Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mistessa
Eliášek je krásný
takový drobeček ![]()
A koukám, že Sári má z brášky radost, že?
Jsou si dost podobný : -)
A teda brrrrr! 20 stehů, z toho mám husí kůži
Hlavně, ať je to lepší a lepší
Musí to být náročný, ale určitě to po téhle stránce nebude trvat věčně a brzy se to zahojí.
@Nastys Jjo, Sára má radost, pořád se stará a hlídá ho, akorát musím dávat pozor na její nápady…dnes na něj naskládala polštáře, že mu postavila domeček
chudák ležel, ani neprotestoval…
Jinak je mi o cosi líp, tátova sestřenice mi poslala dáreček…2 krémy z Justu, jeden na rány a jizvy a další nějaký levandulový, takže si tím mažu 3× denně jizvu už od čtvrtka a teda můžu říct, že to dělá zázraky, dubová kůra mi neudělala takovou úlevu. Tak to byl asi nejhezčí dárek ![]()
Akorát včera v noci jsem dostala zimnici, do rána prsa jako kamení a teplota, bolelo mě všechno jak u chřipky. Naši měli malou celý den, můj byl pryč, tak jsem odpočívala…pak mi můj přečetl, že to bude asi náběh na zánět prsu, tak jsem pořád odsávala a kojila, teda přes šílenou bolest…ale taky jsem to rozmasírovala a dnes v noci jsem spala zabalená v županu a vypotila se. Dnes sice prsa dobré, ale kojení bolí, jak to tahá z těch bolestivých míst.
Včera mě už chytala depka, jako že si zase vyžírám lahůdky…dnes je mi líp, manžel mě nechal ráno spát až do devíti, tak to byl luxus a je mi dobře.
Malý je zatím pořád hodný, pospává, v noci sice vstávám po 2hodinách, ale aspoň tak… Dnes je krásně, šla bych tak ven chvilku povozit, ale ještě neuchodím tolik a jsem unavená, tak asi to bude ještě trvat.
Baru…tak o zánětech prsu mi povídej. Měla jsem je u obou kluků i se čtyřicítkama.
Zkus malýho kojit v různých polohách a na prs si dej obklad s tvarohem. Fakt nejlepší lék na toto.
Je skvělý, žes měla aspoň na malou hlídání a mohla sis trochu odpočinout. A hlavně, že je malý takhle hodný!
Just byl teda zázračnej, viď?
A s tím hlídáním, co může Sárinka vymyslet u malýho…moje neteře jsou o 2 roky a tý starší pořád říkali, jak se pak bude muset dělit atd. Tak se podělila. Dala tý ani ne měsíční sestřičce do pusinky bompar. V okamžiku, kdy začala fialovět, tak naštěstí švagrová skvěle zareagovala, malou chytla za nohy a normálně jí bušila do zádíček. Bombón vyletěl a malá lapla po dechu. Uf! Pak ta starší tomu miminku jezdila po hlavě angličákem…malá řvala, protože se jí do autíčka zašmodrchal jediný vlas na hlavě, který doposud měla… ![]()
@Evelina75 Týý jo
nestraš, takové příběhy!
Sára mi zatím vypiplala Bephanten, takže dostala na zadek, člověk ji varuje opakovaně a stejně na to sahá
řekla mi na to že je malý pes a měla hlad ![]()
Dnes máme první poradnu, tak jsem zvědavá…
Jinak ten zánět jsem asi rozehnala
prsa už netvrdnou, trošku ještě řezání u kojení, ale je to lepší. USáry jsem to měla taky tak na 4dny a pak to povolilo. Hlavně je mám v teple a v noci spím v županu zachumlaná v peřinách. Sice se potím a vypiju za noc i litrový džbán, ale zimnice je fuč.
Baru, teda ty si to vyžíráš!
snad už bude lépe..
my jsme byli v sobotu na plese a měla jsem jí jak z praku
tak to vypadá, když se někam vypravíme dvakrát za rok, člověk si to chce užít co nejvíc a pak to takhle dopadá..je mi šoufl ještě dnes a na půl roku máme vystaráno ![]()
Baru…tak co v poradně??? ![]()
Teda Adeeel, už ti je dobře? Jsme na tom stejně…naštěstí mi včas funguje záklopka…ale mě poslední dobou vínko nějak nejde a to bych si dala ráda, ale stačí sklenička a už jsem navátá…
Tak aspoň že sis ples užila! ![]()
@adeeelia @Evelina75 No, už je to lepší…asi to byl jen náběh na zánět, jakože se asi ucpal mlékovod…v poradně mi dala dr. nějakou brožurku o kojení, tak jsem se to tam dočetla, že napřed se ucpe mlékovod a když se včas nerozežene, tak vznikne zánět, oboje bolí, zánět samozřejmě příšerně. Pomohlo mi masírovat a odsávat a od té doby mám prsa nalité, ale měkké, tak snad to vydrží, už i to sání není tak bolestivé.
V poradně jsme byli pochváleni, prý otisk Sárinky a překonali jsme o 20dkg porodní váhu, takže malý se asi na mléku pěkně pase…
Akorát dnes v noci byly koncerty, asi ho něco nadýmalo…popravdě mě taky střeva zrovna nenechávají klidnou, snad to bude lepší s tím vyprázdněním.
Přidám zase foto…
Baru, však ty se zvládneš i namalovat, tak to budeš zvládat levou zadní ![]()
moc vám to sluší ![]()
už je mi dobře, jak jsem mladá, tak jsem blbá a když jednou za čas někam vyrazím, tak ta záklopka právě moc nefunguje no…snad se do příště(což bude za hoodně dlouho),polepším
![]()
Baru krásné fotečky! Jsi krásná maminka!!!
Malý je k umuchlání a Sárinka jaký má dlouhý vlásky! To je krásný!!! ![]()
@adeeelia musím tě uklidnit, ten den jsem byla u dr. takže přišlo i na výmalbu obličeje
ovšem běžně lítám do oběda v pyžamu a županu bez jakékoliv úpravy, doma bugr…ale zítra se asi namaluju nebo tu zazvoní pošťák s balíkem, tak ať nevybíhám s ksichtem jak puberťák a polehku…to by bylo trapné ![]()
Dnes jsem se docela vyspala, malý se budil po 2-3h na kojení a pak říhl a zase usnul…kéž by to tak bylo pořád, byly bych šťastná a snad i odpočatá. Včera jsme se s mojim poprvé rafli, co jsme 4. Popravdě jsem to čekala dřív, ale přetlak se nakonec dostavil
…zrovna do toho došla nečekaně moje mamka, tak jsme konstatovaly, že chlapi holt nejsou nastaveni na denní stereotypní režim dojít z práce a aspoň jedno dítě nakrmit, umýt a poklidit do postele. Celý den vlastně akorát sedím, kojím a doma obstarám co čas dovolí a už nic víc…jenže jak chlap nemá ty svoje zájmy, tak šílí
Já kolikrát hodinu nejdu na malou anebo mi kručí v břiše, jenže malý má přednost, že? A včera jsem se musela mojemu provokativně zasmát, když se zeptal po těch dnech co ji denně krmí a umývá, že Sára jako není po večeři a co jí budu chystat
Jéééžkovy, ještěže aspoň tady to můžu napsat a uklidnit se ![]()
@Mistessa
Baru, s tím vypiplaným Bephanten jsi mě dostala. No spíš mě potěšilo, že to není jen u nás. Několikrát upozorňovat a nic z toho ![]()
A chválím fotečky
Všem Vám to moc sluší ![]()
Taky mám pár dnešních… ![]()
@adeeelia
Spíš to zatím jen zkouší. Jako sám se rozejde, udělá tak těch šest krůčků, ale ještě nemá ten správný balanc ![]()
Nastys…krásný kluci! A teda že už Filípek popochízí, to je borec!!! ![]()
Baru…s tím, že se zítra načinčáš na pošťáka, si mě pobavila.
A to nebydlíš na samotě jako já. Taky tady s napětím očekávám balíčky, ikdyž tu jezdí jen pošťačky.
Ale dneska jsem si udělala radost a zajela jsem si za kamarádkou kadeřnicí na melírky. ![]()