Těhu a Utrogestan

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4157
12.7.11 19:43

Já měla taky vysokou sliznici a tím aplikátorekm nebo tou stříkačkou to šlo daleko lépe než prstem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
13.7.11 09:44

Ahoj holky,jsem v 8tt a taky beru Utrogestan (kvůli slabému špinění a krvácení ve 5tt).Zatím polykám,protože mi není ještě moc blbě,ale jsem po něm jak v kómatu.Naštěstí jsem od začátku doma,takže to moc neřeším a do toho 12tt to nějak vydržím.Včera mě ale bylo dost na zvracení,tak jsem zkusila prvně zavádět,neměla jsem z toho moc dobrý pocit,bála jsem se,abych si tam něco nepodráždila a pak jsem se cítila huř,než když ho polykám.Docela mě bolelo v podbřišku.A bylo mi špatně od žaludku.Hlavně mi to bylo dost nepříjemné,protože přesto,že jsem těhotná,tak mám pocit,že mám dost suchou sliznici,takže mi to tam moc nešlo.
No možná to bylo spíš psychické,ale radši jsem se zase vrátila k polykání.
Mám teď dávkování 1-1-1,i když jiný doktor mi řekl,že to mám brát 1-0-1,tak nevím,asi ještě týden vydržím tři a pak to snížím na dva.Snad mimču nijak neublížím.
Měl ste taky něko špatný pocit z toho zavádění?A polykáte někdo dávky 1-0-1?Díky, I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
13.7.11 10:45

Ivčo, to že Ti bylo špatně od žaludku po zavádění určitě není tím, zavádění je lepší v tom, že to neprochází zažívacím traktem, nejsi po něm tak moc unavená a hlavn nejlepší je, že se daleko rychleji vstřebáva a má větší účinek :palec:
Zavádění se fakt neboj, nic si tam porušit nemůžeš, miminko máš uložený vysoko a je chráněno jak hlenovou zátkou, tak plodovým obalem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie46
13.7.11 11:24

Ahoj ja utrogestan polykam uz 2 mesice 1-0-1 zezacatku jsem byla dost unavena a malatna, ale do 2-3 hodin bylo vse ok… doktor mi doporucil spise polykat vzhledem k tehotenskemu vytoku…ted dobiram posledni prasky a jsem docela rada, ze uz se ho zbavim… :)

• Citovat
  • Upravit
1175
21.7.11 21:56

Dotázek

Příští týden jdu na kontrolu. Tak přemýšlím, jestli zavést Utrouš pár hodin před kontrolou nebo až po ní. Nevíte jak rychle se vstřebá ta účinná látka? Protože když si ho zavádím, tak mi na prstu zůstává trocha z dávky minulé - mazlavý cosik, tak doufám, že je to jen ta pomocná látka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
21.7.11 22:22

A co ho prostě polknout. Já, jsem ho tak užívala. Doktoři mi řekli, že je jedno jak to budu užívat, a pokud krvácím, tak je to prý víc učinější než ho zavádět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
22.7.11 13:31

Andilku, asi to zkusim polknout. Pali me zaha z Estrofemu, tak si ji nechci jeste vic rozhasit, ale pro jednou se snad nic nestane. Nastesti nekrvacim. Tobe se snad povede lepe a mimi bude v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
22.7.11 15:47
Vesna006 píše:
Andilku, asi to zkusim polknout. Pali me zaha z Estrofemu, tak si ji nechci jeste vic rozhasit, ale pro jednou se snad nic nestane. Nastesti nekrvacim. Tobe se snad povede lepe a mimi bude v poradku.

Děkuji, už to mám naštěstí za sebou a blížíme se do finále. Já, ho brala asi tři měsíce a vůbec mi po něm nic nebylo, třikrát denně (ale každé tělo ji jiné). Neboj, všechno bude v pořádku! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
25.7.11 14:13

Tak jsem se rozhodla, že dnes vyzkouším polikání Utrouše před zítřejší kontrolou. Má to jediné pozitivum oproti zavádění - není mi šoufl od žaludku, žáha v pohodě. Jinak mě bolí hlava-za hodinu beru další 2 bobule a před spaním další, takže mě bolest čeká celý den. A jsem jak praštěná pytlem mouky. Vidím šedou ponožku, myslím na šedou ponožku a nakonec řeknu „Podej mi tu fialovou ponožku.“ :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
25.7.11 16:45

já polykám utroš už měsíc a tyhle stavy jsem měla jenom první týden,teď už ani nevím,že něco beru.Tak vydrž.
Mě se zase moc nechtělo do zavádění,teď už to nebudu měnit.Snad už ho budu brát jenom dva týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Isia
25.7.11 16:54

Ahojky, jsem v 6 týdnu těhotenství a také mi doktor napsal utrogestan, protože minulé těhu nedopadlo dobře. Zatím žádné obtíže nemám, ale chtěla jsem se zeptat. Dr mi řekl, abych brala 1+1+1 ústně nebo 1+0+1 vaginálně. Preferuji ústní podání, ale nevím jak velká hodinová pauza by měla být mezi ústním podáním. Můžete mi napsat jak často ho berete (myslím hodinové intervaly). Děkuji

• Citovat
  • Upravit
11219
25.7.11 17:01

Já taky beru ústně 1-1-1.Dělám to tak abych ty jednotlivé dávky rovnoměrně rozložila,tedy přibližně vždy po 8 hodinách.Je tam trochu problém,že by se měli jíst hodinu po a před jídlem.Takže první beru hodinu po snídani asi v půl deváté,druhá v půl 5 odpoledne a třetí před spaním tak kolem 11.Ale když to nestihnu,tak to nehrotím a vemu ho trochu jinak a nic se neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
25.7.11 17:16
Isia píše:
Ahojky, jsem v 6 týdnu těhotenství a také mi doktor napsal utrogestan, protože minulé těhu nedopadlo dobře. Zatím žádné obtíže nemám, ale chtěla jsem se zeptat. Dr mi řekl, abych brala 1+1+1 ústně nebo 1+0+1 vaginálně. Preferuji ústní podání, ale nevím jak velká hodinová pauza by měla být mezi ústním podáním. Můžete mi napsat jak často ho berete (myslím hodinové intervaly). Děkuji

Ahojky, já jej brala když jsem si vzpomněla, samozřejmě jsem dodržoval 1-1-1, ale nehrotila jsem to jako třeba je to u antibiotik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
25.7.11 17:24

Určitě není potřeba to hrotit,jen aby tak + - byla v těle stále stejná hladina hormonů.Myslím,že je to lepší i na nevolnosti,co jsem si to začala víc hlídat,tak mi je mnohem líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
26.7.11 09:40

ahoj, já brala utrogestan od 6 tt do 15 tt po dávkách 2-2-2 a polykala jsem - nesnáším zavádění a pak to vytékání… ale ptala jsem se dr. na to a sama mi říkala že při této velké dávce je lepší polykat, že pak je toho plná pochva… no hnus, ale záleží jestli ti nebude blbě, mě to na žaludek nevadilo, jen jsem byla malátná… takže vyzkoušej polykat a když ti to nebude sedět tak zaváděj. Na letáku je sice napsáno že v těhu se má zavádět, ale mě to dr. vyvrátila, že s tou dávkou co mám by to bylo hodně nepříjemné…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky