Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak si poplakej
cloumaji s tebou hormony. To se zase srovná.
Jeee, nesrovnávej se, to je cesta do pekel.
Každá žena je jiná, každé těhotenství je jiné, pak budete mít i každá jiné osobnosti dětí. Užívej si, jak to máš, hlavně ať jsi zdravá. Běžte se rozplývat nad minioblečkama, koukejte po výbavě a hlavně se nesrovnávejte mezi sebou! ![]()
No pokud nesneseš srovnávání, tak nesrovnávej nebo se tolik nevídejte. Mě to taky nikdy nedělalo dobře, ale v těhotenství je to ještě dobré, počkej, až její o týden mladší dítě začne první lézt, stavět se u nábytku nebo čůrat na nočník. To tě bude teprve točit
Jinak to že necítíš v 18tt pohyby a máš malé bříško je úplně normální.
Ja byla taky s kamaradkou podobne tehotna (TP 12 dni od sebe). Na ni to bylo videt taky o dost driv a pohyby taky citila driv. Ale nikdy me teda nenapadlo to takhle resit nebo ji snad zavidet… Bud rada, ze to mas s kym sdilet a ze az budou prckove na svete, budes mit partacku na kocarkovani.
A souhlasim s unudenou, az se deti narodi, bude se srovnavat daleko vic a bude to horsi ![]()
Jéje, to jsou hormony holka. Poplač si a pak se raduj z toho, že máš pod srdcem snad zdravé dítě a že budeš mít parťačku na vožení kočárku.
Počkej na 9. měsíc, třeba se ještě budeš „smát“, jestli tvoje břicho malé zůstane a kamarádčino vyroste do obřích rozměrů
(vtip samozřejmě)
A nesrovnávej nebo se z toho zblázníš - každé těhotenství a dítě je jiné. Co budeš dělat až děti budou na světě a její třeba začne už chodit a tvoje se teprve bude plazit? Akorát se budeš stále trápit…
Příspěvek upraven 20.06.22 v 11:43
@Anonymní píše:
Ahojky, jdu si k vám vylít srdíčko. S kamarádkou jsme zjistily, že jsme obě těhotné. Skvělá zpráva je i ta, že termín máme ani ne týden od sebe. Momentálně jsme 17tt a 18tt(já). Obě dvě jsme těhotné poprvé, takže to hodně prožíváme společně. O co mi ale jde, je tohle..
Kamarádka už má krásně vidět bříško - já ne. Podotýkám, že já jsem o hodně hubenejsi. Dokonce už cítí pohyby a světě div se, já ne. Začínám z toho být nesva.. samozřejmě já jsem už od prvního odběru krve vyfasovala jídelníček kvůli gestacnimu diabetu, občas musím i píchat inzulín. Kamarádka muze sníst co chce a cukr má naprosto v pořádku, občas mě to i štve..jediné co máme stejné je vysoký tlak, který se mi daří snizit lépe než ji, což mě mrzí, přeji si aby bylo vše v pořádku. Jen když vidím její bříško a slyším pokaždé jak kope, chce se mi plakat..
Jeee buď ráda, pohybů si ještě uzijes habadej a to, ze ti není vidět bříško, ber jako plus. Já jsem hubeňour s podváhou na počátku těhotenství a mám obří břicho. Zítra začínám 30tt a přibrala jsem už přes 11 kg, moje segra měla menší břicho když ve 40tt rodila synovce 🤷🏼♀️ Kazda jsme jiná, neboj, bříško vyleze a pohyby si vážně pak uzijes do sytosti. Až decka vylezou, budeš neustále porovnávat, ktere spí lépe, ktere driv leze atd atd a zblaznis se z toho. Každý jsme originál ![]()
V 18tt jsem bricho taky nemela. A bud rada, ze nemas, kamaradka se pak ve 40tt bude valit a bude mit problem vstat z postele a ty budes relativne v pohode. ![]()
Já byla těhotná taky nastejno se známou, nebyla to úplně nějak extra dobrá kamarádka, ale vždycky když mi líčila o svém těhotenství, tak já jen čučela…prej s miminem hrajou hry, ona zaťuká, mimino zaťuká…to moje se tam tak možná někdy převalilo…no a jak se mimino narodilo, bylo to ještě horší…to moje jen řvalo a já zkoušela pokus omyl co pomůže…ona přesně věděla…že teď jí vadí ponožky, teď moc světla… ve třech měsícíh mi líčila, jak to její už začíná napodobovat zvuky a lozit zkouší…radím jedním uchem tam a druhým ven…
![]()
Prestan srovnavat, nebo se z toho zblaznis. Kazde telo a tehotenstvi je jine, to same pak mimino. Cim driv se naucis neresit kamaradku a jeji tehotenstvi/dite, tim lip pro tebe a tve dite.
Proto se vídat s ostatníma těhotným nechci. Strašně bych řešila co ony a u sebe viděla milion problémů. Já jsem 21tt a pohyby necítím (placenta vepředu). Viděla jsem asi před týdnem jednu tehuli, stejně jak já, vykládala mi jak cítí pohyby, kopance a i manžel. Já z toho málem zesilela. Uklidnil mě až doktor na ultrazvuku, kde se malá mrskala, ale přes tlustou placentu vepředu a drobné špičky prostě necítím, což jak řekl, ničemu se nedivi… Takže od té doby nechci vidat další tehule, byť jsou to kamarádky
.
Nesrovnavej. Cukrovka a vysoký tlak není sranda. Dietu drž poctivě..aspoň tolik nepriberes a ke konci nebudeš jako sud…nebo jako kamarádka..pokud si hubená tak pohyby ucitis dýl..já první dítě cítila tak až kolem 20 TT..takže máš čas. Hlavně se dej dopohody. miminko potřebuje klid a žádný stres.
Nesrovnavej se s kamarádkou. Kazde těhotenství je ve všech směrech jiné. Cekame ted taky třetí, jsem 30+3tt a řeknu ti radši bych brala menší břicho
A pohybu si užiješ do sytosti uvidíš
Pak si budeš říkat kdy to dite vůbec spi
Jak uz tu někdo zmínil, zajdete se podívat na nějaké oblečky pro miminka a podobně. A neres blbosti ![]()
Taky jsem byla těhotná zároveň s kamarádkou, byly jsme spolu i v porodnici. Já měla termín asi o 14 dní dřív. Já jí děsně záviděla těhotenské břicho, každý jí to chválil, vnímal a já žádné břicho neměla, ať jsem se snažila sebevíc
Fakt mě to štvalo. Na druhou stranu já cítila pohyby velmi brzo - kolem 16 tt a kamarádka až kolem 22 tt, což byl fakt šílený rozdíl, já cítila pohyby snad o 2 měsíce dřív než ona a to zas mrzelo ji. Dnes - po víc jak 20 letech vím, že jsme se obě stresovaly zbytečně
Asi ti nepomůže rada, ať to neřešíš. Prostě to k tomu patří, no. I když je to fakt úplně zbytečné. Standardně první pohyby bývají až kolem 20 tt, takže máš ještě čas. Kamarádka má asi jinak položenou placentu, že to cítí dřív, tak jak jsem to měla já. Užijte si společné těhotenství, je to fajn, mít to s kým probírat, my chodily spolu na UTZ a pak i na všechny poradny společně, pak i s miminkama. Bylo to fajn.
Ahojky, jdu si k vám vylít srdíčko. S kamarádkou jsme zjistily, že jsme obě těhotné. Skvělá zpráva je i ta, že termín máme ani ne týden od sebe. Momentálně jsme 17tt a 18tt(já). Obě dvě jsme těhotné poprvé, takže to hodně prožíváme společně. O co mi ale jde, je tohle..
jediné co máme stejné je vysoký tlak, který se mi daří snizit lépe než ji, což mě mrzí, přeji si aby bylo vše v pořádku. Jen když vidím její bříško a slyším pokaždé jak kope, chce se mi plakat..
Kamarádka už má krásně vidět bříško - já ne. Podotýkám, že já jsem o hodně hubenejsi. Dokonce už cítí pohyby a světě div se, já ne. Začínám z toho být nesva.. samozřejmě já jsem už od prvního odběru krve vyfasovala jídelníček kvůli gestacnimu diabetu, občas musím i píchat inzulín. Kamarádka muze sníst co chce a cukr má naprosto v pořádku, občas mě to i štve..