Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lentilka248 určitě můžeš mít i řádnou dovolenou. jen bych zvážila po svý zkušenosti, kdy mi chotě odvolali i z dovolený, protože asi šéfík nepochopil, co je to režim po AMC.
promiň, že píšu až dnes, zvracelo mi dítko ![]()
Příspěvek upraven 01.08.14 v 17:20
@danyk no já jsem šéfce v pátek volala, že jdu na AMC a týden nebudu v práci..je to matka 2 dětí, tak snad to pochopí..
@lentilka248 jinak mi doporučovala lékařka až tři týdnu klidového režimu. Myslím, že šéfová, žena a lékařka by to mohla chápat lépe než chlap, co se mu o jeho dítě kompletně starala manželka a on to komentoval slovy „já jsem ani nevěděl, že mám dítě, proč by mě měla žena zatěžovat nějakou školkou, nemocema atd“.
Příspěvek upraven 01.08.14 v 17:20
@danyk no já mám v plánu týden ležet, dnes dodělávám úklid, týden na to nešáhnu a pak uvidím..manžel naštěstí vaří, tak to bude v poho..ale po týdnu(resp. 8 dní)sedět v ambulanci, pokud se nerozhodnu pro PN trvalou, by snad mělo jít..jen to dojíždění 1h MHD bude asi krušné..jinak u tebe to teda dopadlo vše dobře a nic se nepotvrdilo z plodovky, soudím dle metříku..
@lentilka248 potvrdilo se nám přenašečství AR přenášené choroby, což je 2. nejlepší varianta ![]()
Příspěvek upraven 01.08.14 v 17:21
@danyk tak nám předběžná genetika dobře dopadla, výkon nebolestivý, kapačka s 20% magnézkem do periferky už byla bolestivá o něco více:-) díky za uklidnění před
@lentilka248 super, tak pěkně lež a nech se obskakovat. Jo, magnezko bolí jako sviňa, hlasuju za aplikaci do centrálu ![]()
Příspěvek upraven 01.08.14 v 17:21
@danyk nebo alespoň do 250ml..ve 100to byl fakt děs..navíc jsem to dostala do radiálky v zápěstí, v kubitě mi žíla prdla..
Ahoj, ráda bych trochu oživila toto téma. Jak rizikově vnímáte práci na operačním sále (rtg tam nemáme, jde pouze o anestezii). Chodím tam jen cca jednou za dva týdny, ale děláme hlavně děti, takže úvody inhalační, sevofluran, většinou jen laryngeální maska, která těsní tak nějak všelijak a já pracuju v oblasti hlavy. Nejsem anestezioložka, takže je pro mě možné odejít ze sálu během uspávání, ale při výkonu občas ve vzduchu něco cítit je.
Jsem zatím na samém začátku těhostenství a nechci to nikde moc roztrubovat. Práce na sále mě baví a profesně posunuje. Nerada bych se jí vzdávála, pokud to není nutné. Zákon operační sály nezminuje jako rizikové pro těhotné, ale třeba u nás anesteziologické holky po otěhotnění hned chodit přestávají.
Tak babo raď
.
@bloesty Prd o tom vím, ale jestli je možnost během uspávání odejít a je to cca jednou za dva týdny, tak bych se asi nebála ![]()
Každopádně gratuluju k těhotenství ![]()
Co vím, tak kamarádky anestezioložky na sal nechodily prave kvůli inhalační anestezii, pravda, většina nechodila ani na ARO kvůli bakteriolog. situaci…vsecky ty ESBL rezistentní kmeny…je pravda, ze jsme velky špitál, kde je anesteziologicka ambulance tak byly tam, nebo běhaly po konziliích a premedikacích…