Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nastys Teeeda, ti se budou mít
hned bych chtěla být malá
Sára by chtěla zase tu Barbie Mariposu, ale ta mi přijde přemrštěně drahá…ale naštěstí se jí líbí i se svítící ploutví, tak zřejmě s manželem koupíme tu. Na dárky pro ni chodíme spolu, necháme si ji hlídat a koupíme pro ni vše zaráz.
Jinak ten Duplo vláček máme ten s čísly a můžu říct, že z celého lega si s ním hraje nejvíc, vozí zvířátka, koupila jsem jí v létě Duplo figurku Růženku, tak z té je nadšená, tak vyčíhneme někde Duplo Popelčin kočár…z toho bude mít horečku.
Jinak jsem vytáhla ozdůbky a na dveře udělala věnec, na doma svícen…ještě můj dělává ze živého jehličí svícen, ale ten až více před Vánoci aby neopadal, on je na to fakt šikovný ![]()
Na perníčky jsme zadělaly navečer, plánuju dělat zítra s malou stromečky z perníku, máme nějaké formy z Tescomy. Jinak jednu várku perníků už jsme snědli a ještě jednu určitě budeme péct…my jsme prostě perníkoví ![]()
Ahoj holky, asi prožíváte předvánoční shon
ale dfm, že jste všichni zdraví a nic vás netrápí. Sára začla zase trochu kašlat, ale mám podezření na moji babičku, která mi tvrdí, že je vyléčená a stejně pořád kašle a chodí na návštěvu…tak snad je to jen náhoda.
Jinak jsem byla na rizikovém, minulý týden, vyprosila jsem si UTZ nebo by mě ho zase neudělali. Malý je v pohodě, dokonce i jizva je prý slušná
akorát placentu mám strašně nízko, zasahuje až k brance a malý leží příčně podélně a přimačkává ji temenem. Tak mi dělali UTZ i zevnitř a snad se ta placenta nepřicucne k jizvě (prý to často dělá, že sroste k jizvě a pak se musí vytáhnout i děloha
) Tak se uvidí, obrácený není, ale asi je ještě čas. Ptala jsem se poprvé na porod, jak to vidí a bylo mi řečeno, že do poslední chvíle se budou snažit o přirozený, což mě v mém případě trošku překvapilo, ael asi jsem i ráda…akorát pokud ta placenta zůstane dole, východ je jaksi znemožněn.
Ale cítím se dobře, všecko sice bolí a je obtížné a hapruje mi tlak, mám moc nízký. Včera jsem sebou pleštila na zem…naštěstí jsem zavčas stihla lehnout bez pádu, ale musela jsem k zemi. Sárinka se mě ptala co je mami? Tak mě hladila a i když je tak malá, cítím se jistější, že nejsem sama doma…
Tak se mějte, o víkendu začnu péct a v sobotu jdeme malé na dárky…jinak jsme už celkem nachystaní a moooc se těšíme ![]()
Mistessa:drž se, ženo, myslím na tebe
![]()
jinak my se máme celkem fajn, jen teď muž má před Vánoci kotel práce, momentálně je na montáži, o víkendu budem ít melouch, tak se fakt uvidíme pořádně až na Vánoce ![]()
no a Stelinka je teď celkem hodná, občas scéna, ale dá se…ovšem Elenka to je čertík! před den 2,5hodiny vzhůru, pak 3/4hodiny spí a nanovo..dnes jsme vykoupali v sedm, třičtvrtě na osm spí, osm je vzhůru, před půl hodinou konečně usnula
když stojím u košíku tak, že na mě nevidí pořádně, tak zvedne vleže hlavu a natočí si ji, aby na mě lépe viděla
nepůsobí na mě jako 4-měsíční miminko.asi to bude pěkná dračice ![]()
a tady jedna fotka ![]()
@adeeelia Noo, tak já bych jí teda podle foto taky řekla víc jak 4 měs
Aspoň 5,6měs!
Můj to má v práci celkem v klidu, musí si dovybrat všechnu dovču, tak už příští týden asi bude z části doma a chodit podle potřeby. Ale třeba mamka dělá na živnost a do Vánoc májí frmol na zakázkách, dělá do bytových dekorací a lidi do poslední chvíle kupují…a dnes je třeba toho využít, v lednu bude okurková.
@Mistessa
Tak se drž a placenta, ať nezlobí ![]()
Přirozený porod by byl fajn ne?
Jinak my se máme fajnově. Mám už napečeno trocha cukroví, nějaké dárky také mám.
Kluci jsou raubíři. V úterý nás čeká s Filípkem 8mi měsíční prohlídka.
To je hrozné jak to letí. Také ho trápí zoubky, tak máme veselo.
Teď už kluci spí, tak si dávám svařák ![]()
Tady dvě fotečky ![]()
@adeeelia
Holkám to moc sluší
Myslíš, že Elenka bude větší dračice než Stelinka? ![]()
Nastys: ježiši, snad ne…i když moje mamka tvrdí, že to bude pěkný čertík, jak pořád mává nohama, rukama a vůbec vším, co je po ruce ![]()
kluci jsou fešáci, letí to hrozně ![]()
Téééda, vy jste šikuly, že už máte něco napečeno
Já teprve začnu…včera jsem dělala perníkové stromky na zakázku, drbala jsem se s tím celý večer, tak už letos žádné stromky nechci vidět ![]()
Nastys, kluky máš jak obrázky…to jsou bráši, co? Se už musí docela doplňovat, ne? Jsem zvědavá jaké to budeme mít my, když budou holka a kluk…jiné hračky a tak.
Dnes jsem byla ráno na hematologii, tak si musím začít píchat injekce do nohy…vyfasovala jsem 30 kousků, v lednu budou další…houstne mi krev, ale musím to hlavně kvůli lékům, co mi dali na rizikovém. A taky ta placenta je nebezpečná, že je dole…aspoň tady ten dr. mi to řekl… Čili vychází z toho to, že kdybych rodila normálně, tak u Sáry mě zachránil epidural. U ní jsem se ředila až po porodu. Takhle naředěné před porodem by mi ho nabídnout nemohli. Jenže dr. mi dnes řekl, že si nemyslí, že by placenta vystoupla nahoru, že by mě nechali normálně, spíš náhodou.
Tak fakt nevím, tam mi řeknou to, tam zase to…pak se vyznat. KLaždopádně jsem zjistila, že na tom rizikovém na všecko pěkně kašlou, každou odfláknou a nedělají pokaždé utz a já to mám výslovně psané, že mi ho kvůli průtoku pupečníkem mají dělat, dr. byl naštvaný, že jim to tam napsal a oni to nedělají. Akorát mi sám řekl, že ta dr. která mě tam má v péči je trochu můra a je problém jí odporovat…takže asi tak, no… Bože, ať už je to břicho dole a jsme doma z porodnice!
Ahojda holky…teda teď jsem si vás dočetla!
Takže! Jednak vás strašně moc obdivuju za to, že máte napečeno…já letos vůbec nestíhám. Jsem večer ráda, když Ondar usne a já jdu šít…byla jsem v HK ná vánočních trzí a zítra jedu na zámek do Doudleb. ![]()
Dětičky vám všem teda rostou jako z vody…mě přijde Onďa stále stejný a pak když vidím ty vaše po čase…no prostě to jsou skoky!!!
Baru…držím pěsti, ať tě těhulkování nijak nezmáhá a vše má co nejhladší průběh!!!
Těším se na tvé nové výrobky z bylinek. Pak dej určitě vědět!!!
Ondra se pořád vypořádává s boreliozou…v lednu jdeme na další odběry a uvidí se, jestli dostane další antibiotika. Nic se na něm neprojevuje, ale odpoledne spí každý den cca 2-4 hodiny. Je rychleji unavený a někdy dost ukňouraný…ale kdo ví… Jinak pro Ondru už mám dárky taky v kupě…náklaďák a míchačka Bruder, spacák, batůžek do školky, knížka… ![]()
@Evelina75 Chudě malé, hlavně ať se mu to zlepší
No a co trhy, daří se ti prodávat? Kupují lidi? Mamčina kamarádka prodávají bytové dekorace, šijí kolekce prostírek a ubrusů celoročně a hodně se setkávají s tím, že lidi obdivují, ale kupní síla je malá. I když každý výrobek má své nákupčí.
Jinak já jsem si včera večer píchla první injekci a řeknu vám, že pěkný hnus…udělalo se mi blbě a štípalo to jak
Nejhorší je propíchnout tu kůži a pak už to jen zarazit tu 1,5cm jehlu (přijde mě to strašně hluboko
) Včera jsem myslela že to nedám…přijde mi to jak sebepoškozování
Snad si zvyknu…můj tata si to teď píchá do břicha a má to samý modřák. Holky, hezký víkend ![]()
Baru…taky si nedovedu představit, takhle se píchat…ale když to pomůže…a ono to určitě pomůže a tobě i mimískovi už bude krásně zdravě a užijete si spolu určitě těhulkování až do termínu. Držím všechny pěsti!!!
Dneska jsem přijela z trhu z Doudleb pěkně vymrzlá…od 8 do 17.hod. Uf…ještě teď rozmrzám a strašně obdivuju každýho, kdo pracuje v zimě takhle venku! V HK to bylo hrozně hezký a i se krásně prodávalo. Dneska lidi pořád chodili a koukali…ale pak se přeci jen něco prodalo. Už docela poznám, kdo je můj člověk…přišel mladý pár, kluk dredy až do pasu a že mají čerstvě miminko a chějí přesně tyhle přírodní věci s ovčím rounem a že mě znají z www.fler.cz. Tak jsem měla velikánskou radost. ![]()
Baru, myslím na tebe…drž se holka!!! ![]()
@Evelina75 Tak to musí strašně potěšit, když tam prodáváš a mrzneš a teď někdo přijde a už jsi pro něj jedna velká známá
to jsi dobrá, fakt! Dobře, že se ti ty věcičky prodávají, určitě to dodá na sebevědomí, že jde člověk správnou cestou ![]()
Včera už byla injekce lepší..ale udělalo se mi šoufl, jak jsem viděla krev, co se mi do stříkačky vrátila. Ale Sárinka se tentokrát dívala, šla spát později a dodala mi na síle, když mě hladila po té noze a foukala mi „prý dírku“ ![]()
Jinak jsem včera měla úplného nerva…nevím, zda jsem psala, že mám těhotnou sestřenku, je hodně nemocná a má i ledviny špatné. Je v 6.měsíci a včera ji museli operovat s tou ledvinou. Jednak ji má špatnou a její mimčo jí tlačí na nějakou trubici z ledviny. Celá rodina jsme z toho jak na trní, malá je naštěstí v pořádku…ale je to strašný strach, být pod narkózou a mít v sobě dítě při operaci. Čeká malou holčičku číňanku, jsem zvědavá, jak bude vypadat!
Teda Baru…sestřence s jejím zdravotním stavem povolili těhulkování? To musí být šílený stres!!!
Tak její partner je Číňan? ![]()
Sárinka musela být úžasná, když ti foukala bebí…Onďa mě tím taky vždycky dostane. Občas nám dávají zabrat, ale pak nás tak dostanou, viď? ![]()
@Evelina75 Jjo, fouká a včera večer mě pořád povzbuzovala, že ať už se píchnu. Jsem jí říkala, že mám ještě půl hodiny čas
A ona že nee, že se mám už píchnout. Tak jsem se teda píchla a pak mě taaak litovala, že jsem si říkala jestli z toho nemá trauma
když mě tak vidí. Ale já jsem jí řekla, že to jsou vitamínky pro Eliáška, aby se měl dobře.
Sestřenka má přítele číňana…ona je odjakživa blázen do asijské rasy…jí se prostě líbí
což já třeba nechápu…ale jelikož má otcova sestra za manžela Vietnamce, tak to není zas takový šok mít z každé strany rodiny někoho takového. Akorát teda ten její Jackie pracuje v Praze a ona je tady, protože to má rizikové a má tu lékaře. Taky on je celý den v práci a ona by byla pořád sama. Otázka je co potom, až porodí, jak budou žít
Mamčina sestra se o ni stará a bydlí s ní. Ten jí posílá peníze, je nadšený tatínek, ale mají takový vztah na dálku. Sestřence je 20, ale díky zdraví nemá dosud ukončené ani střední vzdělání. A příteli je 22, jenže taky to má komplikované, protože jeho rodina přísně dodržuje čínskou tradici, tak oni sestřenku nenávidí, ani neví, že spolu čekají dítě…nechtějí ani slyšet, že by se měli mít rádi. Mají to tak, že když jejich děti pracují, tak jim odvádí desátky…tak on matce musí posílat peníze
asi 10tis. mi říkala sestřenka, no ale že to chce už vyřešit a nic jim nedávat. Protože jeho matka to utrácí jen za své rozmary, jeho otec je prý závislý na automatech. No je to skoro na román, to by člověk nevěřil, co je a není možné. Dlouho do jsme do ní všichni hučeli, jestli není lepší najít si někoho z méně komplikované rodiny a ještě k tomu cizí kultura. Jenže když se dívám na české rodiny, taky se najdou úžasné případy, jak se mladí musí prokousávat navzdory rodičům. On ten kluk je hodný, starostlivý, babička jsou z něho nadšení a opravdu se stará, ale ti rodiče, no…hlavně ta matka, je to šílená fúrie, sestřenka věří tomu, že by ji byla schopna i nechat zabít, kdyby věděla o těhotenství. No a co se zdraví týká, sestřence řekli, že z 95% nikdy nebude moct ani počít, měla antiko a přesto otěhotněla. Prý zázrak přírody. Ona má strašně ráda děti k tomu se to bere tak, že je to její první a poslední, takže se všichni těší. Doktoři nadšení moc nebyli…jenže její gynekologické problémy to těhu léčí, ale ledviny to zatěžuje…
Tak jsem zvědavá, jak to celé dopadne a vůbec ten vztah, jak bude pokračovat…přeju jim štěstí, ale mám obavy z té čínské kultury…něco vím o té Vietnamské a je to opravdu velký rozdíl od Evropy.
Včera jsme koupili po x letech vysněný koberec do obýváku, takže Sára pořád chce, abych s ní seděla pořád na tom koberci
kdo přijde, tak začne běhat po koberci a vybízet k tulení a válení se po něm
my jsme z toho včera s mojim měli Vánoce, jak je nadšená a jak pomáhala. Nechali jsme si ji hlídat od našich, tak jsme koupili dárky v hračkárně…až ve třetí jsme sehnali barbie se svítící ploutví…jsme večer s Jirkou seděli a blikali po tmě
sranda, jak jsme se zabavili, tak uvidíme jak bude nadšená, strašně si ji přeje, mluví jen o tom.
Sárinka je úžasná, jak tě opečovává, Baru.
A z Barbie bude nadšená!!!
Taky se umíme s mužským vrátit do dětských let…včera s Onďou pořád lítali s vrtulníčkem a myslím, že taťku to snad i bavilo víc. ![]()
Sestřenku obdivuju…ne pro těhotenství, to je dar a je vidět, že to tak mělo být, když se zadařilo i přes antikoncepci.
Ale obdivuju ji pro tu odlišnou kulturu a nelehký život, co ji čeká…budou muset neustále něco řešit. Ale je fakt, že ve vzdáleném příbuzenstvu máme případ, že holčina má za otce svého dítěte ortodoxního Žida, Američana a jeho rodiče dodnes taky nevědí, že on má už 5tileté dítě. Protože jeho přítelkyně není Židovkou, tak by to rodina nerozdýchala. Mají pro něj někde u nich vybranou manželku. Taky mazec. V každém případě držím pěsti, ať mají zdravé dítko, ať to sestřenka hlavně zdravotně zvládne a vztahy ať se vyřeší co nejrychleji…možná utajení by bylo nejjednodušší… ![]()