Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, já jsem byla v podobné situaci, dokonce ještě o rok mladší. Rodičům jsem to řekla nakonec někdy ve 3./4. měsíci, kdy už potrat nebyl možný. Můj partner je jen o rok starší, takže jsme oba studovali. No, řekněme, že rodiče zrovna nadšení nebyli, ale nakonec se k tomu postavili jak nejlépe mohli. Nejvíce mi pomohla babička, která syna hlídala, když jsem chodila do školy (studovala jsem gympl). Díky pomoci mých rodičů a prarodičů jsem nakonec dostudovala střední a vystudovala vysokou školu. Dnes je synovi 10let a čekáme brášku. Rodiče byli z miminka nakonec nadšení a mamka dokonce říkala, že je ráda, že se narodil tak brzo, protože je mladou babičku a vnoučka si naplno užívá - berou ho na dovolenou, jezdí na kole, lyže,…
Jinak moje rada: pokud mimiko s přítelem opravdu chcete, tak si stůj za svým. Myslím, že je velmi potřebná pomoc rodičů, popřípadě prarodičů, abys mohla dostudovat atd. Ale věř, že žádná hrůza to není a každá babička pak nad tím uzlíčkem roztaje ![]()
Přeju, ať ti to dobře dopadne. Hodně štěstí!
@kjhui píše: ..něco jako „babičko, tohle je Petr“?
Příteli je 24 a rodiče ho znají a moc rádi ho teda nemají… Pracuje má vlastní byt jen sem nějak nesvá z toho že táta by mě asi rozcupoval.. A děkuji moc za rady
nějakým způsobem od Vás jim to řeknu.. A budu doufat.. ![]()
@Anonymní píše:
Příteli je 24 a rodiče ho znají a moc rádi ho teda nemají… Pracuje má vlastní byt jen sem nějak nesvá z toho že táta by mě asi rozcupoval.. A děkuji moc za radynějakým způsobem od Vás jim to řeknu.. A budu doufat..
Muzu se zeptat proc ho nemaji radi? nasi miho pritele, taky zrovna dvakrat nemusi. Driv ho uplne nesnaseli, ted kdyz cekame malyho se to, trochu zlepsilo ale ze by ho nak milovali se rict neda ![]()
Nemají ho rádi protože mě jako 15letou zbláznil spíš tedy sem se snažila být snim a tak a přetáhl mě od nich pryč.. Bojím se nejvíc toho že mě naši psychicky vydeptají a já to budu muset dát pryč což nechci a přivážou mě doma za ruku a nikam nebudu moct.. Ale zase na jednu stranu si říkám že by mohly to mohki rozdejchat.. Ale do hlavy jim nevidim..
No lrinejhorsim se muzes nechat zplnoletnit a zustat u pritele, jestli jeschopnej vas potom uzivit vubec bych to neresila. Urcite si do toho od rodicu nenech kecat, meseto taky snazili vymluvim a vim ze bych toho pak akorat litovala…
@Kriss Tina píše:
No lrinejhorsim se muzes nechat zplnoletnit a zustat u pritele, jestli jeschopnej vas potom uzivit vubec bych to neresila. Urcite si do toho od rodicu nenech kecat, meseto taky snazili vymluvim a vim ze bych toho pak akorat litovala…
Jo asi bude nejlepsi kdyz budu mit svoji hlavu a nenecham si do toho mluvit.. Jsem zase najednu stranu rada ze se pritel k tomu stavi takto.. Vydelava dost aby nas uzivil vsechny tri.. Moc dekuji za rady a snad to preziju to oznameni..
@Anonymní píše:
Nemají ho rádi protože mě jako 15letou zbláznil spíš tedy sem se snažila být snim a tak a přetáhl mě od nich pryč.. Bojím se nejvíc toho že mě naši psychicky vydeptají a já to budu muset dát pryč což nechci a přivážou mě doma za ruku a nikam nebudu moct.. Ale zase na jednu stranu si říkám že by mohly to mohki rozdejchat.. Ale do hlavy jim nevidim..
Jsi sice dost mladá, ale pokud vás přítel dokáže uživit a miminko chceš, tak se ho nevzdávej. Popravdě být tebou, tak v případě, že bych se bála že mě budou nutit abych přes své přesvědčení dala miminko pryč, oznámila bych jim to až nebude potrat možný.
Pokud se nebojíš jejich nátlaku, tak upřímnost je nejlepší varianta. Nevím jaké máš s rodiči vztahy ty, ale já bych to řekla někdy osamotě mámě, pokud možno na veřejnosti (park, kavárna, nákupy) a k tátovi by se to doneslo samo záhy.
Každopádně to nebudeš mít lehké, ale budu ti moc držet palce ať všechno dopadne jak má.
Ahoj, taky mi není jak tobě, a když jsem otěhotněla tak jsem se taky bála na reakci rodičů, jelikož jsem studovala VŠ.. nakonec jsem to mamce oznamila po telefonu
a ta zpracovala a oznamila to tatkovi, nakonec bylo všechno ok.. za dva měsíce svatba
drzím pěsti
@silvusekk11 jenže tobě nebylo teprve 16 a střední školu už si měla za sebou.
Mě přijít holka, že je těhotná v 16ti tak mě asi trefí.
![]()
No jsou dvě možnosti buď to pochopí a nebo ne.
Já sama nevím co bych v 16 dělala.. Teď říkám, že bych si mimi nechala, ale záleží hodně na příteli ![]()