Těhotná ve 41 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
11.6.19 09:34
@Kajka9 píše:
@kaculad spíš si myslím že to bere třeba podle toho že její mamka se stala babičkou ve 40 což je celkem běžný…ale potrat kvůli věku je teda na palici pokud není závažný problém

Potrat kvůli věku mi přijde naopak velmi logický. Kdyby přišla moje dcera v 16, že je těhotná, bylo by to první, co bych ji navrhla. Já kdybych otěhotněla po 40, jdu na něj taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
11.6.19 09:39
@Zumpa píše:
Není, bohužel. Ale ty se mladým matkám vysmíváš a řadíš je mezi menšinu, jsi fakt odpad.

takže sám nemáš vnouče ve čtyřiceti, žádné statistické podklady pro své tvrzení že je běžné a většinové být dnes babičkou ve 40 letech taky nemáš, aha. Jestli chceš někoho urážet, zkus to jinde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
11.6.19 09:39

Znám několik, ten s detma po 40ce. Většinou ty miminka, batolata zvládly v pohodě. Unavenejsi, ale v pohodě. Horší byla pak škola a další povinnosti, problémy atd… Většina si „stěžovala“ na jednu věc a to, že jim už prarodiče nepohlidaji, když chtějí s partnerem na víkend pryč. Už jsou prostě starší… Jinak tady pro chytrolinky me tchyni bylo 44, když se narodila dcera. Me mamce čerstvě 49, ale jen proto, že brácha čekal do 31 (kdybych to bylo obráceně, bylo by ji také 43). Dost spoluzacek má děti, a jejich rodičům je 40+. Takže ano 40+ je věk babiček, ale ne důchodkyn!! Mamce je teď 52 a je to super aktivní babca, s vnoucaty jezdí po výletech, hlídá, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
11.6.19 09:42
@Anonymní píše:
Fajn, ale tady jsme se bavili o téhle generaci, ne o té příští. A je pravda, že spoustě dnešních babiček opravdu je krátce po čtyřicítce a v žádné menšině nejsou :)

v pořádku, takže ani v práci, ani v rodině, ani v okruhu známých nemám nikoho, kdo je ve 40letech babičkou, opravdu ne ;) a krátce po 40 je podle tebe co? navíc my se bavíme o babičce VE 40, takže i ty tvé kamarádky, které mají dítka kolem 25 (což může být i 26,27) to splňovat nebudou a pokud ano, tak mě opravdu přijde rozumnější mít dítko ve 40 než v 15 nedej bože ještě méně...…...

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
11.6.19 09:51
@Anonymní píše:
Fajn, ale tady jsme se bavili o téhle generaci, ne o té příští. A je pravda, že spoustě dnešních babiček opravdu je krátce po čtyřicítce a v žádné menšině nejsou :)

Vážně? Umíš počítat? Být ve 40ti babička znamená, že má dítě ve 20ti a to její dítě má dítě taky ve 20ti. To znamená rok po maturitě otěhotnět - mně to teda přijde skutečně výjimečné a moc zodpovědně to na mě nepůsobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
11.6.19 09:59
@Anonymní píše:
No stalo se, no. Neplánovaně, ale postavíme se k tomu zodpovědně. Jen mě zajímá jestli je tu někdo kdo rodil kolem 40ky a jak jste to zvládly, myslím těhotenství, porod a teď péče o prcka. Dá se to i v tomhle věku zvládnout?

Dobrý den, rodila jsem v 39, teď má už dítko skoro rok. Taky nebylo plánované, mam už dvě děti 9 a 12.Tehotenstvi a porod úplně v pohodě, jen jsem měla tentokrát po porodu problém se zády, takže celou dobu cvičím. Zvládnout se to dá, spíš se člověk musí srovnat s tím, že už zase bude mít min času pro sebe a taky už se nesnažím všechno stihnout. Dětem další sourozenec spíš prospěl a pořád se věnujeme tomu, co jsme dělali předtím, spíš toho třetího do všeho zapojujeme. Samozřejmě jsou chvilky, kdy mě napadne, proč jsem si tak zkomplikovala situaci :lol:, ale upřímně nelituju toho. Prostě je potřeba se k tomu postavit prakticky, porěšit peníze, práci, uzpůsobit domácí prostor atd. Nemyslím, že by věk byl velký problém, moje babička měla třetí dceru ve 42 a ještě se dočkala vnoučat. To samozřejmě není pravidlo. Beru to tak, že pokud nechci jít na potrat, tak to prostě zvládnu. A jít na potrat mě ani nenapadlo a to jsem z toho zjištění, taky nebyla odvarená. Teď jsem ráda, že toho prcka mám. Jak to budu cítit za 10 let to nevím, ale to je teď fakt jedno. Snažím se uzpůsobit vše tak, abych byla spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.19 10:02
@Lynette píše:
Vážně? Umíš počítat? Být ve 40ti babička znamená, že má dítě ve 20ti a to její dítě má dítě taky ve 20ti. To znamená rok po maturitě otěhotnět - mně to teda přijde skutečně výjimečné a moc zodpovědně to na mě nepůsobí.

Počítat umím, ale taky jsem napsala po čtyřicítce. Moje máma mě měla ve 20ti -na tu dobu úplně normální. Já měla prvního syna ve 23, po maturitě, vdaná, odpracované 4 roky. Je na tom něco nezodpovědného? :think: Dneska už je mi teda přes 30, zareagovala jsem původně jenom proto, že mě pobavila zmínka o „menšinách“ :lol:

• Citovat
  • Upravit
8996
11.6.19 10:05
@Anonymní píše:
Počítat umím, ale taky jsem napsala po čtyřicítce. Moje máma mě měla ve 20ti -na tu dobu úplně normální. Já měla prvního syna ve 23, po maturitě, vdaná, odpracované 4 roky. Je na tom něco nezodpovědného? :think: Dneska už je mi teda přes 30, zareagovala jsem původně jenom proto, že mě pobavila zmínka o „menšinách“ :lol:

Proč řešíš po čtyřicítce? To je jak kdybych sem psala úvahy o ženských po šedesátce - to není relevantní pro tuto diskuzi - paní řeší věk 40 let. Ty jsi měla dítě ve 23 já ve 25 a co jako? Ve 40ti snad ještě babičky nebudeme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148903
11.6.19 10:13
@Lynette píše:

No zas tak výjimečné a nezodpovědné to není. Bylo to běžné. Moje matka měla ve 22 dvě deti a nebyla zdaleka jediná. Bylo to zcela normální mit těsně po 20 děti. Co je na tom nezodpovědné mit dítě mladá? To už krapet přeháníte ne?
Když chce žena rodit ve 40, nic proti tomu. To skutečně neni ještě nad hrobem. A posilat ji na potrat, to je taky na hlavu. Ale psát o tom, jak je nezodpovědné mit dítě ve věku, kdy je to pro ženské tělo nejpřirozenější, to je taky už na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.19 10:14
@Lynette píše:
Proč řešíš po čtyřicítce? To je jak kdybych sem psala úvahy o ženských po šedesátce - to není relevantní pro tuto diskuzi - paní řeší věk 40 let. Ty jsi měla dítě ve 23 já ve 25 a co jako? Ve 40ti snad ještě babičky nebudeme :lol:

Asi proto, že mi pořád přijde schůdnější být třeba ve 45 čerstvě mladá babička, než mamina 3-4 letého dítěte. Ale to nemění nic na tom, že kdyby se stalo, taky bych si mimino nechala. :)

• Citovat
  • Upravit
13976
11.6.19 10:14

@Lynette zakladatelka píše, že ji 41. Dítě může porodit v 42, to už k té 43 nemá, tak daleko, nemyslíš???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
11.6.19 10:22

@Keyllah mamka byla babičkou ve 42 letech a fakt jsem nerodila v 15 ani ona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
11.6.19 10:24

@terien Tak jako každá to máme jinak… třeba já jsem chtěla být mladou maminkou ale někdo zase ne.. ale 40 mi zase nepříjde jako katastrofa v dnešní době a pokud se na to cítí :nevim:…jo kdyby jí bylo 50 tak to už je něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
11.6.19 10:25
@Kajka9 píše:
@Keyllah mamka byla babičkou ve 42 letech a fakt jsem nerodila v 15 ani ona

v pořádku, pokud tedy říkáš, že je běžné a většinové být v dnešní době (né v době tvé maminky nebo babičky) babičkou ve 40 (ne po 40, ve 41, 42…), tak ok ;) jen že tomu statistická data až tak neodpovídají, ale to už je jedno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.6.19 10:25
@Lynette píše:
Proč řešíš po čtyřicítce? To je jak kdybych sem psala úvahy o ženských po šedesátce - to není relevantní pro tuto diskuzi - paní řeší věk 40 let. Ty jsi měla dítě ve 23 já ve 25 a co jako? Ve 40ti snad ještě babičky nebudeme :lol:

Ne, paní řeší věk 41, než porodí, může ji být klidně 42.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí