Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Baru tak to nevím s tou bolestí. Já měla tyhle bolesti až pár dní před porodema to jen jedno odpoledne a pak až v den porodu. Nemáš se kam jít poradit? Myslím tím k nějaké jiné doktorce? Pro jistotu…
Sára teda perlila, viď? Taky máme někdy takový peprný dny…
![]()
@Evelina75 právě k mařeně jdu až ve středu…leda zavolat svojí gyndě, ale nevím, zda by mi poradila, když od října u ní nejsem v péči. Víš jako jestli by byla v obraze. Zatím je to takové pobolívání, malý se normálně hýbe…říkám si, že kdyby se to stupňovalo, tak bych zajela do porodnice.
To určitě, pokud by se to horšilo, tak raději jeď! Ale jinak si myslím, že i ta tvoje bývalá doktorka by po telefonu poradila, co máš třeba hlídat. Ta moje je skvělá a radila i po tel. Držím pěsti!!! Hlavně, že cítíš pohyy!!! ![]()
Ahojte holky, ted vás pomalu dočítám a nestačím se divit jak to vše strašně letí…
@Mistessa at vše dobře dopadne a v létě snad zvládnem i tu zoo i s prckem v kočárku ![]()
Jinak já už nastoupila do práce a Luky do školky ještě ne, měl nastoupit minulý týden, ale ředitelka je nemocná a jelikož je Luky zrovna u ní ve třídě tak mě uprosili ať ho nechám ještě týden doma takže se měl nástup konat teď v pondělí a co čert nechtěl, jak Luky nebyl snad rok nachlazený tak zrovna teď si to vybral
takže je pořád ještě doma a snad už to další týden do třetice vyjde…
V sobotu jsme oslavili třetí narozky i když s virózou, ale na to všechno to vyšlo.
Jinak u nás pořád vše při starém a válčíme sami dva spolu s mojí mamkou. Je to náročné, ale musíme to nějak přežít…
přidávám nějakou fotku s dortem a všem přejeme jen a jen to nejlepší ať se ve všem daří a prckové dělají jen radost ![]()
Jejku ahoj Hani! Toto opravdu letí…před chvílí jsme tu rodily a teď už jdou děti do školky. Nás to taky asi příští týden čeká, podle toho, jak se domluvíme. Mám z toho taky trochu obavy. A kde pracuješ? Já mám výpověď…nemají práci, tak tu hledám něco novýho, ale zatím nic. Tak šiju, šiju, šiju. ![]()
Dodatečně přejeme Lukymu vše NEJ, NEJ, NEJ a hlavně pevné zdraví!!! ![]()
Ahoj holkyyy, dnes jsem se vrátila po týdnu z porodnice z rizikovky
ovšem stále pohromadě ![]()
Jak jsem psala o těch bolestech, tak jsem ze čt na pá minulý týden myslela, že asi rodím, měla jsem silné kontrakce po 10min…v noci jsem nespala, ale ráno dobré…říkala jsem si, že to nechán, ale nakonec mě bolel podbřišek, tak mě můj řekl, že raději pojedeme do rizikové poradny. No a tam mě už nepustili domů. Dostala jsem kapačky a infuzi, mojeho poslali s malou domů…takže fakt z hodiny na hodinu jsme se museli nějak zadaptovat.
Jizvu viděli tenkou, takže jsem jen ležela a čekal co bude…bolesti se pořád vracely i přes kapačky, tak jsem si užila, spaní samozřejmě nula nula prd, takže jsem vyřízená.
Nakonec mi včera naplánovali císaře na rozmezí 27-29.2. jenže pak jsem byla na utz a to se jizva zdála krásně pevná (prý se s blížícím porodem zlepšuje její viditelnost
) a řekli že bych mohla rodit normálně…což je zase brzy vyvolávat přístí týden. No a dnes mě po souhlasu poslali domů s tím, že mám ležet a šetřit se a v pondělí půjdu na rizikovku a udělají opět průzkum aa třeba se bude vědět víc.
Bylo to šílené, ale presonál úžasný, sestřičky držely optimismus, byly moc milé, až mi bylo líto, že opouštím takovou partu i na pokoji
Tak kéž by to bylo i po porodu. Takže vím opět prd jak budu rodit…už je mi to celkem jedno, hlavně že vím, že jizva drží, že mi určitě doma nepraskne atd. ![]()
Můj všechno zvládl, dokonce opral a kolem malé v pohodě obstaral..tak jako trénink to bylo fajn, i když jsme si všichni mysleli, že ať už tam budu jakkoliv dlouho, tak přijedu až s malým…no ale když jsem tam viděla ty malé nedonošeňátka, tak není kam spěchat…a ty problémy, co tam některé maminky mají, to já jsem v pohodě. Takže tak se mnou…ještě to bude zajímavé
už aby to nějak dopadlo ![]()
Teeeda Baru, takže máte s mužským generálku za sebou, viď? Ale je bezvadný, že se jizva lepší a hlavně, že jste jeli!!! Tak hezky odpočívat!!!
![]()
@Hannys Uúplně jsem ti zapomněla pochválit fotečky z narozenin
Luky je už pořádný chlap, dlouho jsi ho neukázala a teda vyrostl! Jsi šikovná, že to tak zvládáš…zase v práci, že? Já se toho taky potom bojím, jak to zvládnu s prací a dětma. Tak moc držím palce a přeji zdraví ![]()
No, já jsem byla včera na kontrole…tak ještě další týden budou dělat utz a vyšetření, ale zatím mi odhlásili termín císaře (měla jsem rodit zítra
) a řekli že zkusíme rodit normálně a pokud by bylo potřeba, zasáhne vyšší moc skalpelu. Takže trošku mě to teda děsí, protože porod Sáry byl fakt porod jak se říká… a představa, že se odehraje zase to samé
ale snažím se to vidět pozitivně a přivolávat si štěstí k sobě, aby se malý narodil normálně a proběhlo to ok. Spíš se mi těžko věří, že je ta jizva v naprostém pořádku…ale prý to tak bývá, že její stav jde vidět nejlépe těsně před porodem…tak musím věřit, no.
Ale už se těším, až to bude za mnou, hlavně to břicho, v noci mě budí pořád jakési stahy a tvrdnutí, třísla mě bolí že nemůžu chodit dýl. Tak třeba se to už blíží ![]()
Stredu, přišla ti obálka? dávala jsem to ať to pošle, holky jsou nemocné, ale už jsem se jí pak nezeptala, jestli to fakt poslala a dnes odjela na hory..
tak snad na to nezapoměla..
a třeba to nakonec fakt půjde přirozenou cestou..nebuj, ono to nějak dopadne
hlavně, abyste byli oba v pořádku-to je hlavní ![]()
@adeeelia Ahoja, zatím mi nic nepřišlo, ale třeba přijde, dnes jsem nebyla ještě ve schránce. Manžel mi vyzvedl v DM knížečku, tak tam mám taky jeden kupon a od Nastys jsem si už osušku koupila, manžel vybral takovou pěknou zelenou
Tak tím i Nastys hlásím spokojený nákup a děkuji ![]()
Však adeeel uvidíš, pokud to platí do konce března, tak to stihnu i tak a kdyby jsi to neposlala, tak nevadí, rozhodně si s tím prosím nedělej starosti ![]()
Holky, mám docela dost kuponku ještě po Sáře na huggies vlhčené ubrousky a v té nové knížečce je nutrilon 2, tak pokud byste některá chtěla, ráda pošlu, písněte si. Já jsem s těma huggies byla dost spokojená a mám toho fakt spoustu.
No jinak jsem naposledy dala mojemu kupon na tělové mléko Babylove, to žluté, vyšlo na 42kč, akorát ten večer co to donesl a dal do koupelny, Sára to neprozřetelně zcizila a celé ho vyplcala na žehlící prkno a barbíny v té kaluži bruslily
To co jí přeteklo utírala vypraným nevyžehleným prádlem…no prostě hrůza, já jsem myslela, že mi jebne
Všechno zababrané, jsem to šupla do vany a pak do pračky… Můj naštvaný, že pro to letí jak ťulpas…tak ještě mám jeden kupon, tak snad to na podruhé vyjde ![]()
A Elence bylo včera půl roku..letí to hrozně
tady aspoň dvě fotečky ![]()
@adeeelia Jéžkovy, ta je veliká
a jak obrázek! A jak jsou holky spolu, to je fakt pěkný pohled, na ten se taky těším, jestli se ho dočkám ![]()
A jsou na sebe fakt podobné, jde vidět že jsou to ségry ![]()
Ahoj holky ![]()
@Hannys
Pane jo! Toto letí. Krásné fotky z oslavy ![]()
Lukášek je teda už pořádný chlapák. Dodatečně přeji Lukymu všechno nejlepší ![]()
@Evelina75
Ty jsi dostala výpověď? To je mi líto.
S prací je to u vás bída? Tak snad se ti brzy podaří něco dobrého najít ![]()
@Mistessa
Já jsem ti poslala kupónek na osušku? Úplně jsi mě zaskočila. Žila jsem v tom, že to bylo na něco jiného ![]()
@adeeelia
To opravdu letí. Holky si jsou strašně podobný : -)