Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@rokris píše:Asi tak. Jestli je to pravda, je to prostě hrozná situace. Přeju dobrý a úspěšný další rok! A pevné zdraví celé rodině.
![]()
Děkuju, Tobě taky.
![]()
A jak přejeme my sociologové: statisticky významnou míru štěstí v novém roce! ![]()
(a sobecky Tě tu chci dál číst.
)
Naše sousedka se x let pokoušela o druhé a otěhotněla až v 45 letech.Co mi říkala,tak těhotenství ukázkové,šestinedělí mazec,ale holčičce je rok a už se to srovnalo,vše v pohodě stíhá.Má dobrou fyzičku.
Mě by docela zajímalo co ji na to říkal doktor. Jak k ni bude přistupovat kontroly testy atd. A jestli třeba řekl že už takovou těhotnou měl v péči. Jako stát se to může ale je to hodně raritni. Já se toho děsila někdy v září je mi čerstvě 40 a poprvé v životě jsem měla spozdeni 8 dnů. No spocena jsem byla až na pr…i . Test jsem si nedělala stále jsem doufala a za úleva potom. Ale ve 40ti bych si dítko nechala.
@Anonymní píše:
Naše sousedka se x let pokoušela o druhé a otěhotněla až v 45 letech.Co mi říkala,tak těhotenství ukázkové,šestinedělí mazec,ale holčičce je rok a už se to srovnalo,vše v pohodě stíhá.Má dobrou fyzičku.
to je sice hezké ale do budoucna??
Sestrenka je tehotna. Jeji dr. ji rikala, ze ma 49r. prvorodicku. To je daleko horsi varianta.
Ty mas velke deti, jestlize oni souhlasi a mas jistotu, ze se o mladsiho sourozence postaraji, kdyby se cokoli stalo. Tak proc ne. Ty nejlip vis, jak si je vychovala.
@Kaileee píše:
to je sice hezké ale do budoucna??
Ano. A už se hned operuje s tím, že se budou starat starší děti. Opravdu terno.
Ale tento konkrétní příběh nejšpíš pravda nebude.
@Anonymní píše:
Narodila jsem se v lednu 1969 a ve čtvrtek mi potvrdil lékař těhotenství, jsem už 16+6! Menstruace mi vynechává již 2 roky…
Nejstarší dcera má 32 let, syn 30 a druhý syn 28.
Mam 3 vnoučata.Jsem v šoku
Maminka mě měla v 45, zemřela letos na jaře ve věku 94 let.
Snad budu mít stejné štěstí
Jsi blázen,sorry
@rokris píše:
Ano. A už se hned operuje s tím, že se budou starat starší děti. Opravdu terno.Ale tento konkrétní příběh nejšpíš pravda nebude.
asi ne, ale jsou takové případy, je mi těch dětí fakt líto.. je to sobecké
No v případě, že se nedá nic dělat se dá vážně už jen pogratulovat nebo vyjádřit soustrast. Mě je 24 a jsem v šestinedělí a mám toho vážně plné kecky, nedovedu si představit to zažívat v 50, kdy je člověk unavenější a vyhledává spíše klid
. Kdyby se jednalo o mojí mámu, tak ji samozřejmě slíbím, že se o mladšího sourozence postarám, ale asi ji taky vyčtu, že byla nezodpovědná a nedávala si pozor. Mému mladšímu bráškovi je deset a zpětně musím říct, že jsem si myslela, že se mamka zbláznila, když přišla s tím, že je těhotná a to jí bylo 35
(nojo třískala se mnou tenkrát puberta), ale i tak jsem viděla rozdíl mezi vychovou mě a bráchy, kterou dělilo 14 let. Nemůžu říct, že věk a zkušenosti považuji za jednoznačnou výhodou při výchově dítěte oproti mládí a energii.
Ono je to i o tom ze zakladatelka nebude moct nejspis v 65 odejit v klidu do duchodu kdyz bude mit doma dite po zakladni skole.takze bude chodit do prace jeste v cca 75?
Tak pokud si to dobre pamatuji,tak v zaznamech olomoucke fakultky je nejstarsi rodicka 56 leta. ![]()
Jsem taky ročník 1969 a už 2měsíce mám zpoždění, pričítám to přechodu. No ale ať uz je to troll nebo ne, zitra si koupim těhotenský test. Pro jistotu. ![]()
Nudná čísla statistiky.
Stát se může - zatraceně vyjímečně.
Většina těch porodem ukončených těhotenství v současnosti se dá přičíst centrům asistované reprodukce, pro které jsou prachy na prvním místě. ![]()