Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jak u vás probíhalo těhotenství? Chodily jste do práce, nebo byly na neschopence? Oznamovaly jste to pacientům? Kdy? Jak jste to prožívaly..měly jste tendence spíš se hodně hlídat, nebo jste nechávaly volný průběh a pouze standardní kontroly..přece jenom, profesionální deformace..
@lentilka248
Tak já nejsem ani lékařka ani žena, ale jeden můj kámoš lékař s přítelkyní lékařkou čekají miminko a berou to teda hodně sportovně.
On má vůbec názor takovej, že nějaký extra hlídání nemá cenu, že prostě pokud je všechno v požádku, tak by to mělo dopadnout dobře a pokud něco v pořádku není, tak že je lepší, když si s tím příroda poradí sama hned v začátku.
Vím že spolu byli na běžkách v začátku těhotenství a teď se chystali na Colours of Ostrava, ale ještě jsem s ním nemluvil, tak nevím jestli tam byli.
Jinak u lékařek asi taky záleží co dělají a kde pracují.
Moje známá, u které jsem rodila byla tou dobou ve 4.měsíci. Pracovala až do konce. A měla extra péči.
Az na jednu, ktera mela problemy a skoncila hned v prvnim trimestru s nemocnici s cukrovkou, chodily vsechny me kolegyne( i ja) az do nastupu na MD normalne do prace.
Krome sefa jsem to nikomu neoznamovala, za chvili to stejne vsichni vedeli.
Standardni kontroly, profesionalni deformaci v tom ohledu nemam, mozna proto, ze nejsem gynekolog. Ale mam kolegu gynekologa a jeho zena taky nemela zadnou zvlastni peci.
Chodila jsem normlane ke sve dr. mimo nemocnici, jedina vyhoda byla nadstandardni pokoj zdarma, coz mame jako zamestnanci v kolektivni smlouve.
@Heineken no já jsem obojí:-) a mám v úmyslu pracovat dokud se vlezu za stůl, na neschopenku se zatím nechystám..ale hodně mých kamarádek kolegyň na mě kouká jak na ufo, spíš i kolegové mi radí, ať jdu na neschopenku a jsem v klidu doma a nepřetežuju se..moc se mi to nezamlouvá..mám práci, která není vyloženě infekční, stresová tak přiměřeně..tak sbírám info, jak to mají ostatní..
@mroe díky:-) tak nějak si to představuju..já taky nejsem gynekolog ale mám blízkou kámošku gynekoložku a ta teda produkuje jeden katastrofický scénář ya druhým:-) já pracuji v ambulanci s plánovanýma kontrolama, lidi se mě dost ptali, jestli plánuji rodinu apod. tak jsem říkala že výhledově jo..tak možná některým oblíbeným řeknu, že za půl roku se už neuvidíme(chci být v práci do vánoc a pak vyčerpat zbytek dovolené)
Tak ono asi hodne zalezi na tom, kde pracujes. Pokud jsi anesteziolog nebo chirurg, tak asi do MD v praci tak jako tak nevydrzis do konce. Ale i tam se ve vetsi nemocnici( v male by to mohl byt trochu problem) najde urcite nejaka prace, kterou bys mohla delat az do MD - papiry, vizity apod…
Ja pracuju jako radiolog a u nas to neni zadny problem, jen jsem nechodila do zareni a neslouzila, to je jasne.
Naše lékařka na oddělení normálně fungovala až do MD. Pacientům to nesdělovala, když se někdo optal, tak jen krátce informovala.
Příspěvek upraven 01.08.14 v 17:16
@lentilka248 tak taky záleží, jestli děláš na obvodu nebo v nemocnici? a asi taky záleží co máš za obor.. já až budu nemocná tak plánuji max. v šestém měsíci nastoupit na neschopenku, dělám na zubním.. ale jsem kardiak, takže asi mě poženou na neschopenku dřív :-/
@lentilka248
To jsem právě chtěl říct, že být v takové situaci, tak bych asi odešel jen v případě že bych dělal práci, kde by hrozila infekce.
Jinak jsem ještě zapomněl napsat, že ta moje kámoška do práce taky normálně chodila.
@mroe Jsem v interní ambulanci, takže pohoda..plánované kontroly, zátěžové testy, téměř žádný agresivní pacienti..tak by to mělo jít:-)
@lentilka248 a teda já osobně bych to pacientům neříkala, ale jsem z menšího města než ty, a vím že když to řeknu jednomu, ví to za chvíli celé město :-/
@lentilka248 jsem teda sestra, ale je to podobné. do práce jsem chodila do 17tt pak mi bylo v létě fakt zle tak jsem zůstala doma. s prvním ani s druhým těhotenství se nijak víc nehlídám. naopak spíš některá vyšetření odmítám, protože se mi zdají zbytečná nebo nevhodná ![]()
@Lenja17 jsem v nemocnici..já jsme pro změnu astmatik, takže v zimě jsem byla opakovaně nemocná..jsem celkem ráda, že si první trimestr odbydu v létě..
Jako lékařka si dokážeš představit věci do podrobností a na rozdíl od laiků zbytečně nehysterčíš s banalitama a neplašíš, rozumíš výsledkům, neptáš se na kraviny a na kontrolách s tebou nemluví jako s negramotem… Jsem z radiační onkologie.
Příspěvek upraven 23.07.13 v 20:04