Těhu a Utrogestan

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8078
20.12.10 20:12

Předně gratuluju!a k otázce,jj,taky jsem zaváděla, taky byl žlutý a dr mi řekl,že je to úplně normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
20.12.10 21:15

já si zavádím 1-0-2, a mám výtok bílý.
jsem 8+2 a blbě od žaludku mi je taky, spíš odpoledne a večer, i když dnes už i ráno, ale nějak mě nenapadlo to svádět na utrouš :nevim:
jinak z porodnice.cz z poradny dr. Kouckýho moje těhotná kamarádka vyčetla, že dělal výzkum, který prokázal, že užívání utrouše po CELÉ těhotenství u rizikovýh skupin (již předčasně porodivších nebo potrácejících žen) , tedy nejen v I.trimestru, opravdu snížil riziko předčasného potratu/porodu.
takže i když mě to nebaví, tak zavádím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fazolka_87
20.12.10 21:32

Ahoj, utrogestan můžeš také polikat, naopak se to v těhotenství spíš doporučuje (je to i na příbalovém létaku). Já jsem ho brala celý první trimestr a tohle mám od svojí lékařky, ale názory jsou na všechno tak moc různé, ale když už je to i v příbalovém letáčku, tak možná na tom něco bude… :nevim: Vím, že zaváděním se nic nezkazí, ale když ti to dělá problémy… :wink:

• Citovat
  • Upravit
9868
20.12.10 21:38

Naopak jsem četla názory, že při polykání se hormony obsažené nevyužijí, protože se zničí při průchodu trávicím traktem… a ono je to i logické, pokud se rozpustí ve vagíně, že to bude mít větší účinek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
20.12.10 21:43

byla jsem minuly tyden u apolinare s krvacenim a primar mi doporucil polknout. asi abych to tam dole jeste vic nedrazdila … kdo vi. kazdopadne utrac je dulezity napriklad po IVF (muj pripad) protoze hrozi nedostatecnost zluteho teliska. jinak souhlasim, gynekologove ho bohuzel casto pouzivaji jako placebo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fazolka_87
20.12.10 21:48

Já si myslím, že by se měl polykat právě proto, že pak nejsou jeho účinky tak silné. Nepoužívá se pouze v těhotenství, proto, když je žena těhotná, tak se doporučuje nezavádět… a pokud se zavádí, tak v žádném případě se nesmí používat aplikátor, v tom jediném mám 100% jasno :)

• Citovat
  • Upravit
4135
21.12.10 13:49

Tak já beru taky Utrogestan 1-1-1 a jen večer zavádím. Pevně doufám, že ho brzy přestanu užívat, protože jsem po něm děsně unavená a nedělá mi teda moc dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5544
21.12.10 20:50

ahoj já užívám taky1-1-1 dříve jsem zaváděla ale raději polykám páč mám těhu vytok a nepotzřebuju aby ze mě ještě tekl utrouš!!!bud v klidu tak papa a krásné těhu :-P :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
21.12.10 21:02

Já užívám UTR. 1-0-1 a zavádím si ho.Ptala jsem se na to i v několika lékárnách, co je v těhu lepší, zda zavádět nebo polykat a většinou mi doporučili zavádět, je to tak i v příbalovém letáku napsáno. A proč by se nemohl používat aplikátor? Myslíš jako kvůli možnému zanesení infekce?? Já si ho zavádím normálně prstem, ale jen tak ze zvědavosti by mě to zajímalo, proč aplikátor ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fazolka_87
27.12.10 14:00

Hamilos,nejsem lékař, ale kvůli infekci to nebude. Opět je to doporučení od výrobce, mrkni se do příbalového letáčku, máš to tam napsané, že aplikátor v těhotenství ne-e :) Když to vezmu selským rozumem, tak by to mohlo být kvůli miminku, že by se nemělo nic zavádět moc hluboko, ale to jsou jen spekulace :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Smarcie
16.1.11 13:53

Taky beru utrogestan, ale polikám ho 1-1-1. A všechno ok. Akorát jsem po něm taky docela unavená :cry:

• Citovat
  • Upravit
1175
9.7.11 13:59

Ahojky, Utrouš začnu brát od pondělka. 2-2-2. Mě dr. tvrdil že polykat, ale řekla jsem mu, že mě pálí žáha, tak zavádět. Tak nevím - máte některá zkušenost s tím, že by po Utroušu pálela žáha? Přemýšlím o kombinaci - 1 do pusy druhý zavádět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
9.7.11 14:08
Vesna006 píše:
Ahojky, Utrouš začnu brát od pondělka. 2-2-2. Mě dr. tvrdil že polykat, ale řekla jsem mu, že mě pálí žáha, tak zavádět. Tak nevím - máte některá zkušenost s tím, že by po Utroušu pálela žáha? Přemýšlím o kombinaci - 1 do pusy druhý zavádět.

já být tebou tak zavádím, je to nejúčinnější a nedráždíš žaludek, já taky brala Utrouš až do 15tt a zaváděla jsem od začátku, občas jsem spolkla, hlavně ráno, když nebyl čas ležet aspoň těch 10min, ale bylo mi po něm pak docela blbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
9.7.11 14:11

a ještě docela dobrá rada na zavádění :-) sehnala jsem si stříkačku na dětský sirup, takový dávkovač, má průměr akorát na tu kuličku Utrouše a zaváděla jsem to s pomocí toho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
12.7.11 19:34

Tak mám v sobě dnes první 4bobule, před spaním zavedu poslední dvě. Ale i tak mě ten ranní nápor rozpálil žáhu. Prostě to musím vydržet, pro kulihráška všechno. Zvláštní že po něm nejsem unavená - po Estrofemu do 5ti minut usnu i za stolem. No jo, dneska první den, co budu říkat za 14dní, že?))

womanz - nejsem si jistá tou stříkačkou, ani jiným aplikátorem. Ráno jsem si musela ustřihnout nehet co nejvíc. :oops: Vůbec jsem netušila, že mám tak naběhnutou sliznici a skoro jsem se škrábla a to nebyl nehet nijak dlouhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí