Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Určitě testuj, pak řeš.
A navíc, nenervuj se, protože jestli nejsi těhotná, nervuješ se zbytečně, pokud jsi, ubližuješ opravdu hodně dítěti. (tuhle jsem četla, že 20-40 dnů po ovulaci je dost důležitých…, i když se to nezdá. Tak kdyby na tom něco bylo, ať nemáš vlastní vinou doma nervíka třeba jako já)
No, v případě pozitivního testu to ihned prober s partnerem, me možnost adopce. Já vím, zní to děsně, ale pokud by partner z dítěte nebyl nadšený, je dobré uvažovat i o této variantě. „Tvé dítě“ by se mělo jako v bavlnce u rodičů, kteří si léta dítě přáli, prošli dlouhou cestu za vlastním a neuspěšně.
Miarei píše:Anonymní píše:proč ty, co nejvíce rejpou a navážej se do ostatních, píšou anonymně??? To nepochopíml.a.n-a píše:I když si myslim že to je opět zase provokace tak musim dodat že ty si dítě.sama se ani o sebe nedokážeš postarat a chtěla by si dítě?
Předtím ta diskuze je stará a psala sem jí kvůli kamarádceJenže teď mě potkalo něco podobnýho..Právě že kondom nám prasknul takže pravděpodobný to je
Taky sem nevěděla jestli není na ten těh.test ještě brzo co sem četla diskuze a tak..Plánuju si test udělat v pondělí ráno tak uvidim..Určitě bych si dítětem zkazila život ale nějak by mi to nevadilo..Svoje dítě bych si vzít nenechala
Mě už to ani nepřekapuje. Prostě jsou to slabošky, které se nedokáží pod svoji poznámku podepsat. Je mi jich líto…
A k tématu - na nějaké příznaky typu zvracení apod. mi to připadá brzy. SPíš to bude psychikou, že se necítíš dobře. Udělej si test a napiš, jak to dopadlo ![]()
l.a.n-a píše:
Určitě bych si dítětem zkazila život ale nějak by mi to nevadilo..Svoje dítě bych si vzít nenechala
Děvče dítětem si život nezkazíš, dítětem si život spestříš. Zkazit život si můžeš tím, že budeš fetovat, chlastat…
Hele já měla taky první dítě v 16 letech a zvládla jsme to bydlela jsem sama s přítel a 1 měsíc po narození dcery to nebylo jednoduché ale nic jiného ti nezbývá ja byla moc hrdá abych si někde stěžovala že jsem nevyspaná.A když jste na to dva tak je to v pohodě
Ahoj,
tak čekám jak jsi dopadla ![]()
Pokud test byl pozitivní, tak gratuluj a neboji, zvládneš to ![]()
Já jsem otěhotněla též v 16letech, mám ale o 12let staršího partnera, takže jsem měla podporu v něm.
Když se rodiče dozvěděli, že jsem těhotná, tak nadšeni nebyli, hlavně otec. Ten byl sakra proti, páč jsem byla jeho zlatíčko, co se učilo s vyznamenání, mělo plány se školou, apod… Ale dneska jsou za malou strašně vděčni, jsou z ní uplně „uchcaní“
Tcháni jsou taky moc šťastní, takže mám opravdu radost i já.
Je pravda, že s kamarádkama se moc nevídám, ale taky jsem teď poznala, které kamarádky byly opravdové. Nechodím nikam na diskotéky, na zábavy. Než jsem otěhotněla, tak jsem byla každý víkend někde. Ale ze dne na den jsem se nesmírně změnila. Za celé těhotenství jsem nebyla nikde, akorát jednou s přítelem na plese a vůbec mi to nevadilo. Dneska má holčička rok, občas někam vyrazíme, pohlídají babičky, ale je to jednou za sto let. A i přesto jsem strašně šťastná. Vdžyť já už si ani nedovedu představit jak skotačím s holkama na diskotéce, apod… Dneska už si s mýma vstrevnicem ani nemám o čem povídat, strašně rychle jsem „dospěla“ a začínají mi vadit pubertální řeči, pubertální výbuchy smíchu, ikdyž ještě před dvěma rokama jsem byla uplně to samé a puberťačkou ještě pořád sem, akorát o hodně víc zodpovědněšjí ![]()
Přerušila jsem školu a od září začínám studovat dál, individuálně.
A to, že mi nechybí diskotéky, chození po venku je možná i tím, že můj partner je opravdu skvělý a nechodí taky vůbec nikam… ![]()
Takže přeji hodně štěstí ![]()
Zdravim tehotne i netehotne.
Jen jsem se neubranila, abych nereagovala. Dnes je mi 28, ale pred 10ti lety jsem prozivala stejny osud. Otehotnela jsem v 16ti a porodila v 17ti. Kazda mlada holka, ktera se rozhodne si dite v 16ti nechat, se urcite o dite postarat dokaze a samozrejme plusem je, pokud jeste predtime mela nejakeho mladsiho sourozence. To je vec jedna.Jenomze vec druha je, ze az sama s odstupem casu, jako to mam dnes ja, si uvedomi, ze onehda byla vlastne sama ditetem. At soudi jen ten, co se v takovehle situaci ocitl. V 16ti letech neni clovek jeste tak psychicky vyzraly. Proto vse vnima daleko tezsi a urcite se do tehotenstvi a materstvi nedokaze tolik vzit, ikdyz je samozrejme tou dobrou matkou, a mozna i lepsi nez nejaka starsi zena.
Take samozrejme zalezi na okolnostech. Na rodine, na tom jestli ma partnera, a ruznych podnetech.Je toho dost a kazdopadne velika zatezkavajici zkouska na tento vek.
Takze si myslim a vim ze sve zkusenosti, ze je to obrovske rozhodnuti, zodpovednost, zlom v zivote.
Dnes po tech letech si rikam, jak bych si to uzila uplne jinak, jako zrala zena co ji spravne tikaji ty hodiny, ma toho spravneho partnera…Nelituji, jen lituji toho, ze jsem to prozila tak nevyzrala na to, abych se do toho mohla spravne ponorit. Dnes jsem podruhe tehotna, a uz ted citim, jak je to obrovsky rozdil. Tenkrat, a dnes. O to vic si to budu vychutnavat a vpominat na to, jako na velikou zivotni zkusenost, ktera me potkala.
Holky drzim vam palce a smekam. Protoze jak jsem rekla, kdo nezazil, nevi o cem mluvi. ![]()
Ahojky …já jsem také měla prvního syna v 16letech (teď 4roky a 7 měsíců).A nyní dokonce čekáme brášku kterého nosím pod srdíčkem již 24tt.Pokud se na miminko cítíš není co řešit.Myslím si že 16letá mamina může být někdy lepší než mamina které je 30let.Já teda osobně jsem ráda,že malýho mám.Jinak ti držím palečky ať se ti vyplní na testu to co,,TY" chceš.A určitě napiš jak to dopadlo.Přeji hodně štěstíčka. ![]()
ahoj, ja si taky myslim ze je to kazdyho vec, ale mel by na to byt plne pripraveny, ne to delat z nejakyho rozmaru. Pritelovo bracha mel dite v 15 letech se svoji pritelkyni. Ted jim je 20 let a uz spolu nejsou,ona vysadila potaji prasky jen proto, aby nemusela chodit dal do skoly. Tim ti chci rict ze pokud po miminku opravdu touzis, tak ti preju hodne stesti. ![]()
ahoj me je 17 my sme s pritelem meli se pred menstruaci a druhy den sem ji normalne dostala ale o mesic uz ne myslela sem si ze mam spozdeni ale spletla sem se ted nosim moji holcicku anicku a v prosinci nas to ceka protel se neskutecne tesi z moji a jeho rodiny se taky moc tesi takze drzim palecky
Ahoj chtela bych vas poprosit o radu je mi 16let a v cera jsem zistila ze sem v tom a mam na trycku socialku kvuli rozvodu mych rodicu a chtela bych se zeptat co me ceka s tou socialkou mam pritela kterej miminko take chce stejne jako ja o detatko se dokazu postarat si myslim nourcite ale nechce se my na potrata proto vas jeste jednou mocprosim o radu dekuji vam vse zatm ![]()
@libal píše:
Ahoj chtela bych vas poprosit o radu je mi 16let a v cera jsem zistila ze sem v tom a mam na trycku socialku kvuli rozvodu mych rodicu a chtela bych se zeptat co me ceka s tou socialkou mam pritela kterej miminko take chce stejne jako ja o detatko se dokazu postarat si myslim nourcite ale nechce se my na potrata proto vas jeste jednou mocprosim o radu dekuji vam vse zatm
kolik je příteli let? Rodičům is to řekla?? U doktora si byla???
Nemáš 18 takže to budou asi řešit ale napřed to řekni rodině ![]()
Taky je tu otázka bydlení,, kde s miminem budete když píšeš že se o malé postarat dokážeš ![]()
Ahojky, já byla těhotná v 17letech, žila jsem s otcem, rodiče se rozvedli když mi bylo 5let, já myslím že ten rodič u kterýho zůstaneš by tě měl zplnoletnit abys mohla žít u přítele s miminkem, ale také jde že za tebe a to malé (pokud si ho necháš) může být zodpovědný jeden z rodičů, a až ti bude 18let můžeš jít bydlet k příteli, ale dokud ti nebude 18let, nebo te nezplnoletní rodiče, tak díte bude mít tvé přijmení, a nemůžeš do rodného listu uvést otce.
@mamkyjáryk Je blbost, že nemůže uvést otce do RL. Přítelkyni mého syna bylo 15 a nebyla zplnoletněna, ale šli spolu na matriku kvůli uznání otcovství. Ti je poslali na soud, no a tam podepsali uznání otcovství a že dítě bude mít příjmení po otci. A po narození s tím už problémy nebyly, otec v RL je a dítě má jeho příjmení, všichni tři teď bydlí spolu se souhlasem sociálky, ač přítelkyni není ještě 18let.
@bejbyn píše:
@mamkyjáryk Je blbost, že nemůže uvést otce do RL. Přítelkyni mého syna bylo 15 a nebyla zplnoletněna, ale šli spolu na matriku kvůli uznání otcovství. Ti je poslali na soud, no a tam podepsali uznání otcovství a že dítě bude mít příjmení po otci. A po narození s tím už problémy nebyly, otec v RL je a dítě má jeho příjmení, všichni tři teď bydlí spolu se souhlasem sociálky, ač přítelkyni není ještě 18let. [/citace
Tak to nevím, mě to udělat nechtěli, musela jsem čekat do 18let a udělat nový RL. A i změnu příjmení. Asi je to všude jinak..