Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásné sváteční dopoledne!
Ráda bych se zeptala, jestli by se nenašla těhulka nebo těhulky, které bydlí ve Zlíně a chtěly by chodit společně do cvičení nebo občas zajít na procházku a poklábosit o radostech i starostech, které těhu přináší..
Já jsem ze Zlína Obecin. Miminko čekáme 1.6.08
Všem přejí krásné vánoce a v novém roce plno radosti a zdravíčka!
Ahoj Palonko, já pocházím také od Zlínska,i když né úplně z centra. Mimi čekám 20.3.,takže se někdy už válím jak kulička. Děsně mě bolí záda a kyčle, sem tam mi tvrdne bříško, takže žádná sranda.
Ahoj Poly!
Jé, to je milé překvapení, že mi někdo odepsal! Já už jsem si říkala, že tu snad není žádná těhulka! Odkud jsi přesně? No, já se zadýchávám už teď, tak jsem zvědavá, co bude tak v dubnu! V lednu bych se měla přihlásit už konečně na nějaký kurz, kam chodíš ty?
ahojky, tak to se teda zadýcháváš brzy
. Jsem od Zlína asi 13km, bydlím na Žlutavě jestli ti to něco říká. Do kurzu se určitě přihlas, je to super věc, seznámíš se tam s holkama hlavně teda převážně ze Zlína. Já mám ten handicap,že bydlím trošku dál, tak se s nimi vídávám jen občas. Mám gynekologa Dr. Barana, určitě ho znáš, tak k němu chodím i na kurz. Má to perfektně vymakané, někdy s holkama fakt čumíme co nás může potkat
,ale o tom je život. Potom vím, že je kurz někde jak je záchranná služba, tam to vede Radmila Dorazilová, taky dobrá, ale určitě neváhej. Já jsem se tam přihlásila, když jsem začínala 5.měsíc a kurz končí asi měsíc před mým porodem. Raději se přihlas opravdu hned pokud možno.
Ahoj holky, pocházím z Kroměříže a ve Zlíně pracuji, teda budu hned jak to bude možné. Jezdíme do Zlína často. Žlutavu taky znám, teda někdy tama projíždíme. Přeji pěkný Nový rok a bujaré oslavy, i když těhule a kojicí matka si to zas tak neužijem.
Ahoj Evi, to mimišo je náááááááádherné. Přiznám se, že původně jsem chtěla taky chlapečka, ale jak jsem se dozvěděla,že čekáme holčičku,tak jsem se rozbrečela radostí. Teď máme akurát problém se jménem. Manžel by chtěl Sárinku, já Elišku, tak je u nás doma někdy bujaré dohadování
. Evi, ty jsi už zkušená mamča, mám dotaz, co si myslíš o zakoupení monitoru dechu. Ono je to celkem slušně drahé, ale zase ta jistota, stále nevím.
Ahoj Poly, taky jsem o tom uvažovala ale jedna známá dětská zdravotní sestra mi říkala že by to doporučila nedonošeným miminkám, nebo těm které mají zdravotní komplikace. Že není důvod se zbytečně strachovat, pokud jsi v těhotenství nebrala drogy a nekouřila a nekouří se u vás doma tak by se nemělo nic stát. Tady v Km jedno mimko loni zemřelo že přestalo dýchat, ale matka v těhu hodně kouřila a kouřili i hodně doma, kamarádka co bydlí naproti si monitor hned koupila a nikdy jí alarm nespustil.
My máme Renatku, já jsem si vybrala Honzíka a táta si vybral Renatku, tak jsme se domluvili a navzájem respektovali.
Ahoj holky,
hlasi se dalsi ze Zlina. TP mam za tyden, takze uz pomalu, ale jiste vyckavam, kdy to prijde.
Na kurzy jsem chodila minule tehotenstvi a nemuzu si je vynachvalit. Tentokrat jsem to nejak casove nestihla, ale snad nebudu nicim prekvapena.
Lenka
ahoj Leni, já tě zdravím. Přiznám se, že ti závidím,že už to budeš mít za chvilinku za sebou. Těhotensví je strašně pěkné,ale ty poslední měsíce jsou vážně dost obtížné. Takže ty budeš mít ledňáčka? Už víte co to bude nebo se necháváte překvapit?
EVI DĚKUJI ZA RADU. TEĎ V TOM MÁM ALE GULÁŠ. MÁTE HOLČIČKU NEBO KLUKA? ASI JSEM NĚJAKÁ OPOŽDĚNÁ, ALE ŠPATNĚ JSEM TO POCHOPILA
VY UŽ DRUHÉ DÍTĚ NECHCETE, ŽE UŽ SPĚCHÁŠ DO PRÁCE NEBO CHCETE AŽ POZDĚJI?
Ahojte holky!
Poly, to víš, že Žlutavu znám, manžel pochází z Napajedel, tak je to kousek!Já bydlím u nemocnice, tak jsem před vánoci volala paní, co vede kurzy tam a říkala, že se mám ozvat v lednu, že to stačí. No, Dorazilová mi přijde dobrá, ale já jsem taky ze všeho vyjukaná, tak mi švagrová říkala, že by to asi pro mě nebylo to pravé ořechové!No a myslíš, že se můžu přihlásit kdyžtak i k Baranovi, když k němu nepatřím jako pacientka?
Leni, přeji ti, aby jsi porodila co nejdříve a měla miminko brzy u sebe!!Do jakého kurzu jsi chodila?
Evi, tebe taky moc zdravím a přeji hodně zdravíčka všem v novém roce!!
Jo a co se týče jmen..Nám teda zatím řekli, že čekáme asi chlapečka, tak na něj jsem vybírala jméno já - vždy se mi líbilo jméno Míša, ale to už je manžel a nemám ráda, když se říká mladý a starý, aby se to rozlišilo, pak je v tom guláš, taky se mi líbí Tobísek a na holku vybírá manžel - Viktorie, Adriana a mě se líbí Berenika
Ahoj Poly, máme Honzíka, a Renatku. Do práce budu chodit na brigádu jednou týdně, už se těším aspoń člověk vypadne z toho stereotypu.
AHOJ HOLKY, PŘEJI VÁM TEN NEJKRÁSNĚJŠÍ NOVÝ ROK, AŤ JE PRO NÁS NASTÁVAJÍCÍ A STÁVAJÍCÍ MAMINY JEŠTĚ O NĚCO LEPŠÍ NEŽ TEN UPLYNULÝ ROK.
EVI, UŽ TO CHÁPU. ASI JSEM SI SEDĚLA NA VEDENÍ NEBO CO,KDYŽ JSEM TO TENKRÁT ČETLA. TAKY BYCH CHTĚLA STRAŠNĚ MOC PÁREČEK, JE TO TAKOVÉ MILÉ. O JEDNO MIMINKO UŽ JSEM PŘIŠLA, TAK JSEM BYLA STRAŠNĚ MOC RÁDA,ŽE SE NÁM TO DO ROKA PODAŘILO S MANŽÍLKEM. TEĎ JE VŠE V POŘÁDKU, TAK SI ŘÍKÁM, ŽE UŽ TO SNAD TEN MĚSÍC A PŮL NĚJAK DOKLEPU. S TOU PRACÍ SE TI NEDIVÍM, PŘIZNÁM SE, ŽE JSEM TEN TYP, KTERÝ CHVILKU NEPOSEDÍ A TA PŘEDSTAVA, ŽE MÁŠ BÝT DOMA NĚJAKÝCH 5-6LET,POKUD PLÁNUJEŠ DALŠÍ, NO
. ALE ONO TO S DĚTMI ASI RYCHLE UTÍKÁ ŽE?
PALONKO, MÁŠ PRAVDU, ŽE DORAZILOVÁ JE DOBRÁ, ALE UMÍ TAKY PĚKNĚ VYSTRESOVAT V NĚKTERÝCH VĚCECH, ALE KAŽDÝ SI NA TO MUSÍ UDĚLAT SVŮJ NÁZOR. K BARANOVI DO KURZU MŮŽE KDOKOLIV, ZÍTRA JEDU NA KONTROLU, TAK POKUD CHCEŠ, ZJISTÍM TI,KDY MU ZAČÍNÁ TEN KURZ V LEDNU JESTLI CHCEŠ. JE OPRAVDU VÝBORNÝ,ALE V NEMOCNICI JSOU KURZY TAKY DOBRÉ, ALE KDO JE TAM DĚLÁ TO OPRAVDU NEVÍM.