Těhotná v 16letech

7
21.5.10 14:38

Těhotná v 16letech

Ahojky holky
Sice nevím určitě jestli sem opravdu těhotná ale mám takový pocit že jo..menstruace sem měla dostat už před pár dněma protože naposled sem jí měla 17.4. a cyklus mám tak do 32dní..Antikoncepci sem kvůli zdravotním problémům brát nemohla ale aspon sme s přítelem použili kondom což asi stejně nepomohlo :nevim: Ale co už..Bolí mě dost v podbřišku jako při menstruaci už pár dní..nevolnosti skoro pořád přes den..nafouklý břicho..ždravost a nechutenství..Prsa citlivá nemám občas mě ale pálej jinak nic..Myslíte že bych byla opravdu v tom?

Jenom nechci abyste mě odsuzovali :-( Vím,že sem dost mladá na dítě ale když už bych byla opravdu těhotná dítě bych si určitě nechala a myslím,že s přítelem kterýmu je 25 bychom to zvládli..Chtěla bych jen poradit,popovídat si o tom, popř.i vaše zkušenosti..Moc by mi to pomohlo potřebuju se někde vypsat..Snad chápete :nevim: Děkuju všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
21.5.10 14:42

Skoč honem do lékárny pro těhotenský test…
Nebo kamarádku nebo někoho, udělej a uvidíš.
Nejlépe zítra ráno z ranní moči, je víc koncentrovaná a spíše se ti případné těhotenství ukáže.

Ale pokud jste měli kondom a nevšimli jste si nějaké nehody, je hodně pravděpodobné, že těhotná nejsi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.5.10 14:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.5.10 14:44

Supajdy do lekarny. :huban: Testovat muzes celej den ale lepsi je rano.Ale muzes zkusit hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
21.5.10 14:45

Pipet, já právě taky chtěla nejdříve reagovat, ale pak jsem koukla na stejnou diskuzi, jako ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
21.5.10 14:53

Předtím ta diskuze je stará a psala sem jí kvůli kamarádce :) Jenže teď mě potkalo něco podobnýho..Právě že kondom nám prasknul takže pravděpodobný to je :nevim: Taky sem nevěděla jestli není na ten těh.test ještě brzo co sem četla diskuze a tak..Plánuju si test udělat v pondělí ráno tak uvidim..Určitě bych si dítětem zkazila život ale nějak by mi to nevadilo..Svoje dítě bych si vzít nenechala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.10 14:59
l.a.n-a píše:
Předtím ta diskuze je stará a psala sem jí kvůli kamarádce :) Jenže teď mě potkalo něco podobnýho..Právě že kondom nám prasknul takže pravděpodobný to je :nevim: Taky sem nevěděla jestli není na ten těh.test ještě brzo co sem četla diskuze a tak..Plánuju si test udělat v pondělí ráno tak uvidim..Určitě bych si dítětem zkazila život ale nějak by mi to nevadilo..Svoje dítě bych si vzít nenechala

I když si myslim že to je opět zase provokace tak musim dodat že ty si dítě.sama se ani o sebe nedokážeš postarat a chtěla by si dítě?

• Citovat
  • Upravit
7
21.5.10 15:05

Já si hlavně myslim že tady nemá cenu něco psát..Nejsem malý dítě uvědomuju si co by bylo kdybych si dítě nechala..Nestojim o nějaký kázání nebo podobný maminkovský řeši že sem moc mladá a podobně..Prostě sem si o tom jen chtěla s někym popovídat,poradit a tak..Hlavně si myslim,že i když je mi 16 dokážu vychovat dítě..Dokázalo to víc holek předemnou..Špatná máma může být ve 30 stejně jako v 16..Věk hraje sice nějakou roli ale ne tu nejduležitější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
21.5.10 15:07

Jenže její přítel už dítě není. Jestli chce být tátou, má snad právo. A před chvilkou tu byl deníček 16leté matky. Život si nezkazila. Když člověk zvládat chce, tak zvládne. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
21.5.10 15:20
l.a.n-a píše:
Já si hlavně myslim že tady nemá cenu něco psát..Nejsem malý dítě uvědomuju si co by bylo kdybych si dítě nechala..Nestojim o nějaký kázání nebo podobný maminkovský řeši že sem moc mladá a podobně..Prostě sem si o tom jen chtěla s někym popovídat,poradit a tak..Hlavně si myslim,že i když je mi 16 dokážu vychovat dítě..Dokázalo to víc holek předemnou..Špatná máma může být ve 30 stejně jako v 16..Věk hraje sice nějakou roli ale ne tu nejduležitější

Ono jde hodně o to, zda jsi na takový způsob života připravená. Mít dítě znamená se hodně obětovat. Už nikdy nebudeš mít takové možnosti jako s dítětem. Také se často stane, že přijdeš o přátele a pak budeš celé těhu a pak s mimískem celé dny sama doma. Pak taky záleží na tom, jak zvládneš své rodiče a jak to zvládnou oni. Mě už sice bylo 18, když jsem otěhotněla, ale o miminkách jsem hodně věděla a přece jen je fakt, že v 16letech jsem nevěděla, co bych si počala. Je jasné, že na potrat nechceš. Já jsem v tom měla taky jasno od 15let.

Každopádně nepanikař a kup si test, jak tu holky píšou. Menstruace se může někdy oddálit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
21.5.10 15:20

Holky, já nechápu jen jedno, proč to moralizování o dětech (ne že bych to v předchozí či podobné diskuzi taky neudělala, ale tam jsem pro to měla důvod to že ona dotyčná na vše reagovala vztekáním se), copak si NIKDO nepamatuje jak byl v 16ti pro sebe velký a nechápal proč ho starší vidí jako malého neschopného jedince? Ono vnímání dospělosti je velmi individuální, nikdo neposoudí jestli ona v 16ti letech nebude mít lepší zázemí a podmínky pro to mít dítě než vystudovaná 30letá vysokoškolačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
21.5.10 15:27

Hanule, tos napsala hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
21.5.10 15:28

Bez 100% testu nemá smysl polemizovat.Tak jak holky radí.Pro test a víš na čem jsi.Jinak hodně štěstí. :palec: Nevím proč to odkládáš až na pondělí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
21.5.10 15:30
froggy22 píše:
Bez 100% testu nemá smysl polemizovat.Tak jak holky radí.Pro test a víš na čem jsi.Jinak hodně štěstí. :palec: Nevím proč to odkládáš až na pondělí :nevim:

Všechny víme, že testy mohou být nespolehlivé. Aby sis byla stopro jistá, tak si můžeš zajít na gyndu - kde ti to buď potvrdí nebo úplně vyvrátí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
21.5.10 15:31

l.a.n-a :jestli jsi už MS měla dostat, ak bych nečekala a zašla do lékárny ještě dnes…
Zatím bych neplašila a nejdříve si udělala ten test, potom budeš vědět víc…

O věku moralizovat nechci…Sama jsem si v 16ti dítě představit dokázala a pryč bych ho nedala…„vychovávala“ nebo starala jsem se o neteř od svých 11 let včetně krmení, koupání, přebalování, žehlení plínek atd…
Samozřejmě jsou vhodnější doby na miminko, než zorvna v 16ti , když člověk nemá ještě dokončené vzdělání…Ale hodně záleží na zázemí, rodině, příteli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí