Těhu a kočka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6220
29.5.14 12:25

@neme55 máme obyčejnou kočku domácí(v bytě) :nevim: nyní čekám druhé a problém krom toho, že musí mít zamezení přístup do ložnice, kde spíme nebo by se mi válela v peřinách :cert: (což nesnesu) žádný. Nikdy mi na malou nelehla spíš se jí vyhýbá a když lezla do prázdného koše(kočky všeobecně milují čisté voňavé prádlo apod.) tak dostala na zadek a víckrát to nezkusila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
29.5.14 12:26

@Mamculina správná trojka :mrgreen: taky moc hezká fotka :kytka: a jak to tak vidím, tak bych se nebránila ani tomu kdyby přibyl ještě taky nějakej hafan :D stejně budu doma tak co a za ten klídek to stát musí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
29.5.14 12:29
@Natálka26 píše:
@Sariele
Já jsem se snažila fakt, ale ona byla tak rychlá a ty granule jí přitahovali jako magnet… No neuškodilo jí to, žije a má hezký, lesklý vlasy :D

:mrgreen: :mrgreen: Vzhledem k tomu, že mám holky dvě, tak počítám, že ať se budu snažit, jak se budu snažit, tak tomu prostě nezabráním :mrgreen: Dávat kočkám misky se žrádlem vysoko na skříně nehodlám a granule kupujeme kvalitní, tak holky budou mít aspoň pěknou hřívu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
29.5.14 12:31
@Mamculina píše:
@neme55 No ma hned dva kamose, jeste naseho pejska, honi se tu po byte a ja mam alespon chvili na kafco, takze to beru takhle, chlupy nechlupy, je mi to jedno. :lol: Posilam jeste jednu fotku pro uleceni zakladatelky vahani, at kocourka nedava pryc. da se to zvladnout i ve 3. :D

Co ve třech, my to zvládáme v pěti :mrgreen: (Aspoň zatím, holky ještě pořádně nelezou :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
29.5.14 12:31

@neme55 helekdyž se ti neudusí z chlupu, tak mu zaskočí ten čaj :) a to těžko omezíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
29.5.14 12:37

@Sariele
Já jsem to taky nepřemisťovala, stejně jako kytky jsem nepřemisťovala nevím jestli mám natolik chytrý dítě nebo jsem je dokázala ohlídat (ty kytky) ale nikdy mi nepožírala listy ani mi nehrabala hlínu ven.

Aaa kvalitní granule jsou důležitý už jen kvůli vlasům, kostem.. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
29.5.14 12:38

@lleennttiillkkaa to je pravda. tohle prostě nejde ovlivnit. já třeba byla,,zásobována,, zvířátky od malička. jak mi bylo 15, jedný ségře bylo něco málo přes 3 ročky, druhá byla novorozeňátko, tak jsem mi vyřvala krajtu královskou. a to už je podle mě větší risk než kočka, protože to je škrtič. a nikdy se nic nestalo. malá je dokonce vyfocená jak ji drží na ručičkách. takže já osobně si myslím, že zvíře je pro dítě ta nejmenší hrozba.tedy pokud nemá alergii, zvíře není jedovaté nebo agresivní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
29.5.14 12:41

Tak hygienu dodržujem pořád. záchudek se mu po každém použití vybírá, dvakrát do měsíce ho koupem a když se ušpiní tak i častěji. takže v tomto není problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
29.5.14 12:43

@neme55 hele takových rad od příbuzných ještě uslyšíš. Manželova babička byla u Vítka na mrtvici, když jsme jí řeklli, že se nejenom nezbavíme koček, ale ani potkanů a to jsme v době jeho narození měli doma 4. On s nima přišel do styku maximálně při tom, když jsem jim čistila a sundala jsem si klec na zem.
Nedejbože, když se někdo doslechl, že spím s malým v posteli, prý ho zadusíme, zalehneme a podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.14 12:45
@neme55 píše:
Tak to se mi ulevilo :) tak písek se mu vybírá pokaždé když na záchůdek jde, dvakrát do měsíce ho koupem, takže s čistotou problém není :) tátova manželka spíš do mě pořád hučí, že dítě může mít po narození astma, narodit se s exzémy nebo postižené…pořád něco. jsem už z toho fakt dost nervozní, protože už nám sami začali hledat nové majitele. Ono to bude asi taky tím že hlavně ona nemá ráda kočky a proto k nám vůbec nechodí a až se mimi narodí…no nic díky za rady :)

Taky máme doma kočku, teď se jí narodila koťátka, já jsem v 9 tt,.. nedá mi to a mazlím je pořád, jsou roztomiloučký :-) Jediné, čemu se vyhýbám je kočičí WC. Doktor mi teď dělal odběry, tak pro svůj klid jsem si požádala o test na toxopl. Myslím, že většina lidí toxo už dávno prodělala a má protilátky. Chce to klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
29.5.14 12:45

Neni. Toxo prenasi pouze pohlavne nedospele kocky, tedy kotata. Bud v klidu, nerejpej se v exkrementech a uzivej mazla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
29.5.14 12:47

@Martina0386 Toxo se muze i opakovat, viz muj pripad. A kotata doma muzou chytit toxo i kdyz jsou doma, hlavne z vasich bot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
29.5.14 12:49

Jo to jsou pořád nějaké rady. to už slyším teď jak jsem těhotná. nesmíš dělat tohle, musíš tamto…za první trimestr jsem zhubla 5,5 kg a ted za poslední týden další kg..prostě kromě jogurtů a sucharů a ovoce nedostanu do sebe nic..a to je furt z manželovi strany že nejlíp mě strčit do špitálu, od tátovy manželky zase ať se moc neoblíkám, že přehřeju miminko (asi zřejmě když je venku chladněji mám lítat v kraťasech), tchýně zase že nesmím nikde venku sedět na lavičkách. ale to že prostě se mi motá hlava a při delší chůzi si potřebuju na chvíli sednout už je jedno, nesmím si dát zmrzlinu, ve třetím trimestru nesmím nanukáč ať předčasně neporodím, bazén je nepřijatelný…už teď mi z toho jde hlava kolem… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
29.5.14 12:51

Tak toxo se při radách, že musím číču dát pryč ani moc neobjevovalo.to spíš že mimi bude mít astma, exzémy, narodí se postižené atd… :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.5.14 13:02
@neme55 píše:
Tak toxo se při radách, že musím číču dát pryč ani moc neobjevovalo.to spíš že mimi bude mít astma, exzémy, narodí se postižené atd… :nevim: :zed:

Pokud se těhotná nakazí toxo v prvním trimestru, miminko pak nemusí být v pořádku, to je pravda. Ale většina se nenakazí od kočky.

Ty další rady jsou taky bezva :mrgreen: Prý neoblíkej se ať nepřehřeješ mimino :mrgreen: Proč se nesmí sedět na lavičkách? Kdyby nanukáče vyvolávaly porod, myslím, že by si každá těhotná po termínu radši dala nanukáč než oxytocin :lol:
Jéé, to jsem se pobavila :lol: - ale musí to být otravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný