Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Posílám soutěžní foto…kdo najde u stromečku Ondráška? ![]()
Z batůžku, spacáku a míchačky byl nadšenej! ![]()
@Evelina75 Malý je tak krásný
a ty vlasy!
Kdybys nenapsala, že za stromečkem máme hledat Ondráška, ani si nevšimnu těch trčících nožiček
Věřím, že domýchávač musel mít úspěch, ten by se líbil i u nás ![]()
Svátky jsme si užili, můj byl skoro 3 týdny doma, tak už se těšil do práce, protože není zvyklý celý den být s ukecanou Sárou…sice mluví špatně, ale mluví pořád a za všech okolností, takže hlavu máme jak květák ![]()
Ale dárečky měly úspěch, když vybalila Barbie s blikací ploutví, pištěla a skákala na místě…my jsme ležely smíchy. A druhý den jsme dojídali salát a rybu a to nás Sára dostala, když honem dojedla a řekla, kdy budou dárky
spojila si to s jídlem…takže jsme ji zklamaně řekli, že dárky už nebudou.
No jinak jsem byla na kontrole, zatím vše ok, za týden jdu zase, udělají stěry a budu mít utz, nejspíš se určí i porod, to budeme už 35tt tak by asi už mohli říct. Zatím je mi fajn, akorát začínám cítit kříže a kyčle, třísla. Už si budu zítra vyřizovat mateřskou.
Jo a musím vám říct, jak jsme si s babičkou popřály na Silvestra hodně zdraví a babička hned v pátek skončila ve špitále se žlučovodem a já včera na zubní pohotovosti. Celou noc jsem trpěla jak kůň, můžu říct porodní bolesti hadra…nic podobně na umřítí jsem ještě nezažila
no a ráno jel se mnou Jirka na zubní pohotovost…tam jsme jeli naivní, že budeme hned hotoví, koho přece můžou bolet, zuby, že? Dorazili jsme po deváté, před námi bylo už 8 lidí a za náma dalších 5. Takže přes 2h v čekárně na to, aby mi vyvrtali zub, přičemž anestezie byla jako by ani nebyla…takže zaživa. No říkala jsem si, že jestli neporodím, tak je malý fakt držák
Vylezla jsem hotová, zub mám otevřený, ale už nebolí
teda cítím ho, ale boží úleva
Takže ještě kolečko u mojí zubajdy
to zas bude vyvětraná peněženka ![]()
Holky, prosím vás, nemáte některá platné kupony do DM na bambusové pleny KIKKO? Já jsem se teprve do babybonus zapsala a nebyla ještě vytisknout knížku na terminále…ale i tak jich budu kupovat vícero…rozhodla jsem se, že zkusím malého látkovat. Chci to aspoň zkusit, u malé mě to napadlo až pozdě. Tak se ptám, zda-li byste některá nepotřebovala a za poštu mi nedarovala
děkuji moc holky!
Teda Baru…to tě za ten zub lituju!!! A malej je držák! To si piš!!!
Hlavně, že ti po těch 2 hodinách čekání pomohli!!!
Teda ale strašně to letí…už budeš 35.tt…to je síla. Na vás těhulkách ten čas pozoruju nejvíc…před chvílí teprve novinka, že bude další mimi a teď…držím pěsti ať je všechno i nadále s malým v pořádku!
Nechceš nám sem dát fotku bříška??? ![]()
U mě se to taky krátí…za 3 týdny mi končí rodičovská a práce nikde. Uf!
![]()
Ahoj holky.
my jsme o víkendu slavili, už máme doma tříleťačku, je děs, jak to letí ![]()
Baru, zítra se mrknu, jestli nemám ty kuponky ![]()
Jééé Stelince dodatečně vše NEJ, NEJ, NEJ ke 3. narozeninám!!! ![]()
Baru, já mám ty kuponky už propadlý.
Ale ještě se ti poptám! ![]()
@adeeelia @Evelina75 Holky děkuji, jste hodné
![]()
Adeel, no měla třetího, že? Já jsem právě hleděla do kalendáře a říkala jsem si, že mám pocit, že tu má někdo z dětí narozeniny, napadla jsi mě ty, ale včera už jsem měla vykouřeno z hlavy
Takže s Sárinkou přejeme Stelince všecičko nej a hlavně spoustu zdraví a dětských radostí bez starostí
![]()
Máš pravdu, letí to…mám pocit, že Sára nám během Vánoc strašně vyrostla a rozmluvila se, udělala pokrok. Včera se s mojim koupali a ona nám pak ve vypuštěné vaně ukazovala lachtany…fakt jsme zatlačili slzu jak je veliká přes celou vanu
a jak nám to ani nedochází, jak velké dítě máme…
A teď jak jsem těhotná, tak to letí úplně, včera se mě Jirka ptal, co moje taška do porodnice…usmála jsem se s řekla „nic“. Prostě u Sáry jsem měla všechno nachystané…teď nemám ani hlubokou korbičku na podvozek, deku, lůžkoviny připravené…teprve něco přepírám. Asi nestíhám
A tento týden mám honičku po doktorech, zubařskou štaci na 14dní dopředu, tak snad všechno stihnu ![]()
Stredu, taky už jsem to podruhé tak nedramatizovala. tašku jsem balila čtrnáct dní před termínem a nakonec to byly ještě čtyři týdny
![]()
našla jsem v knížečce pro novorozence slevu 25% na jednu bambusku. chceš poslat?
a jinak děkujeme za přání ![]()
a budeš mít stejný kočárek, měla jsi mutsy, ne? my máme jané a v tom, co jsem měla na Stelu už by jí asi trčely nohy ven, tak jsem ráda, že tu zimu v tom v pohodě odjezdíme ![]()
Stela měla nedávnou hodně dobrou hlášku. naklonila se k Elence a povídá: až budeš veliká, tak budeš jíst špecle…naklonila se ještě blíž a potichounku zašepala-a čokoládu ![]()
a ještě jedna z léta: táta něco řekl mojí mamce, ta se urazila a táta povídá-podívej, jak se nám babička nafoukla. Stela se podívala na mamku a povídá-babi, ty jsi bazén? no konec
![]()
tak to jen pro pobavení.
a jak je u vás? taky zima nezima? je to fakt takové divné, bez sněhu, na bob od Ježíška se můžeme koukat, jsem zvědavá, jestli vůbec nějaká zima bude.. ![]()
@adeeelia Tak ta má teda zlaté hlášky
jsem se fakt zasmála hlavně s tím šuškáním o čokoládě
té bych se já ujedla! ![]()
A o to je to lepší, že pěkně mluví. Sára ta se snaží, já jí rozumím, druhým to trvá dýl.
Naposled jsem chystala stůl na večeři a můj se pořád roztahoval s dvěma počítači na stole, tak mu říkám, ať si to sklidím a on začal brblat že hlavně ať zmiznou ze stolu Sářiny hračky a zámek…do toho zámek spadl, takže jsme se bavili spolu zvýšeným hlasem a reagovali na sebe…v tom doletěla Sára naproti z ložnice, ruce v bok, zamračila se a říká " no tati, co je? " Můj se naštvaně zvedl (cukaly mu koutky) a pronesl…„opravdu, už aby se Eliáš narodil, nebo já tu nemám zastání
ty, maminka, pták je ženská (koupili jsme totiž před x lety papouška kluka a po roce jsme zjistili, že to není Barri, ale Barrina
)
No a pak takxy o Vánocích přišel pro malého přebalovák, co jsem si od jsem si od jedné paní překoupila a skládali jsme to bez návodu, nebyl. Takže mojemu pracovaly už nervy, pač návod nikde, já mu vysvětlovala jak to má být a do toho Sára se šroubovákem pořád vrtala do dírek…tak můj zase vedl jakési řeči…nakonec řekla " mami, běž, tati, ty pšššt“ Říkám si, že si to budu zapisovat…ale není kdy
No a to jí ještě můj tata, děda nabulíkoval, že jsem mu půjčila miminko, pač na ni vyfoukl svoje břicho a ona mu to věří. Pořád mi říká, že děda si mimi půjčil a já nemám, sama si strká pod tričko pomeranč a balónky a vykládá jak ona má…jsem jí říkala před mojim, že až bude veliká a najde si taky takového tatínka jakého mám já, tak taky bude mít miminko. A ona mi řekla „ne mami, já nechci, já mám tady moje tati“ a skočila na mojeho a začla se po něm válet. Takže sranda je každý den…a když to tak vezmu, je to pořád stejné, já jsem taky tvrdila, že můj tatínek je můj a vdávat se nebudu
…a jak jsem pak změnila názor ![]()
Holky, břuch vystavím, jen nejsem schopna hodit foto z foťáku do pc…ale budu se snažit
každopádně se Sárou jsem byla slonice, teď mám menší břicho, ale mám ![]()
Dnes jdu opět k zubařce…fakt se moc těším
a asi ještě zítra a pak po porodu zadělat provizorku. Zítra mám ještě hematologa, v pondělí kontrolu na rizikovém. Celkem mě to zmáhá…i chůze pěšky. Takže dnes k zubaři to mám 800m a jedu autem, fakt se mě nechce a ještě navečer.
Ahoj holky ![]()
Tak u nás vánoce proběhly v pohodě
Páťa byl z dárečků nadšený a ještě teď se občas zeptá na ježíška. Říká, že je hodný a tak by mohl zase přijít ![]()
Filípka zajímal spíš ten balící papír, však to znáte ![]()
Evelin, bezva fotky ![]()
Ondrášek má úžasný vlásky : -) a batůžek u Páti taky slávil velký úspěch ![]()
Baru, jej zubař
toho ti nezávidím! Tak, ať tě moc netrápí ![]()
A koukám, že už jsi celá zmožená. No není divu, když už se ti porod blíží ![]()
Ten slevový kuponék bych někde měla mít, podívám se a dám vědět ![]()
Adél, Stelince dodatečně všechno nejlepší k narozeninám. Nás to čeká za měsíc. Toto letí. A jaká byla oslava? : -)
Oslava byla moc hezká, v rodinném kruhu. měla dort prasátko peppa, tak to tak hladila, osahávala a krájet se jí ho moc nechtělo
nejvíc samozřejmě uspěl kočárek a panenka-ta byla od nás, objednala jsem z mmb španělskou nines, je fakt užasná, sama bych si s ní hrála ![]()
@adeeelia Téééda, tak to byl megadort
moc krásný! To jsi pekla nebo jste si nechali? Věřím, že z něj musela být vedle…Sára na posledních narozeninách taky hladila opičku
musela ji mít na talířku a ještě další dny si s ní hrála na stole. A ta panenka je super! Nemáš odkaz u koho jsi ji na mmb koupila? Naši takovou španělku dovezli mojí sestře asi 8let zpět z dovolené a je krásná, jako opravdové mimino
ale už tak šestiměsíční.
Právě přemýšlím, co k narozeninám, čekají nás za měsíc a něco…a pořád se jí líbí kuchyňky, ale takové ty jakoby ve velikosti pro Barbie a dostala od mojí mamky takové pidi porcelánové nádobíčko. Ale kočárek by se jí taky líbil…panenky má 2 mimina co podědila po mojí sestře. Tak nevím, pro co se rozhodneme ![]()
Jinak včera u zubaře jsem propotila košili…injekce byla slabá a posledních x minut jsem teda cítila, že jsem se rosila. Malý sebou tak šil, chudák si užívá se mnou takové nerváky…mám úplnou hrůzu, že bude nějaký psychoušek
Takže jsem po hodině vypadla, hlavu vyzrněnou z jednoho parádního vrtáku. Ještě příští týden jsem objednaná na pátek a je to!
Dnes jsem byla ráno na hematologii, mám to dobré, akorát jsem dostala dalších 30 injekcí…30už jsem si napíchala, však mám krásné nohy…hrají všema barvama duhy a pod kůží mám krásné hroudy
Když se svleču, tak jsem fakt sexy…samá jizva, tuk a celulitida, modřiny a jak řekl můj tata, břicha mám 2. Jedno tam kde mám mít a druhé na zadku
Naštěstí můj nic neříká a včera pronesl, že aspoň mléko bude mít malý plnotučné
tak kéž by ![]()
@Nastys @adeeelia Holky s těma kuponkama bych byla moc ráda, můžu vám napsat kdyžtak adresu do SZ? Akorát mi řekněte jak vám mám dát za poštu, pošlu vám na účet každé aspoň dvacku za poštu. Nebo jestli byste potom zase na oplátku uvítali ode mě nějaký kupon z té knížky až si ji vyzvednu, ráda vám něco oplatím
Řekněte si, nechci mít pocit dlužníka nebo abyste mi zdarma něco posílaly, ju? Děkujiii ![]()
Tady vkládám břicho…počítám je to tak 4 týdny zpět…jak budu mít nové, tak přidám ![]()
Baru, máš krásný bříško!!!
Já ci takýýýýýý…
Jojo, já už až jednou vnoučátka… Ten zubař musel být hrozný, to tě moc lituju!!!
Malý bude naopak si myslím držák! Náhodou to zvládáte krásně a držíte se oba!!!
Adeeel…Stelinka je krásná holčička! Musela mít z kočárku s panenkou velkou radost a navíc ten dort! Krása!!!
Ondra když měl minule dortík se zologickou, tak žirafa taky musela zůstat. ![]()
Nastys…tak to jste měli jako u nás. Ondra pak taky myslel, že po každý večeři budou dárky.
Stejně Vánoce s dětma jsou nejkrásnější!!!
My teď doma máme pěkný období…se starším neustále řešíme přijímačky na střední a pro kterou školu se rozhodnout a já rozhazuju sítě s prací taky kde se dá. Navíc dolaďuju v bývalé práci výpověď, abych nebyla bita na podpoře od pracáku. ![]()