Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Předně gratuluju!a k otázce,jj,taky jsem zaváděla, taky byl žlutý a dr mi řekl,že je to úplně normální…
já si zavádím 1-0-2, a mám výtok bílý.
jsem 8+2 a blbě od žaludku mi je taky, spíš odpoledne a večer, i když dnes už i ráno, ale nějak mě nenapadlo to svádět na utrouš ![]()
jinak z porodnice.cz z poradny dr. Kouckýho moje těhotná kamarádka vyčetla, že dělal výzkum, který prokázal, že užívání utrouše po CELÉ těhotenství u rizikovýh skupin (již předčasně porodivších nebo potrácejících žen) , tedy nejen v I.trimestru, opravdu snížil riziko předčasného potratu/porodu.
takže i když mě to nebaví, tak zavádím.
Ahoj, utrogestan můžeš také polikat, naopak se to v těhotenství spíš doporučuje (je to i na příbalovém létaku). Já jsem ho brala celý první trimestr a tohle mám od svojí lékařky, ale názory jsou na všechno tak moc různé, ale když už je to i v příbalovém letáčku, tak možná na tom něco bude…
Vím, že zaváděním se nic nezkazí, ale když ti to dělá problémy… ![]()
Naopak jsem četla názory, že při polykání se hormony obsažené nevyužijí, protože se zničí při průchodu trávicím traktem… a ono je to i logické, pokud se rozpustí ve vagíně, že to bude mít větší účinek…
byla jsem minuly tyden u apolinare s krvacenim a primar mi doporucil polknout. asi abych to tam dole jeste vic nedrazdila … kdo vi. kazdopadne utrac je dulezity napriklad po IVF (muj pripad) protoze hrozi nedostatecnost zluteho teliska. jinak souhlasim, gynekologove ho bohuzel casto pouzivaji jako placebo ![]()
Já si myslím, že by se měl polykat právě proto, že pak nejsou jeho účinky tak silné. Nepoužívá se pouze v těhotenství, proto, když je žena těhotná, tak se doporučuje nezavádět… a pokud se zavádí, tak v žádném případě se nesmí používat aplikátor, v tom jediném mám 100% jasno ![]()
Tak já beru taky Utrogestan 1-1-1 a jen večer zavádím. Pevně doufám, že ho brzy přestanu užívat, protože jsem po něm děsně unavená a nedělá mi teda moc dobře.
ahoj já užívám taky1-1-1 dříve jsem zaváděla ale raději polykám páč mám těhu vytok a nepotzřebuju aby ze mě ještě tekl utrouš!!!bud v klidu tak papa a krásné těhu
![]()
Já užívám UTR. 1-0-1 a zavádím si ho.Ptala jsem se na to i v několika lékárnách, co je v těhu lepší, zda zavádět nebo polykat a většinou mi doporučili zavádět, je to tak i v příbalovém letáku napsáno. A proč by se nemohl používat aplikátor? Myslíš jako kvůli možnému zanesení infekce?? Já si ho zavádím normálně prstem, ale jen tak ze zvědavosti by mě to zajímalo, proč aplikátor ne?
Hamilos,nejsem lékař, ale kvůli infekci to nebude. Opět je to doporučení od výrobce, mrkni se do příbalového letáčku, máš to tam napsané, že aplikátor v těhotenství ne-e
Když to vezmu selským rozumem, tak by to mohlo být kvůli miminku, že by se nemělo nic zavádět moc hluboko, ale to jsou jen spekulace ![]()
Taky beru utrogestan, ale polikám ho 1-1-1. A všechno ok. Akorát jsem po něm taky docela unavená ![]()
Ahojky, Utrouš začnu brát od pondělka. 2-2-2. Mě dr. tvrdil že polykat, ale řekla jsem mu, že mě pálí žáha, tak zavádět. Tak nevím - máte některá zkušenost s tím, že by po Utroušu pálela žáha? Přemýšlím o kombinaci - 1 do pusy druhý zavádět.
Vesna006 píše:
Ahojky, Utrouš začnu brát od pondělka. 2-2-2. Mě dr. tvrdil že polykat, ale řekla jsem mu, že mě pálí žáha, tak zavádět. Tak nevím - máte některá zkušenost s tím, že by po Utroušu pálela žáha? Přemýšlím o kombinaci - 1 do pusy druhý zavádět.
já být tebou tak zavádím, je to nejúčinnější a nedráždíš žaludek, já taky brala Utrouš až do 15tt a zaváděla jsem od začátku, občas jsem spolkla, hlavně ráno, když nebyl čas ležet aspoň těch 10min, ale bylo mi po něm pak docela blbě
a ještě docela dobrá rada na zavádění
sehnala jsem si stříkačku na dětský sirup, takový dávkovač, má průměr akorát na tu kuličku Utrouše a zaváděla jsem to s pomocí toho ![]()
Tak mám v sobě dnes první 4bobule, před spaním zavedu poslední dvě. Ale i tak mě ten ranní nápor rozpálil žáhu. Prostě to musím vydržet, pro kulihráška všechno. Zvláštní že po něm nejsem unavená - po Estrofemu do 5ti minut usnu i za stolem. No jo, dneska první den, co budu říkat za 14dní, že?))
womanz - nejsem si jistá tou stříkačkou, ani jiným aplikátorem. Ráno jsem si musela ustřihnout nehet co nejvíc.
Vůbec jsem netušila, že mám tak naběhnutou sliznici a skoro jsem se škrábla a to nebyl nehet nijak dlouhý.