Těhotné lékařky, jak to máte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
324
23.7.13 20:00

Záleží na tom, aký odbor robíš. A tiež na tom, či šéf berie trochu ohľad na tvoje tehotenstvo pri rozdeľovaní práce, nevystavuje ťa zbytočne veľkému stresu a či si v kontakte s rizikovými, predovšetkým infekčnými pacientami. Ja som hneď po zistení tehotenstva prestala slúžiť nočné a víkendové služby, kvoli veľkému stresu a návalom práce hlavne v noci, to by som nezvládla spánok 2-3hodiny/noc. Chvíľu som okolo 7.gt. kvoli drobným komplikáciám bola PN (asi 3 týždne) a zase som sa vrátila do práce. Celkovo som pracovala cca do 28.gt., potom som mala 4 týždne dovolenku a potom som nastúpila na MD. Posledné tri mesiace som strávila na stáži mimo domovskú kliniku, takže som mala relatívny kľud a menej práce a stresu ako „u nás“. Mám ale kamarátku lekárku, ktorá má blbého šéfa, žiadne ohľady, naopak prideľovanie čo najviac stresujúcej a infekčnej práce, takže je PN od doby, čo našla na teste dve čiarky :P.
Starostlivosť v tehotenstve som mala štandardnú, len sa so mnou doktori pri kontrolách a vyšetreniach nerozprávali ako s analfabetom, ktorý ledva vie, ako k miminu prišiel :mrgreen:. Tehotenstvo som inak prežívala v pohode a v kľude, nesledovala som sa moc. Vďaka profesionálnej deformácii som sa ale veľmi bála komplikácií pri porode, ktoré hrozia miminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
23.7.13 20:03

Tak já jsem chodila do práce až do šesti týdnů před porodem, ale dělala jsem na ambulanci v klidném neinfekčním prostředí. Práce mi nevadila, kolegové i pacienti na mě byli hodní :) Za to jsem pořád řešila nějaké „potenciální“ komplikace :roll: to prostě nešlo vypnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
23.7.13 20:04

@paola white já jsem na začátku a akorát bojuju s nevolnostma..někdy mi to pacienti moc neulehčují, ale zatím k žádnému karambolu nedosšlo..a jsem unavená..ale šéfce jsem to řekla hned, protože jsem se pohybovala i v infekčním prostředí a chtěla jsem minimalizovat rizika..
jinak mě na těhotenství upozornila pacientka, teda zeptala se, jestli náhodou nečekám potomka, že celá zážím..tak jsem mimo plán testla a bylo to tam:-)
mám pár lidí na mě odně fixovaných, tak těm to asi budu muset říct, plánuji být déle doma..tak ať se zařídí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
23.7.13 20:08

@lucka.be najviac sa bojím, že pri porode narazím na nejakého „ambiciozneho blbečka“, ktorý si bude chcieť dokázať, že to zvládne a bude voliť obtiažnejší postup..mám hraničné rozmery panvy a rada by som narazila na niekoho rozumného, kto to nebude lámať cez koleno a keď bude potreba, urobí sekciu..žiaľ, bývam v inom meste, ako som študovala a nikoho tu ososbne nepoznám..ale materskú kliniku mám trošku z ruky..ale to budem riešiť v marci ak to všetko dobre dopadne a bude čo riešiť..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
23.7.13 20:12

@Shreya já mám tendence spíš disimulovat..takže chápu, co myslíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
23.7.13 20:13

Holky děkuji vám všem za reakce..to mě jen utvrdilo v tom, že dělám dobře..řídím se vlastním tělěm a to je asi to nejlepší, co můžu udělat..samozřejmě, když mi gynekoložka doporučí PN, budu spolupracovat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
23.7.13 20:14

@lentilka248 Ja som mala pocit, že ma ako človeka, ktorý tomu „trochu“ rozumie viac berú do úvahy a vyhovejú dotazom a požiadavkom. A rodila som v inej nemocnici ako pracujem. I keď u mňa sa potvrdilo pravidlo, že zdravotníci priťahujú komplikácie ako magnet. Našťastie všetko dobre dopadlo, ale už by som taký porod druhýkrát prežiť nechcela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.7.13 20:42

@lentilka248 jj taky jsem to řekla hned. já dělala v domáí péči takže ty pacoši byly taky pěkný závisláci takže s některými to bylo boj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
23.7.13 21:43

Prvni jsem komplet prolezela (hematom, pak zkraceny cipek, tvrdnuti), druhe jsem pracovala jeste 2 tydny pred porodem - tedy jen jednou tydne na dohodu. Prvni jsem prohystercila, druhy brala s nadhledem. V tom ohledu asi normalni zenska. A pacientum samozrejme nic - ono to na me bylo pozdeji videt. Ve spitale, kdyz odesla zenska na neschopenku, tak se pacientum rikalo „dlouhodobe nemocna“ a ono jim to doslo.

lentilo fascinujici, jak prechazis z cestiny do slovenciny :-)

hele opravdu zalezi na tom, jak se v praci citis. ja udelal zkusenost, ze postarat se o sebe musim sama, moje obeti NIKDY NIKDO NEOCENI. Takze jakkoli se citis ohrozena, stresem, infekcemi, jdi na neschopenku. Ses v pohode - pracuj. Mam kolegyni, co dokocne potratila o sluzne - myslim, ze to za to fakt nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
23.7.13 21:57

@Pudloslava no jsem slovenka, ale žiju v čr už pomalu stejně dlouho jak v sr..jak slyším(čtu) slovenčinu, tak mě to svádí:-)
Teď je v práci relativně klid, ale uvidím, jak to bude vypadat po létě..jako na celodenní zátah bez možnosti oběda asi nedám..jinak vzhledem k tomu, že mi pozvolna začíná být malý náš stejnokroj, asi to ani oznamovat nebudu muset..vdávala jsem se před rokem, tak se to i očekává(hodně mě tím lidi točili, když se ptali kdy bude miminko a jako že ještě nejsem těhotná:-)
akorát co se mi moc nechce dělat, resp. co mě stresuje i za netěhotného stavu jsou zátěžové testy s rizikem použití defibrilátoru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
23.7.13 22:06

@lentilka248 já se celý těhotenství bála, že budu provádět KPR, dělala jsem na JIPu. Normálně jsem chcíplotina, co dlouho masírovat nevydrží, ale sloužíme dvě + lékař(ka), tak zejména v noci není, kdo by moc střídal. Naštěstí mé prosby byly vyslyšeny a Zástavu jsem nazažila.
EDIT a do jipových zelených oblečků jsem se vešla v pohodě, když jsem musela mimo JIP, tak jsem ze starých zásob měla bílé původní oblečky a tudíž jsem nebyla nepředpisová až tak moc, ale asi by mi to odpustili.

Příspěvek upraven 01.08.14 v 17:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.7.13 22:12

Kamarádka porodní asistentka (ještě na škole) to tajila, aby měla dost porodů ke zkouškám. Ruplo to, když vyšetřovala paní, u které došlo ke smrti miminka ve vysokém stupni těhotenství. Kamoška se zcela neprofesiálně rozbrečela a nemohli ji uklidnit. Sama mi říkala, že to fakt nešlo zastavit - asi hormony. Měla trochu průser, ale jen malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
23.7.13 22:14

@danyk já rostu zatím dost asymetricky, takže se mi mírně rozevírají košile..břicho nemám, na to je ještě brzo a to mám v záloze kalhoty na gumu, do kterých se snad vejdu i pak..já jen, že to bude asi brzo vidět..lidi se mě většinou ptali, co dělám, že jsme tak štíhlá apod..a najednou budu kulička, to jim dojde i bez informací:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
24.7.13 00:01

Ahoj, tak já jsem pracovala do nástupu na MD, 8 týdnů do termínu, v psychiatrické léčebně, sice na akutním odd. ale nějak jsem se nebála, občas někdo agresivní, držela jsem se dál, stejně hodně psaní na PC, vadily mi dlouhé vizity, někdy až 3 hod někde postávat, občas jsem musela utíkat pryč zvracet :D pacientům jsem neoznamovala, až to bylo vidět všimly si, bylo to ženské odd. tak to i dost prožívaly, hlavně když ony samy nemohly mít děti, některé přály a jiné záviděly, jedna mi dokonce vyhrožovala, že budu mít postižené dítě když jí nenapíšu dovolenou a podobně..ono to bylo horší, že ještě do 22t jsme nevěděli, zda se vůbec narodí (hrozící přerušení kvůli zdrav. stavu dítěte), ale celkově v práci v pohodě, kontroly jenom kam mě posílala dr., na nic jsem se neptala, bylo mi to vcelku jasné. V porodnici ani možná nevěděli, že jsem Dr., nikde jsem to neoznamovala, když jsem pacient cítím se jako pacient :D Ale je pravda, že co mi zbylo z medicíny, tak přehled všech možných i nemožných nemocí a komplikací, které mě děsí jak v těhotenství, tak v rodině, u mě, u dětí, prostě to beru jak jednu velkou nevýhodu studia medicíny, asi bych byla klidnější kdybych o hodně nemocech nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
24.7.13 07:46

@flaminka Jojo, to jsem přesně pocítila pri setkání s těhotnou kamoskou mimo obor:-) byla naprosto klidna a žádné komplikace si nepripoustela.. Ja v počátcích, kdyz me hodně bolelo jednostranně břicho jsem si uz představovala, jak se mi dilatuje vejcovod pri extrauterine..nikde jsem to tedy neventilovala, ale ulevilo se mi, kdyz jsem viděla plod v deloze:-)

Příspěvek upraven 05.10.13 v 16:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky