Těhotná v 16letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24
21.5.10 15:41

A co ji teda radite jestli opravdu tehotna je? Jit na potrat - to snad ne? Takze jestli je jeste dite nebo ne, tak bude muset hodne rychle dospet.
Lano MS uz jsi dostat mela tak na tehutest brzo neni, tak si ho jeste dneska kup a zitra rano udelej a budes mit na 90% jasno. Preju hodne stesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
21.5.10 16:23

Přesně tak, když to miminko chce a má přítele který o miminko také stojí tak proč jít na potrat???!!! jen kvůli tomu že jí je 16? Vždyť některé holky v tomto věku se dokáží už hodně o sebe postarat a určitě má rodinu která jí v tom určitě pomůže…
A tvůj přítel pracuje? protože nejspíš nebudeš mít nárok na mateřskou..

Dej pak hlavně vědět jak ti to dopadlo, myslím na tebe :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
21.5.10 16:31

Moje kamarádka měla holčičku taky v 16 a nikdo jí za to neodsuzoval - neboj. Ale je to o tom, aby sis uvědomila, že až si ostatní kamarádky ve tvém věku budou užívat po diskotékách, tak ty se nemůžeš rozhodovat za sebe, jestli se ti chce jít s nimi nebo ne. Potom rozhoduje miminko.
A pokud by jsi vydržela ve škole až do nástupu na mateřskou, tak na ní nárok mít budeš - měla by ti jí platit škola.
Rozhodující je to, jestli se na to s partnerem cítíte oba dva. Přeji hodně štěstí!!! :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
21.5.10 16:35

Lano mě se na těhotenském testu objevili // 1.den po zpožděné mentruaci,takže být tebou koupím si mamatest comfort a nečekám ani do rána.Je jeden z nejcitlivějších a dá se dělat kdykoliv během dne…! :wink: Uvidíš jak dopadneš,pak dej vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
21.5.10 16:37

Nebo jak radila Lidka,zajít na gyndu a budeš mít jasno hned…Pokud jsi opravdu těhotná,tak už by na UTZ byl vidět váček.Hodně štěstí! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
21.5.10 16:46
Lucyus12 píše:A pokud by jsi vydržela ve škole až do nástupu na mateřskou, tak na ní nárok mít budeš - měla by ti jí platit škola.

Jenom doplním, že studentky nemají nárok na PPM.
Od 1.1. 2009.
Dřív to bylo skutečně tak, že mateřskou vyplácela škola, ale od tohoto data je to zrušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.5.10 16:49

Omlouvam se za OT.
Cappy: ale i tak ti nevznikl narok na vyber mezi triletou a ctyr chci se zeptat jak to ze nevznikl.Kdyz na vyber mas od okamziku kdy ti vznikl narok na PPM v jakekoliv vyssi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
21.5.10 16:57
Cappy píše:
Lucyus12 píše:A pokud by jsi vydržela ve škole až do nástupu na mateřskou, tak na ní nárok mít budeš - měla by ti jí platit škola.
Jenom doplním, že studentky nemají nárok na PPM.
Od 1.1. 2009.
Dřív to bylo skutečně tak, že mateřskou vyplácela škola, ale od tohoto data je to zrušené.

Tak to se omlouvám - to jsem nevěděla, dříve ji opravdu škola vyplácela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
21.5.10 17:31

Lano, určitě si udělej ten test a pak uvidíš. Pokud ti těhu vyjde pozitivní, promluv o tom s přítelem, ujasněte si co a jak a objednej se k dr. S miminkem si život určitě nezkazíš, jen nebudeš žít jako tvoje vrstevnice a budeš mít jiné starosti, to je ale otázka priorit, popř. jejich přehodnocení. Na moralizování se vykašli, udělej to co ty sama cítíš, že je správné. Pokud se rozhodneš pro přerušení, nikdo tě odsuzovat nebude a když, tak je to pouze problém toho dotyčného a hlavně do toho nikomu nic není. Ať to dobře dopadne a písni jak to dopadlo :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.5.10 17:41

Udělej test zrovna, nečekej na pondělí - není důvod. Šak v pondělí si můžeš kdyžtak udělat ještě jeden :lol:

A na moralizování se vykašli, jestli už se stalo, nedá se nic dělat. Já bych si miminko taky v 16 klidně nechala - v podstatě jsem do sexu šla s tím, že jsem připravená nést následky = dítě. Jasně, neměla jsem tucha, co to obnáší, ale to jsem pak neměla ani v 25, když jsem opravdu otěhotněla - a kdo z moralizátorek ho měl? :roll: Stejně si to člověk musí zažít.

A kecy o kámoškách, užívajících si na diskotékách jsem fakt milovala (když jsem někde řekla, že by mi mimčo nevadilo, ale neplánuju ho ještě) - já jsem byla na diskotéce jednou v životě a opravdu jsem se utvrdila v tom, že o nic nepřicházím :lol: :lol: :lol:

Miminkem život nekončí, užívat si můžete i ve třech. naopak, v mém věku (27) už bys měla 10 leté dítě, se kterým se dá všecko a člověk je furt mladý a plný sil :mrgreen: Všecko má něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.10 17:46

malý mudrci ty ouška na té tvé fotce jsou opravdová?

• Citovat
  • Upravit
10052
21.5.10 17:48

já osobně se přikláním na stranu názorů že v 16 být matkou je příliš brzo. jestli jsi už těhu tak se nedá nic dělat, budeš se s tím muset poprat, ale do 18 let, jsi ještě dítě, tak by jsi měla ještě pár zkušeností nabrat, ale jestlimáš zázemí, partnera tak vlastně pro ne.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
21.5.10 17:52

Jednak se mi líbí formulace tvého dotazu. Ačkoliv ti je „jen“ 16, tak si myslím, že si mnohem vyzrálejší než některé dvacítky :-)

Mám jen otázku k tvému „použili jsme kondom což asi stejně nepomohlo“ :think: Tak pokud selhal, tak to musíš vědět (moje malá je z jednoho takové selhání)

Jinak není nic jednoduššího než udělat test ;-) Příznaky mohou být vsugerované.
Držím palce … Sice jsem proti mít děti takto brzo, ale ještě víc jsem proti potratům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
21.5.10 17:55
Anonymní píše:
l.a.n-a píše:
Předtím ta diskuze je stará a psala sem jí kvůli kamarádce :) Jenže teď mě potkalo něco podobnýho..Právě že kondom nám prasknul takže pravděpodobný to je :nevim: Taky sem nevěděla jestli není na ten těh.test ještě brzo co sem četla diskuze a tak..Plánuju si test udělat v pondělí ráno tak uvidim..Určitě bych si dítětem zkazila život ale nějak by mi to nevadilo..Svoje dítě bych si vzít nenechala
I když si myslim že to je opět zase provokace tak musim dodat že ty si dítě.sama se ani o sebe nedokážeš postarat a chtěla by si dítě?

proč ty, co nejvíce rejpou a navážej se do ostatních, píšou anonymně??? To nepochopím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
21.5.10 18:35
kattkka píše:
Omlouvam se za OT.
Cappy: ale i tak ti nevznikl narok na vyber mezi triletou a ctyr chci se zeptat jak to ze nevznikl.Kdyz na vyber mas od okamziku kdy ti vznikl narok na PPM v jakekoliv vyssi.

Jako studující má nárok jen na 4 letý rodičák. A to že bude pobírat 7600 do 21měs.věku dítěte a pak do 4let věku dítěte 3600 + může zažádat o příspěvek na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí