15 rokov… jej rodicia su prisni a aona sa bala a povedala im to ked uz sa s zym nic nedalo robit. Najprv ju vyhodili z domu a ona isla k svojmu priatelovi, co bolo o jeden vchod dalej. Jeho rodicia to vzali viac menej v pohode. Nemohli sa vziat, lebo ona este nemala 16. Tak sa rok cakalo a potom aj s malickou na svete mali malu svadbu. Rodicia ju prijali spat aj s malou, a tak chvilku bola doma a chvilu o par metrov dalej u susedov. Asi za dva roky on zdedil byt a kedze bol sikovny murar tak to zrekonstruoval a nastahovali sa- dodnes su spolu a uz maju aj syna a je to jedno z tych super manzelstiev. Ale jej rodicia im dost dlho robili zle.. nevedeli sa s tym vysporiadat...... Takze vsetko chce svoj cas… jedno je iste bez tvojich rodicov sa nepohnes dalej.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
13.4.12 11:50

Asi to tu ještě nezaznělo, ale od 1.dubna se změnila spousta zákonů a předpisů o zdravotních službách. Nemám to detailně prostudované, ale týká se to hlavně dětí a nezletilých z nefunkčních rozvedených rodin. I k obyčejnému očkování potřebuje takové dítě souhlas obou rodičů,v novinách(seriozních, bulvár nečtu), psali o tom, že 17 letá dívka měla problémy s napsáním antikoncepce, protože neměla souhlas svého otce. Lékařka jí to prostě bez toho souhlasu odmítla napsat. Psali tam o spoustě dalších problémů a paradoxů,co to může způsobit.

Já si myslím, že těhotenství nezletilé dívky může gynekolog rodičům oznámit, ale záleží taky na jeho postoji,jakým způsobem to udělá, jak se s dívkou domluví.
Známá chodila ke gynekologovi se svojí 16letou těhotnou dcerou. Když tam dívka přišla poprvé sama na vyšetření a potvrzení těhotenství, tak se jí ptal, jak to má vyřešené doma, že to do příště musí doma říct a přijít s matkou.Dal jí termín asi za 14 dní. Řekl jí, že k vůli tomuto nemá cenu hledat jiného lékaře, protože by se podobně zachovali všichni, pokud se jedná o nezletilou.
Ona si to během těch 14 dnů doma vyřešila a přišla s mámou. Ta samozdřejmě nebyla přítomna vyšetření, ale poté ji doktor informoval o zdravotním stavu dcery, o eventuálních možnostech,o dalších vyšetřeních, které budou v těhotenství probíhat.

Co se týče interupce, tak tam musí dát zákonný zástupce souhlas, jde o zákrok v narkoze.
Kdyby byl jakýkoliv problém a zakladatelka musela v těhotenství do nemocnice, lékaři jsou povinni informovat rodiče.
Pokud rodí nezletilá dívka, musí s ní k porodu zákonný zástupce a podepsat tam za ni ty papíry, nezbytné formality,informované souhlasy např. s epidurální analgezii, kdyby ji dívka chtěla nebo s CS. Ale v akutním ohrožení života se samozdřejmě na podpisy nečeká.

Jinak dcera jiné známé bere antikoncepci od 15 let, samozdřejmě, že se svěřila matce, že by ji chtěla,ta s ní šla na gynekologii. Ale dcera je v péči otce a gynekoložka jim řekla, že jsou povinni mu to oznámit. Taky mu to oznámili - dcera s maminkou sama, šlo jen o formalitu.

Já si myslím, že oznámení rodičům těhotenství nezletilé dcery není porušení lékařského tajemství. Za dítě pořád odpovídají rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
12.9.12 15:08

Zdravím vás, ráda bych obnovila tuhle diskuzi. Za necelé dva týdny mi bude 17 a týden zpátky mi moje gynekoložka potvrdila těhotenství. 8. týden. Ví o tom zatím jenom přítel a na miminko se už těší. Máme kde bydlet, on vydělává a já si přivydělávám hlídáním dětí. Nevíme ale jak to říct rodičům. Naši tátové se zrovna nemusí a asi to pro ně bude těžké skousnout. Poraďte mi někdo jak jim to šetrně oznámit.. Nejen jim, ale i našim maminám, kamarádům a tak.. Okolí asi bude reagovat negativně, ale my jsme připraveni, jsme spolu už dlouho a na miminko se těšíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
12.9.12 15:33

@Aldamor
Ahoj a vy jste tehotenstvi planovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
12.9.12 15:43

@Aldamor Ahooj :) já rodila v 16-ti. A šetrně tohle říct asi nejde, pak už záleží na rodičích jak to poberou a jaký budou mít na tuhle událost názor! Prostě to řekněte spolu a narovinu. Snad vás pochopí, věřím, že určitě jo, když jim vysvětlíte, že se na miminko moc těšíte a že nějské zázemí máte :) budu držet palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
12.9.12 15:49
@Hesovi píše:
@Aldamor Ahooj :) já rodila v 16-ti. A šetrně tohle říct asi nejde, pak už záleží na rodičích jak to poberou a jaký budou mít na tuhle událost názor! Prostě to řekněte spolu a narovinu. Snad vás pochopí, věřím, že určitě jo, když jim vysvětlíte, že se na miminko moc těšíte a že nějské zázemí máte :) budu držet palce :palec:

:-) ja take rodila v sestnacti, dva mesice na to mi bylo 17.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
12.9.12 15:51

@Lane Neplánovali, selhala mi antikoncepce, prášky jsem brala poctivě. Sama jsem se přesvědčila, že nejspolehlivější ochranou je abstinence… @Hesovi Z mojí strany vím, že mamka bude nejdřív nadávat, ale podpoří mě stejně jako babička. Přítelova máma to taky nějak skousne. S těma tátama to ale bude horší. Snažili jsme se před nima nějak zatajit že spolu chodíme.. Něco jako Romeo a Julie :D a teď spolu čekáme jejich společný vnoučátko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
12.9.12 15:53

@Pookie Mě bude po porodu za 3 měsíce 18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
12.9.12 15:56

Tak s oznamenim neporadim, mamka moje vzdy tvrdila ze kdybych byla tehotna tak ze by mi potrat nedovolila. No a kdyz jsem za ni pak prisla s tim ze sem tehotna tak se to otocilo a chtela abych na potrat sla, ale ja si stala za svym ze to miminko proste chci, v tu dobu jsem byla po autonehode a jelikoz jsem byla dlouho v nemocnici tak uz jsem nemela antikoncepci a s pritelem se po tak dlouhe dobe vyspala:-) jediny problem byl na strane meho otce ktery bydli 120 km ode me a po dvou letech sem prijel a chtel meho pritele zmlatit ale co…my jsme proste bojovali ze mimco chceme a ted jsme radi ze ji mame i kdyz jsem mohla zit uplne jiny zivot, uzivat si a tak. Take mi to neco dalo. Naucila jsem se varit, poradne uklizet a az mi bude 30 a dcerce 14let. Budem si uzivat spolu:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
12.9.12 16:02
@Aldamor píše:
@Pookie Mě bude po porodu za 3 měsíce píše: Více

Tak vidis:-) o to lepsi ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
12.9.12 16:04

@Pookie Jj :) jak říkám, v péči o miminko problém nevidím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
12.9.12 16:29

Ahojky, já byla těhotná taky brzo, rodila jsem v 17ti letech a teď je ze mě pyšná maminka osmileté slečny (včera jí bylo osm) :D. Moje mamka to vzala snad lépe než já když jsem to zjistila a rodiče přítele, dnes už bývalého to taky celkem vzali, ale už né tak dobře. Prostě tohle je hlavně na vás a ne na okolí. Za mě je to to nejlepší co mě potkalo. A zkušenost z tohoto roku když jsem přišla o miminko mě utvrdila v tom, že bych dobrovolně na potrat nikdy nešla i kdyby mě k tomu někdo nutil. Tak přeju ať vše dopadne jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
12.9.12 16:39

@olusinka Děkuju moc :) jsem moc ráda, že mě neodsuzujete.. jednou se to stalo a já se tomu postavím čelem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí