Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj těhulky,nenašla jsem žádné téma pro těhulky ze Zlína a okolí,tak zkouším založit nové.Kdo chce ať se přidá.
Ahoj Elisko!Tak to se ti už blíží.Já mám zatím termín 26.12.Je to naše první mimi.Bydlím v Otrokovicích,přistěhovala jsem se,tak tady nemám moc známých.Hodně brouzdám po e-miminu,tak zkouším najít aspoň tady někoho s kým bych si mohla vyměnit názory,zkušenosti a poradit se.
Ty čekáš taky první?
ahojky, čekáme první, už se moc těšíme. Já taky nejsem rodilá Zlíňačka, i když už tu pár let bydlím, tak jsem taky spíš přistěhovalec
. To budete mít vánoční miminko. Já mám temín 5.10., ale kdyby to bylo o něco dřív, vůbec bych se nezlobila
. Co čekáte?
Taky tu bydlím pár let,ale mám o 15 let staršího manžela,tak všichni známí v našem okolí už mají děti odrostlé,tak je to takové,že se nemám ani s kým podělit o tu naši radost.Čekáme holčičku a taky se už moc těšíme,mám pocit že to ale strašně rychle utíká.Děláme ještě rekonstrukci baráčku a bojím se,že to nebudeme stíhat.
Se nedivím,že by ses nezlobila,kdyby na vás mimi vykouklo dřív,mě už taky poslední dobou všechno bolí a začínám být taková neohrabaná,se nechci vidět v posledním měsíci.
A vy čekaté co?A rodit budeš asi ve Zlíně,že?
My čekáme taky holčičku, nechtěla se nám skoro celé těhu ukázat, až před 14 dny se odhalila…teda doktorka říkala na 80 % holčička, tak snad se nespletla, já s tím počítám
. Taky už si připadám dost neohrabaná, i když každý říká, že mám malé bříško, nedávno mě paní tipovala na 6. měsíc.....prostě malá je tam ergonomicky uspořádaná
. Rodit budu ve Zlíně, ty též?
Ano,taky budu rodit ve Zlině,i když ješte ani nevím kde je porodnice
Ty jo,tak to vás malá dlouho napínala.Nám řekli už na prvním ultrazvuku,když jsem byla na tripl testech,že na 70% holčička a na druhém už to dr. potvrdil na 100%.No já ne že bych zatím nějak moc přibrala,ale bříško mi roste poctivě,u mě si zase všichni myslí že jsem už aspoň v osmém a straší mě,že budu mít velké mimi. ![]()
Já myslím, že velikost bříška závisí asi na úplně jiných věcech. Pamatuju si kamarádku, ta měla břicho jak před porodem už tak v 5 měsíci, před porodem mega břicho, padalo jí úplně dolů
a malá měla necelé 3 kg. Prostě byla asi hodně oteklá či co. Já jsem zatím moc nepřibrala, 7 kg, ale jím celkem normálně, je fakt, že hlad spíš nemám a strašně si vybírám, co sním. A docela nemusím maso. Zato sladké zobu pořád.
Taky si myslím,že to nezáleží na velikosti miminka,tak se snažím připomínky ignorovat
Tak to mám přesně i já už od začátku těhu,maso fakt nemusím,ale sladkého sním denně tuny
No příští týden musím na test na cukrovku,tak snad to nebude mít vliv ![]()
Eli,a ty už si na mateřské?
JJ, šla jsem 8 týdnů před porodem, byla jsem i nějakou dobu předtím na neschopence. Ted už se jen těšíme na miminko a doufáme, že všechno dobře dopadne. Včera jsem objednala kočárek a měla bych mít i celou základní výbavičku, zbytek dokoupím až bude mimčo na světě.
Taky jsem na neschopence.Výbavičku už začínám pomalu kupovat a kočárek je už vybraný,ještě musíme rozhodnout barvu.Akorát jak už jsem psala,probíhá u nás rekonstrukce tak je to takové trochu divoké,nemůžu ještě zařizovat pokojík a chystat věcičky,pač každý den je všude prachu a prachu,už se těším až to bude za náma a budeme jen čekat na to naše sluníčko. ![]()
Jo ještě jsem se chtěla zeptat,jestli to nevadí,kolik ti je let?Mě je 24.
Mně je 29. S těma úpravama tě plně chápu, nám ted mění okna, je to hrůza a děs a pak nám budou 3 měsíce zateplovat panelák, takže si to užije i mimčo. Mám z toho hrůzu. I když největší bordel je asi z těch oken, pak už to bude spíš o hluku, snad to nějak zvládneme.
Tak to na tom nejste o nic líp.Taky si vzpomínám když jsme měnili okna jakej to byl bordel
Chtěla jsem se zeptat,chodíš na nějaký kurz pro těhotné,nebo nějaké cvičení.Nevím jestli to k něčemu je a mám si začít něco shánět.Co jsem pročítala na netu,tak jsou názory tak 50/50,tak nevím. ![]()
stasi píše:
Ano,taky budu rodit ve Zlině,i když ješte ani nevím kde je porodnice
Z toho si nic nedělej, já jsem byla poprvé v porodnici ve 37týdnu
- do té doby jsem jen tušila, že tam někde je, ale jak se tam jede a kudy nejlíp a nejrychleji jsem nevěděla ![]()