Těhotná ve 41 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2642
11.6.19 11:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
11.6.19 11:53

Je mi 40 a mam 10 mesicni. Narocne to je, ale to spis tim, ze mam druhe dite a ten prvni byl jedinacek s mraky pozornosti, ted mu bude 7. I pres narocnost je tohle zatim moje nejstastnejsi obdobi v zivote a jsem strasne rada, ze syn ma sourozence. Kdyby nahodou prislo treti tak to taky zvladneme, ale maximalne tak do konce rodicaku tj. do 42, pak uz nechceme.

• Citovat
  • Upravit
20841
11.6.19 12:18

Dobrý den.

Všem děkuji za „šťouchnutí“ ;) Téma je citlivé, některé uživatelky dosti neomalené (byť samozřejmě - každý má nárok na svůj názor… :think: ).

Uživatelce @ZuzaTeri jsem napsala sz a pokusíme se vyřešit její problém s neoprávněným užíváním jejího profilu…

Diskusi určitě nezamykám a už vůbec nemažu ;-)
Jen vás poprosím o dodržování zásad slušného chování a respektu k názoru druhých (byť je třeba na hony vzdálen tomu vašemu)… :mavam:

A za sebe dodávám: děti se ženám po 40. rodily vždy. Můj děda říkával: „To bývalo tak: selka stála na žebříku pod seníkem a vidlemi do seníku cpala seno. Dole stál sedlák a přidržoval jí žebřík… Podíval se nahoru, viděl jí pod sukni a dostal prima nápad… a bylo jim na chvíli na seně příjemně… Selka si za pár měsíců myslela, že přišel přechod, šla k bylinkářce pro nějakou tu kytičku, co by jí v tom "přecházení“ pomohla a zjistila, že je těhotná…" ;) :mavam: Takže tak…

Hlavně RESPEKT, dámy :mavam:

Hezký den všem :kytka:

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.19 12:45

Ještě dodám, že chápu názor holek co píší, že 40 je věk babiček a ne matek. Já když jsem v 19 porodila dceru, tak by mě ani nenapadlo, že bych měla ještě dítě ve 40 ( to už budu stará páka :lol: a budu ráda, že žiju ). No a je mi přes 40, jsem babička i maminka a stará si nepřipadám. Mám tedy 2 šedivé vlasy, ty jsem ve 20 neměla :think: ale zas mám čas, energii a manžel vydělává dost nadstandardně, tak si můžeme dovolit cestovat, užívat si život. Tím nechci říct, že peníze jsou všechno, to ani náhodou. Ale přeci jen, když je člověk má, tak si ušetří hodně starostí a bezesných nocí. I ve vztahu je větší klid, není prostě takový stres ;) Nejsem strhaná jako babičky kdysi. Mám pračku, myčku a všelijaké vymoženosti které mi šetří čas a mojí energii. A tak jsem aktivní babička a matka po čtyřicítce :mavam:

• Citovat
  • Upravit
34473
11.6.19 13:00
@Tiger-lily píše:
@admin :? Tak tedy nevím, ale chce se mi zvracet, když čtu odpovědi a posílání ženské na potrat, jen že si některé duchem chudé myslí, že již nespadá do tabulkového a jedině správného věku, žádné rady zakladatelce, jen napadání, nešlo by to celé smazat?

Můžu vědět, kdo a kde tady zakl. posílá na potrat? :think: a se smazáním diskuze si snad děláš srandu, ne? To tady o zamčení a smazání budou rozhodovat uživatelky, které nemají s tématem nic společného? Nebo kdo jsi, abys určovala, o čem se smí diskutovat a o čem ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16956
11.6.19 13:01
@Anonymní píše:
No stalo se, no. Neplánovaně, ale postavíme se k tomu zodpovědně. Jen mě zajímá jestli je tu někdo kdo rodil kolem 40ky a jak jste to zvládly, myslím těhotenství, porod a teď péče o prcka. Dá se to i v tomhle věku zvládnout?

Ahoj,

gratuluji k miminku, určitě to bude skvělé. Miminka vědí, kdy příjít :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
11.6.19 13:05
@terien píše:
Můžu vědět, kdo a kde tady zakl. posílá na potrat? :think: a se smazáním diskuze si snad děláš srandu, ne? To tady o zamčení a smazání budou rozhodovat uživatelky, které nemají s tématem nic společného? Nebo kdo jsi, abys určovala, o čem se smí diskutovat a o čem ne?

patronka přece ne? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.6.19 13:12
@debra.morgan píše:
patronka přece ne? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Já zapomněla :lol: a ta nejchytřejší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.6.19 13:15

Pro mě to nezodpovědné je, už jen to, že to bylo neplánovaně
Když nechci, tak se chráním. Je divné že mě za 15 let nikdy HA neselhala, a tady každé druhé jo :mrgreen:
Po 40 bych si dítě už nenechala. Ale samo dělej jak se cítíš. Kolem mě jsou tyhle staré matky strašně strhane.

• Citovat
  • Upravit
8996
11.6.19 13:17

@Pidulka1991 Nepletu si babičku s důchodkyní, ale pokud jsem měla syna ve 25ti, tak předpokládám, že nebudu babička ani v 50ti - doufám, že až mu bude 25 bude studovat na VŠ a pak si najde dobrou práci, něco našetří, zařídí si bydlení a teprve pak se bude rozmnožovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.6.19 13:24

@Lynette no jasně, dnes je to prostě jiné. Moje dcera je podzimní, teď vychází uaklasku, skoro v šestnácti. Maturovat bude za čtyři roky. Řekla bych, že půjde na VS. I kdyby nešla, určitě se nepohne do mateřství, být dětem darem nedám. Na to skutečně nemám finance. A dnes je prostě spousta jiných možností. Většina mladých se do toho tak brzo prostě nehrne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13975
11.6.19 13:32

@Lynette jenže tvůj syn nemusí mít vůbec stejný názor jako ty a může z tebe udělat babičku v tvých 45… Smířse s tím, že je to věk i babiček, ale neznamená to důchodkyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
11.6.19 13:39

Určitě se to zládnout dá. Ostatně pak už i musí, když to dítě je. Že to není úplně růžový, tady málokdo přizná. Vychází se z toho, že se maminka bude cítit i za 20 let stejně, jako dnes, a že všechno prostě půjde zcela ideálně. Neříkám, že to tak nemůže být, ale mělo by se počítat i s horším scénářem. V tomto věku bych včas dělala maximum proto, abych neotěhotněla. A při rozhodování, zda dítě ano nebo ne, bych zkusila uvažovat tak deset až patnáct let dopředu. Třeba kdo se bude starat, když nebudu moct já.

• Citovat
  • Upravit
15858
11.6.19 13:42
@smurfka píše:
Pro mě to nezodpovědné je, už jen to, že to bylo neplánovaně
Když nechci, tak se chráním. Je divné že mě za 15 let nikdy HA neselhala, a tady každé druhé jo :mrgreen:
Po 40 bych si dítě už nenechala. Ale samo dělej jak se cítíš. Kolem mě jsou tyhle staré matky strašně strhane.

HA samozřejmě neselže, selže ten, kdo si z braní HA dělá holubník a pak se tu tím nepřímo chlubí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
11.6.19 13:52

@Pidulka1991 Doufám, že když když nepodcením sexuální výchovu, tak bude vědět k čemu slouží kondom a postinor. A doufám, že bude zodpovědný - vychovávám ho tak aby byl. A i když je chytrý a šikovný tak pochybuji že ve 20ti bude bydlet ve vlastním a mít našetřeno na mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí