Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Evelina75 jjo, aspoň na toho pošťáka
je to sice takový mouchy sežerte mě, ale to je pro můj pocit, ať vylezu upravená, i když v domácím. Měli jsme fajn doručovatelku, ta byla vždycky usmátá, prohodily jsme pár slov, ta mě vždycky potěšila…no a místo ní teď chodí nějaká před důchodem, ochotná je jak
a pro úsměv by ji asi pusa rozbolela ![]()
@Nastys ty máš ty děcka šikovnééé! Fakt hezcí kluci
to bude ještě zlomených dívčích srdíček, co?
![]()
Holky, včera jsem provedla operaci „kulový blesk“ jedno dítě spalo, druhé mi odvedla babička a vytáhla jsem si bezbolestně stehy
sice jsem měla oči vytahané a tajila dech, abych si neublížila, ale je to…trošku něco polevilo, jeden steh jsem měla podebraný, takže aspoň ho léčím a přestal bolet. Akorát teď mě tahá ten vnitřek, ale to už musí samo přejít…známá mi říkala, že ty vnitřní bolí nejvíc…tak víc už pro úlevu asi neudělám.
Teda Baru, ty si ďábel!!!
Já myslela, že máš ty stehy samovstřebávací… ![]()
@Evelina75 To jsem si myslela taky, ale když jsem viděla že kůže je shojená a ony se ty stehy protáčely ve smyčce, tak jsem to desinfikovanýma manikúrkama ušmikla a vyvlékla…Ty vnitřní prý vypadají, co mi řekla jedna známá…akorát teda nevím kdy
a asi jich bude požehnaně, nebo 9jsem jich vytáhla sama a těch vnitřních je víc…šili mě fakt dlouho
ještě teď si pamatuju to „aaau“ co jsem pořád říkala ![]()
Já měla u Stelinky u vnitřní i vnější a vypadaly samy
to bych neměla odvahu, jsi machr
![]()
@adeeelia Machr budu, až ufiknu ten první, co mi trčí ven, to bude asi ten co mě tak tahá ![]()
Dneska máme koncert od půlnoci, a ani dosud se mi nepodařilo ho uspat…nevím, kdo je mrtvější, ale mám toho plné kecky
Můj si odjel na fotbal a přijede až navečer
..Sára byla na noc u našich, tak aspoň tak. Bábi mi přišla žehlit, tak aspoň nejsem celý den s křiklounem sama. Láká mě to ven, ale bojím se, že fakt neujdu…začíná to být trochu na palici od porodu zavřená doma ![]()
@Mistessa
Ty jsi teda odvážná. Nedovedu si představit, abych si ještě vyndavala stehy.
No, jsi dobrá
Hlavně, že už je to lepší.
A teda být od porodu zalezlá doma, to by mi piclo. Ale to víš nejlíp ty sama, jak se cítíš. A nebo to risknout a vrátit se můžeš vždycky.
Dneska bylo tak krásně, že jsme si odpoledne opekli buřta ![]()
@Nastys No, včera jsem nakonec vylezla ven…můj se vrátil, tak jsme na chvilku vyšli, ale jen jsem obešla blok bytovek u našeho a museli jsme se zase vrátit. Pak jsem si nemohla ani sednout, ani ustát a celou noc mě strašně bolel rozkrok i se zadkem
Vycházka mi udělala dobře, ale absolutně na to ještě nemám. A včera mi volala kamarádka, říkala mi, že nástřih měla na 4stehy a až za 3měsíce necítila bolest, že taky vždycky obešla s kočárkem dům a musela nazpět…a to má teď rodit podruhé a říkala že hrůzu má už teď, že bude chodit až v srpnu
Tak asi to není jen o délce střihu, ale jak to dr. sešije ![]()
Já jsem teda s chůzí měla problém snad jen v porodnici, dlouho jsem si teda nemohla sednout, takže jsem měla kruh..
u Elenky to byl elegantní porod.bez nástřihu, bez šití, takže jsem fungovala v podstatě hned ![]()
Baru, šetři se, jak to jde..věřím, že ti musí hrabat, kor když je venku tak krásně, ale brzy bude líp, kočko ![]()
@Mistessa Ufff, to je samozřejmost a taky to prostě každá snášíme jinak.
Já, když si teda vzpomenu za Páti, tak jsem nemohla taky dost dlouho sedět a chůze mi dělala problém. Ani nevím kolik jsem měla stehů
A ještě, když si vzpomenu jak jsem se soukala do auta, no hrůza ![]()
Ale za Filípka to bylo ok. Bez nástřihu, jen trhlinka a byly z toho 4 stehy a fungovat jsem mohla hned
Díky bohu za to ![]()
Takže se Baru drž, uvidíš, že to bude lepší a lepší ![]()
@adeeelia @Nastys Nooo, tak jak čtu, tak je to fakt individuální bez rozdílu počtu stehů…to jsem nikdy netušila, jakou paseku to šití nadělá. Ty druhé děti šly líp, co? V tomto já jsem byla prakticky dvakrát jako prvorodička, takže objevuju Ameriku
Jako ženské musíme vydržet hodně, myslím, že chlapi by to nevydrželi a mnozí si ani nedokáží představit, jak po porodu fungujeme i přes bolest spoustu týdnů…Musíme se pochválit ![]()
A po každém porodu jsem na sebe byla pyšná ![]()
Jinak mě se dobře sedí na velkém balóně, to mi pomáhá.
No u nás to možná bylo tím, že Elenka byla o půl kila měnší, než Stela, takže už byly nastavené kapacity na Stelinku
a přitom byla narozená v probíhajícím 42.tt,byla drobínek ![]()
Tak k nám dorazila střevní chřipka…Sára ji dostala v noci ze středy na čtvrtek
Takže včera jsem jen lítala a umývala hovínka, zadek…měnila hadry, peru už 2.pračku s věcma. Za hodinu jsem ji převlékala i 4×
už jsem ani neměla co jí obléct. Do toho malý měl plačtivý den, takže chudák musel křičet a já uklízet tu hrůzu co Sára někde vždycky vyprdla…jako měla jsem dost. Dnes v noci aspoň malý vstával jen an kojení, ale Sáru jsem 2× převlékala a uklízela pokaděnou koupelnu, to jsem nezažila, že jí to střílelo od zadku
Dnes už je to o něco lepší, ale je to teda záhul…včera mě chytla depka, dnes už je to lepší, ale zase mě chytají úplné úzkosti, včera jsem vylezla s malým aspoň před barák ven a nebyla jsem schopna jít nikam dál, jaké jsem měla zase psychostavy strachu…
Ale včera mi vypadly 3nějaké vnitřní stehy, tak se mi dost ulevilo
už můžu malého huškat na rukách ve stoje.
Teda holky, jste chudáci obě!!!
Hlavně ať je Sárince líp a ty už nemusíš uklízet! To musel být záhul!
Není divu, že tě z toho chytla depka, ale neboj, tyhle stavy úzkosti určitě vymizí…on je celý porod, šestinedělí a péče o další malé dítko velký nápor na nervy a postupem času bude určitě líp!!! ![]()
Je skvělý, že se ti ulevilo od dalších stehů, viď?
@Evelina75 To jo, ulevilo se mi, už skáču skoro jako srna
nee, fakt, je mi líp, už nechytám ty křeče do spod…sice nesmím až tak bláznit a být pořád na nohou, ale musím říct, že už se začínám cítit jako dřív, než jsem otěhotněla ![]()
Sára už je lepší, 4dny jsem uklízela průjem…vždycky to chudina nestihla a hrůza kolem…ale už jsem to i vyprala všechno a teď jen čekáme na normální stolici, je pořád na přísné dietě. Je to těžké hlavně pro ni, protože má chutě na jogurt a ovoce a nic nemůže, tak aspoň sní 5banánů za den a snažím se jí dělat různé polívčičky a kaše, aby jí chutnalo.
Malý je jinak v pořádku, nedostal nic (zaklepávám) naopak, byli jsem v poradně a za 14dní přibral 630g
, takže máme 4360g v necelém měsíci, což i dr. říkala, že je víc než luxusní přibrání. Hlady netrpí, ale budí se často v noci i méně jak po 2h na kojení, tak moc nespím v kuse, ale jinak je hodňučký, mazel jeden ![]()