Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já si ho nechala, sice to byla fuska kdyz jsem delala jeste zaverecky, ale strasne mi pomohl pritel a jeho rodice. Ted delam dalkové podnikani financne mas zivi přítel a Rodičák, jelikož mi nebylo 18let a otec má velké příjmy (a dluhy) tak jsem nemela ani narok na porodne. Preji aby ti vse vyslo dobre a byli vsichni zdraví a šťastní.
Příspěvek upraven 21.10.12 v 10:37
@mamkyjáryk píše:
Já si ho nechala, sice to byla fuska kdyz jsem delala jeste zaverecky, ale strasne mi pomohl pritel a jeho rodice. Ted delam dalkové podnikani financne mas zivi přítel a Rodičák, jelikož mi nebylo 18let a otec má velké příjmy (a dluhy) tak jsem nemela ani narok na porodne. Preji aby ti vse vyslo dobre a byli vsichni zdraví a šťastní.Příspěvek upraven 21.10.12 v 10:37
No to si protiřečíš ne? Pokud by nebyl otec zapsán v RL, nebraly by se jeho příjmy v potaz ![]()
@monika32 píše:já myslím muj otec, ne otec ditete.
No to si protiřečíš ne? Pokud by nebyl otec zapsán v RL, nebraly by se jeho příjmy v potaz
@mamkyjáryk píše:
já myslím muj otec, ne otec ditete.
No na porodné se počítají POUZE příjmy rodičů, rodičů dítěte ne? Tak se mi nějak nezdá, že by počítali příjem tvého otce, leda by byl otcem
Jinak je to blbost, udat a zapsat otce můžeš i ve 13, jenom ho holt budou stíhat
A bylo to tak i před 40ti roky, máma rodila první dítě v 17 a te´d jsem se ji ptala a normálně a bez problémů byl samozřejmě otec dítěte zapsán ![]()
Mě řekli že je to od letoška takto, otec dítěte může být uveden az kdyz je matka plnoleta, a kdyz jsem byla v den porodu v péči otce a ne matky tak se počítá pro porodné přijem otce. ![]()
Není to od letoška takto, přítelkyně syna rodila letos v březnu a k uznání otcovství šli někdy v únoru a to jí bylo 16 až po porodu. A na porodné se jim počítal příjem jen jich dvou, ona jako studentka žádný neměla, tak jen příjem mého syna-otce dítěte. A je blbost, že by se nesměl otec uvádět do zletilosti matky-jak by se potom vymáhali alimenty? Stát má naopak zájem, aby vyživovací povinnost plnili oba rodiče a né aby stát platil matce nějaké sociální dávky. ![]()
Ahoj, tak já bych ti přála aby sis miminko nechala, jsem nějak proti potratům. ale to si musíš rozmyslet sama, co v životě chceš a ani nevím v jaké situaci jsi..Jak se ti miminko narodí, hrozně se ti změní život…
Kolik je příteli? Vydělává? Máte kde bydlet? Co na to vaši rodiče? Předpokládám že studuješ? A co ty? Cítíš se na to být tak mladou matkou?
Ahoj holky, dámy
Dneska jsem zjistila že jsem těhotná.. Je mi 16 čerstvě.. nevím co dělat jsem na škole a bojím se jak na to zareagují rodiče a okolí. přítel se k tomu staví tak že by si nás vzal k sobě do bytu a staral by se o nás.. miminko si chci nechat ale bojím se té reakce rodičů. Prosím poradíte někdo jak jim to šetrně sdělit.. děkuji moc za rady
Seznámit rodiče s přítelem, ujistit se aby o něm měli dobrý názor a pak prostě s pravdou ven.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dámyDneska jsem zjistila že jsem těhotná.. Je mi 16 čerstvě.. nevím co dělat jsem na škole a bojím se jak na to zareagují rodiče a okolí. přítel se k tomu staví tak že by si nás vzal k sobě do bytu a staral by se o nás.. miminko si chci nechat ale bojím se té reakce rodičů. Prosím poradíte někdo jak jim to šetrně sdělit.. děkuji moc za rady
ja teda nejsem tak mlada jako ty ale i tak jsem se bala reakce rodicu, takze sem to mamce setrne oznamila po telefonu, nechala ji chvili vychladnout a vstrebat tu informaci a pak uz bylo vsechno ok ( vim je to trochu zbabelej pristup, ale aspon sem si usetrila poradnou hadku) ![]()
Sice mi není 16, ale taky jsem měla docela strach to oznámit rodičům, teda spiš táťkovi. Mamka to vzala úplně v pohodě, ale taťka to ještě do teď rozdychava a to za 2 měsíce rodim ![]()
Mě bylo teda trochu víc. Taky jsem to mamce zavolala. Když jsem asi za hodinu přijela od dr, tak už s tím byla,,srovnana "
![]()
No bydlim u pritele kterej ma byt sou tu snama i nikdy rodice mladyho tk si myslim ze by to mohlo vijit abych si ho nechala moc bych byla rada