Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré ráno těhulky
Jak se dnes daří?Včera počasí na nic a dnes to vypadá,že to bude obdobné ![]()
Valli,nevím jestli je volné místo,ale zkus zavolat a uvidíš.Já budu chodit sama,taky jsem přistěhovaná,sice už pár let,ale moc známých tu nemám a těhulky už vůbec ne,proto jsem se taky přihlásila na e-mimino,abych se mohla s někým podělit o všechny ty radosti a strasti,co se týče těhu ![]()
Dobré ranko ve spolek ![]()
Stasi tak jsem se jí dovolala a začínám kurz s Tebou!
Ani nevíš jakou mám radost…jdu i na tu jogu pro těhotné co má tu lekci před kurzem,tak jsem ráda,že to budu mít v jeden den
Jinak moc díky za ten odkaz co jsi poslala, ty recenze mě totálně dostaly
Tak mě napadá,jaké si dáme na úterý znamení, aby jsme se třeba poznaly??
Jinak přeji pěkný den a nenechejte si ho kazit nějakým počasím,na něm stejně nesejde! ![]()
No tak to je super!
Doufám,že vše vyjde a budem spokojení.Taky se už těším ![]()
No vidíš,to znamení musíme ještě vymyslet ![]()
Už podle hlasu byla velice příjemná!
A ty recenze byly všechny pozitivní, mluvili tam o ní jako o porodním andělovi
Fakt se na to těším a jsem moc ráda,že dělá i tu jogu,kterou jsem hledala!
Se znamením to nějak vymyslíme a uvidíš,bude to super, moc si to užijeme…manžel už je taky natěšený až půjde na tu část o porodu ![]()
Ahojky … no teeeda … jeste chvilku to o tom mluvte a jdu do toho taky … ![]()
Drzte mi palce,zitra poprve do skoly … ![]()
Tak premyslim,jestli se mi zitra bude chtit vstavat …
![]()
Salme tak to je super!A máš nachystáno všechno…penál,aktovku a tak???
A co budeš studovat?Tak pojď do toho s námi,bude to určitě fajn,já jsem vážně natěšená,jak na to cvičení, tak na samotný kurz! ![]()
Holky,vůbec nestíhám,před chvílí jsme skončili.Dnes to byla fakt zabíračka,poslední bourání je za náma a teď už jen omítky,nová podlaha,kuchyň a to ostatní.Prachu je všede hrůza,ale už to dnes nezvládám,budu uklízet zítra. ![]()
Valli,taky myslím,že to bude v pohodě.Manžel taky říkal,že se mnou půjde na tu lekci o porodu ![]()
Salme,tak ať se na ten zítřek dobře vyspíš ![]()
Klidně se k nám taky přidej na kurz,jestli je ještě volno,bude sranda ![]()
No nic děvčata,já jdu do hajan,dneska už toho mám plný kecky.Dobrou ![]()
Stasi úplně tě chápu!U nás je něco podobného!Momentálně bydlíme dohromady s rodiči od manžela a rekonstruujeme jim byt, do kterého půjdou, děláme koupelnu, kuchyň, podlahy a tak všechno kolem.Až se odstěhují, tak začneme u nás…už to chci mít za sebou!Docela z toho místy šílím!Jen doufám,že se úplně nevycinkáme na té jejich rekonstrukci z peněz a něco zbyde i pro nás, ať tu pak nežijeme mezi holými zdmi!
Člověk se těšil jak si bude užívat těhu a ono to ani moc nejde…tak snad to potom všechno doženu!
Valli,mluvíš mi z duše.Už mám občas takové stavy,že sednu a brečím a mám obavy,že to nestihneme než se mimi narodí.Nemám ještě nic nachystáno a zbývá ještě moooc práce,jen se modlím,aby se té naši princezně nechtělo na svět dřív.A přesně tak,říkala jsem si jak si to těhotenství budu užívat a zatím to všechno tak rychle plyne kolem mě,že mi připadá,že se jen každé ráno vzbudím a vidím ,že mám větší bříško a za chvíli se nestačím vzpamatovat a budeme 3.
No je to docela záhul!Ale co se dá dělat, nějak bylo a nějak bude!
Všechno to nějak zvládneme,uvidíš…člověk musí být hlavně v pohodě a plný optimizmu, ikdyž to někdy nejde.....musíme se vzepřít, přece nechceme mít nějaké smutné a uplakané mimísky! Tož koukám kolik toho máme společného!
Už se těším jak se v úterý sejdeme a pokecáme!
Tak hlavu vzhůru a neboj, do prosince ještě daleko, všechno stihneš! ![]()
Díky!Hned mám lepší náladu
Povzbudila jsi mě.
Taky už se těším na to úterý,akorát budu muset vyjet asi o hodně dřív,pač vůbec neví,kde to je,tak jsem zvědavá,jak to budu hledat ![]()
Tak z nejhoršího jsem vysála a setřela prach,šůrovat nemá ještě cenu,až se budeme blížit ke konci,to už si ale budu muset asi pozvat nějakou posilu ![]()
Jdu pověsit prádlo a budu čekat na manžílka až přijede z práce ![]()
Mě tam bude muset doprovodit manžel, jinak nevím
Kdyby jsi dorazila dřív, vůbec by to nebylo na škodu!Já jdu totiž na tu jogu a ta končí 15:30, tak budu mít půl hodiny volno…aspoň by jsme se mohly poznat, potom při kurzu už to půjde asi těžko!
Já jsem tak natěšená, jako malé děcko…aspoň si konečně začneme užívat a vypadneme aspoň na chvíli z toho bordelu co je doma!
Jinak taky čekám na polovičku, byl na pohovoru ohledně práce, tak uvidíme s čím přijede..zatím se moc nedaří něco najít!
Ale to se poddá! ![]()
Zkusím přijet dřív,raděj ať tam klidně čekám než abych přišla na první lekci pozdě
Taky se těším,že na chvíli vypadnu z domu a poznám zase nové lidi
Jen doufám,že nebude v Malenovicích zase nějaká hrozná zácpa ![]()
Hmmm,s prací je to v dnešní době špatný.Manžel sice práci má,ale poslední dobou je to takový nejistý,tak snad přijdou nový kšefty ![]()
Ahoooj … nooo … hlasim prichod ze skoly …
… studuju UTB vseobecnoou sestru … ale po dnesku si myslim,ze jsem prave skoncila …
![]()
a jeste zitra … chjoo … nejhorsi je,ze to mame od 7 hod do 18 hod … des .. ale co uz … ![]()
nooo … na tu jogu bych chodila rada … ale ten porodni kurz asi uz nestihnu …
… teda asi ne v tom terminu,co budete chodit vy dve …
poslete mi prosim jedna odkaz na ten kurz … diiiky … ![]()
Našla jsem si na webu akorát porodní asistentku a jí jsem zavolala a ona mi dala info,že teď 20.9. otevírá další kurz pro těhotné 20.-28.týden,tak jsem jí hned řekla,ať si mě zapíše.
http://www.rodinavezline.cz/?…
Na první lekci jdu v úterý.
PŘEDPORODNÍ PŘÍPRAVA
Registrovaná porodní asistentka Romana Gogelová „Přivádíme děti na svět beze strachu.“
gogelovaromana@volny.cz telefon 737 539 218
praktické kurzy předporodní přípravy pro nastávající maminky(rodiče)
možnost individuální předporodní přípravy
individuální konzultace a poradenství pro těhotnou ženu
prohlídka porodnice
joga pro těhulky,dech k porodu, relaxace přihlášky a více informací telefonicky : telefon 737 539 218 nebo gogelovaromana@volny.cz
místo konání – centrum Nekky – Jižní svahy, Valachův Žleb 5371 vhodný začátek kurzu – vhodný začátek kurzu 20 – 28 týden gravidity,
možno i později, od 35 týdne bude nutné se domluvit na individuální přípravě
(finančně náročnější) počet lekcí : 6× 2 hodiny
Obsah kurzu : 1. lekce – životospráva v těhotenství, psychosomatický vývoj dítka
bonding – navazovaní prvních kontaktů s děťátkem, praktická část
2.lekce – předčasný porod – jak rozpoznat signály předčasného porodu, poslední týdny před porodem – jak se s děťátkem připravit
3..lekce – porod, dýchání, úlevové polohy, partner u porodu
4.lekce – prohlídka porodnice – pokračování lekce.3.
5.lekce – kojení, šestinedělí
6.lekce – manipulace s děťátkem, praktická část
cvičení s porodní asistentkou – úterý 13.00–14.00, 14.30–15.30