Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Otázka je, co je to zodpovědně
rodit dítě po 40? To je zodpovědné jak pro koho.
Prosím tě, takových jsou mraky. Ve 40 jsi stále v plodném věku (jak ses asi sama přesvědčila
) a nedělej si zbytečně dopředu starosti, jak to zvládneš.
naprosto v pohodě, první mám ve 20 ti, druhé ve 41 a třetí 43…ve 20 ti mě to vůbec,,nebavilo,, teď si to užívám
. Žádný z doktorů se nad věkem nepozastavil, naopak, přístup super. Porody oba tedy bohužel CS, což mě mrzelo, ale nedalo se jinak. ![]()
Mě teda není 40, ale myslím si že prostě pokud se na to cítíš tak proč ne..Každá jsme jiná, každá máme těhu a porod jiný at je někomu 20,30,40…
Ted už je celkem běžné mít i daleko později děti…Já třeba chtěla mít brzo někdo zase má první v 36
![]()
Zakliduj se. Znama má deti dvě - 41 a 42let, myslela si, ze už neotehotni…: a od manzeloveho kamaráda žena te se narodilo miminko ve 44 a půl…
@Anonymní píše:
Být tebou jdu na potrat. Ve věku babičky rodit děti a být máma je zvrácený
Chodit na potrat kvůli veku 40let je zvraceny… fakt ![]()
@Anonymní píše:
tak v určité menšině to je naprosto běžný věk babiček, to je fakt
ale zakladatelka se asi pohybuje v trochu jiných kruzích ![]()
@Anonymní píše:
No stalo se, no. Neplánovaně, ale postavíme se k tomu zodpovědně. Jen mě zajímá jestli je tu někdo kdo rodil kolem 40ky a jak jste to zvládly, myslím těhotenství, porod a teď péče o prcka. Dá se to i v tomhle věku zvládnout?
Ahoj, porod ve 43, těhotenství v pohodě a porod rychlý a krásný (v rámci možností). Vše v pohodě, ale je to drak, takže vyčerpaná. Ale je to krása. Doporučuji ![]()
@Keyllah píše:
tak v určité menšině to je naprosto běžný věk babiček, to je faktale zakladatelka se asi pohybuje v trochu jiných kruzích
Nesmysl. Já jsem se narodil v matčiných 21. První dítě jsem měl ve 30, poslední ve 36. A fakt lituji toho, že jsem je neměl dřív a mezi menšinu fakt nepatříme ![]()
@Anonymní píše:
Jestli je tady něco zvrácené, tak Tvé názory, sorry. Jestli si myslíš, že ve 40ti je někdo ve věku babičky, je mi Tě dost líto
A hlavně, když chceš sdělovat své inteligentní názory, proč se schováváš za anonym?
![]()
Koukni na youtube na kanal svet podle lu. Taky rodila po 40ce. Jinak pokud uz se stalo tak bych si take miminko nechala. Ale planovane urcite ne.
Samozřejmě se to zvládnout dá. K tomu komentáři o zvrácenosti musím říct, že fakt doufám, že za 8 let nebudu babička - synovi bude 14 a dceři 8 ![]()
No stalo se, no. Neplánovaně, ale postavíme se k tomu zodpovědně. Jen mě zajímá jestli je tu někdo kdo rodil kolem 40ky a jak jste to zvládly, myslím těhotenství, porod a teď péče o prcka. Dá se to i v tomhle věku zvládnout?