Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak teraz neviem, či česky alebo slovensky
Radiolog, pracovala do 6 t pred porodom, tehotenstvo úplne luxusné, porod za trest, pacientom to bolo šumák, na tom rentgene si človek moc vzťahy nebuduje ![]()
Kolegyňky moje, většina z vás už nějaké dítko má..co si myslíte o rozměrech pánve 22-24-29-15 měřeno v 9tt? je nějaká šance že tento rozměr povolí do rozměrů vhodných k spontánnímu porodu? Díky..
Nejsem lékařka, ale sestra. A pracovala jsem 13 let na psychiatrii, ted na klidném, spíše ambulantním oddělení, ale i tak se mi stalo, že přišla manická slečna a skočila mi po krku, když zjistila, že ji léky nenapíšu. Nikdy jsem se nijak zvlášt nebála, ale ted už ano. Před pár dny jsem skončila, asi bych to do půlky září zvládla, ale už bylo náročné dojíždět a dvanáct hodin bez možnosti natáhnout si břicho aspon na chvíli nic moc. A vůbec, myslím, že je už čas věnovat se sobě, o druhé jsem se starala už dost dlouho. ![]()
@Lucija79 zrovna jsem studovala naši směrnici bezpečáků a u nás jsou práce na uzavřených psychiatrických odděleních zakázány
Příspěvek upraven 01.08.14 v 17:18
@danyk To v léčebně dodržují, hned jak oznámíš, že jsi těhu dají tě na otevřené oddělení. Ale i tak je to pořád psychiatrie a někdo se na klidném a otevřeném může rozjet. Takže za mě, raději být v bezpečí.
@lentilka248 ahoj
koukám, že jsme podobně těhotné i stejně staré. Já jsem obvoďák a plánuju chodit do práce, než začnou chřipkové epidemie. Hlídám se strašně, ale to je asi dáno 2 potraty, které jsem měla. Pacošům nic neříkám - vždyť do poslední chvíle není nic jisté.
@lentilka248 a jak se cítíš? Mně je od 10. týdne lépe, tak začínám trošku plašit… ![]()
@jannda Ahoj, no zrovna dneska mam od rana příšerné závratě, asi zas prodesteron radi..jinak na nevolnosti jsem si uz zvykla, jim miniporce, a zatim hubnu..ale hrozne mě uklidnilo, kdyz jsem prcka viděla na UZ..jediné co je lepší jsou bolesti břicha a zad, těma jsem trpěla hlavně na začátku a jsem méně unavená-uz neusinam v 6 ale až kolem 8-9:-) Ale máme to opravdu podobně, jak s délkou těhotenství, Tak s termíny kontrol:-) Tak ať se daří..
Nebudu ani oživovat diskusi, ale klidně i sestřičky mi zkuste odpovědět, jak to máte s chemickýma látkama jako pracovním rizikem. V biologických činitelích jsem orientovaná. Budu se vracet po půlce září do práce, už mám i domluvený, na který JIP nastoupím, ale teď, po slibu místa, vrchní cosi plácala, že nově jsou nějaký předpisy, že nesmí těhotná ředit(???) dezinfekce. Víc nespecifikovala. Jako neznám klinické pracoviště, kde se neředí dezinfekce. Naopak mohu říct, že všude, kde jsme aspoň dvě, což na JIP bývá, se tomu můžu bez potíží vyhnout. Kolegyně mi i hledala na vnitřní síti nějaký předpisy, které by se toho týkaly, ale nic nenašla. Tak trošku mi vrtá hlavou, zda vrchní trošku nemanévruje. Naproti tomu, kdyby mi zaměstnavatel mermomocí chtěl dát překážku z jeho strany, tak se budu bránit jen cvičně.
Příspěvek upraven 01.08.14 v 17:19
Zdravím, tak se mi jako správnému zdravotníkovi komplikace nevyhly a v pondělí mě čeká amniocentéza..
@lentilka248 juj, tak budu držet palce, aby vše dobře dopadlo..
. Do práce už, předpokládám, nechodíš. Já jsem doma od úterka - začaly respir. infekty, tak to nebudu riskovat.
@lentilka248 já byla 30.8. Vím, že je to blbý psát, ale za mě úplně super výkon, nebolelo to víc jak žilní odběr. Všechno v pořádku. Sice jsem chtěla na 100 % dodržet klidový režim, ale akutně odvolali chotě z dovolené, kterou si vzal, takže jsem dokonce staršího prcka dávala do pstýlky a brala z ní, ale dobrý. Držím palce.
Příspěvek upraven 01.08.14 v 17:19
@danyk díky za povzbuzení..to mi říkalo už víc holek, že to bolí míň něž odběr..akorát se bojím, že to nezvládnu tlakově, mívám presynkopy i bez takovýchto podnětů..tak se musím důkladne hydratovat předtím..
@jannda do práce jsem do teď chodila, po amnio si vezmu si týden dovču a pak uvidím..u nás respirační infekty moc nejsou, máme plánované kontroly a lidi mají nařízeno se přezvat, pokud jsou nemocní..
@lentilka248 já myslím, že Ti dají PN miminálně na týden, aspoň já kdybych nebyla na RD, tak jsem ji dostala
Příspěvek upraven 01.08.14 v 17:20
@danyk ale můžu si vzít dovču ne? mám ještě asi 3 týdny a stejně to nestihnu vybrat..