Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky
Sice nevím určitě jestli sem opravdu těhotná ale mám takový pocit že jo..menstruace sem měla dostat už před pár dněma protože naposled sem jí měla 17.4. a cyklus mám tak do 32dní..Antikoncepci sem kvůli zdravotním problémům brát nemohla ale aspon sme s přítelem použili kondom což asi stejně nepomohlo
Ale co už..Bolí mě dost v podbřišku jako při menstruaci už pár dní..nevolnosti skoro pořád přes den..nafouklý břicho..ždravost a nechutenství..Prsa citlivá nemám občas mě ale pálej jinak nic..Myslíte že bych byla opravdu v tom?
Jenom nechci abyste mě odsuzovali
Vím,že sem dost mladá na dítě ale když už bych byla opravdu těhotná dítě bych si určitě nechala a myslím,že s přítelem kterýmu je 25 bychom to zvládli..Chtěla bych jen poradit,popovídat si o tom, popř.i vaše zkušenosti..Moc by mi to pomohlo potřebuju se někde vypsat..Snad chápete
Děkuju všem ![]()
Skoč honem do lékárny pro těhotenský test…
Nebo kamarádku nebo někoho, udělej a uvidíš.
Nejlépe zítra ráno z ranní moči, je víc koncentrovaná a spíše se ti případné těhotenství ukáže.
Ale pokud jste měli kondom a nevšimli jste si nějaké nehody, je hodně pravděpodobné, že těhotná nejsi!
Supajdy do lekarny.
Testovat muzes celej den ale lepsi je rano.Ale muzes zkusit hned.
Pipet, já právě taky chtěla nejdříve reagovat, ale pak jsem koukla na stejnou diskuzi, jako ty…
Předtím ta diskuze je stará a psala sem jí kvůli kamarádce
Jenže teď mě potkalo něco podobnýho..Právě že kondom nám prasknul takže pravděpodobný to je
Taky sem nevěděla jestli není na ten těh.test ještě brzo co sem četla diskuze a tak..Plánuju si test udělat v pondělí ráno tak uvidim..Určitě bych si dítětem zkazila život ale nějak by mi to nevadilo..Svoje dítě bych si vzít nenechala
l.a.n-a píše:
Předtím ta diskuze je stará a psala sem jí kvůli kamarádceJenže teď mě potkalo něco podobnýho..Právě že kondom nám prasknul takže pravděpodobný to je
Taky sem nevěděla jestli není na ten těh.test ještě brzo co sem četla diskuze a tak..Plánuju si test udělat v pondělí ráno tak uvidim..Určitě bych si dítětem zkazila život ale nějak by mi to nevadilo..Svoje dítě bych si vzít nenechala
I když si myslim že to je opět zase provokace tak musim dodat že ty si dítě.sama se ani o sebe nedokážeš postarat a chtěla by si dítě?
Já si hlavně myslim že tady nemá cenu něco psát..Nejsem malý dítě uvědomuju si co by bylo kdybych si dítě nechala..Nestojim o nějaký kázání nebo podobný maminkovský řeši že sem moc mladá a podobně..Prostě sem si o tom jen chtěla s někym popovídat,poradit a tak..Hlavně si myslim,že i když je mi 16 dokážu vychovat dítě..Dokázalo to víc holek předemnou..Špatná máma může být ve 30 stejně jako v 16..Věk hraje sice nějakou roli ale ne tu nejduležitější
Jenže její přítel už dítě není. Jestli chce být tátou, má snad právo. A před chvilkou tu byl deníček 16leté matky. Život si nezkazila. Když člověk zvládat chce, tak zvládne. Hodně štěstí.
l.a.n-a píše:
Já si hlavně myslim že tady nemá cenu něco psát..Nejsem malý dítě uvědomuju si co by bylo kdybych si dítě nechala..Nestojim o nějaký kázání nebo podobný maminkovský řeši že sem moc mladá a podobně..Prostě sem si o tom jen chtěla s někym popovídat,poradit a tak..Hlavně si myslim,že i když je mi 16 dokážu vychovat dítě..Dokázalo to víc holek předemnou..Špatná máma může být ve 30 stejně jako v 16..Věk hraje sice nějakou roli ale ne tu nejduležitější
Ono jde hodně o to, zda jsi na takový způsob života připravená. Mít dítě znamená se hodně obětovat. Už nikdy nebudeš mít takové možnosti jako s dítětem. Také se často stane, že přijdeš o přátele a pak budeš celé těhu a pak s mimískem celé dny sama doma. Pak taky záleží na tom, jak zvládneš své rodiče a jak to zvládnou oni. Mě už sice bylo 18, když jsem otěhotněla, ale o miminkách jsem hodně věděla a přece jen je fakt, že v 16letech jsem nevěděla, co bych si počala. Je jasné, že na potrat nechceš. Já jsem v tom měla taky jasno od 15let.
Každopádně nepanikař a kup si test, jak tu holky píšou. Menstruace se může někdy oddálit.
Holky, já nechápu jen jedno, proč to moralizování o dětech (ne že bych to v předchozí či podobné diskuzi taky neudělala, ale tam jsem pro to měla důvod to že ona dotyčná na vše reagovala vztekáním se), copak si NIKDO nepamatuje jak byl v 16ti pro sebe velký a nechápal proč ho starší vidí jako malého neschopného jedince? Ono vnímání dospělosti je velmi individuální, nikdo neposoudí jestli ona v 16ti letech nebude mít lepší zázemí a podmínky pro to mít dítě než vystudovaná 30letá vysokoškolačka.
Bez 100% testu nemá smysl polemizovat.Tak jak holky radí.Pro test a víš na čem jsi.Jinak hodně štěstí.
Nevím proč to odkládáš až na pondělí ![]()
froggy22 píše:
Bez 100% testu nemá smysl polemizovat.Tak jak holky radí.Pro test a víš na čem jsi.Jinak hodně štěstí.Nevím proč to odkládáš až na pondělí
Všechny víme, že testy mohou být nespolehlivé. Aby sis byla stopro jistá, tak si můžeš zajít na gyndu - kde ti to buď potvrdí nebo úplně vyvrátí. ![]()
l.a.n-a :jestli jsi už MS měla dostat, ak bych nečekala a zašla do lékárny ještě dnes…
Zatím bych neplašila a nejdříve si udělala ten test, potom budeš vědět víc…
O věku moralizovat nechci…Sama jsem si v 16ti dítě představit dokázala a pryč bych ho nedala…„vychovávala“ nebo starala jsem se o neteř od svých 11 let včetně krmení, koupání, přebalování, žehlení plínek atd…
Samozřejmě jsou vhodnější doby na miminko, než zorvna v 16ti , když člověk nemá ještě dokončené vzdělání…Ale hodně záleží na zázemí, rodině, příteli…