Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Používá někdo telefonování přes wifi? u nás je velmi mizerný signál občas to jede, občas trochu, obrač to hlásí že jsem nedostupný a občas že číslo neexistuje. Pořídit nový tlefon nepomohlo a stále musím telefonovat před domem ( kde je hluk, prší…)
Našel jsem že vodafone nabízí apku pro android kde se telefon napojí na wifi a hovor jde přes internet, pokud z dosahu wifi odejdu tak se automaticky přepojí na gsm signál. Ale funguje to je se sim vodafone a samozřejmě se za to platí jako za klasický mobilní hovor.
Používá toto někdo? opravdu to funguje jak píšou, nebo existují takové appky i pro jiné operátory?
@jakanas já nevím…ale hodně volám přes WhatsApp----hlavně ze zahraničí, když jsem na wifi…
Dělalo mi to to samé, pomohla nová SIM karta.
Tohle nepoužívám, ale dá se telefonovat přes všechny aplikace, jako Messenger, jen za data/wifi.
@jakanas
A kde bydlíš, že tam nemáte signál? Další řešení - jiný operátor.
Možností volání přes net je spousta (Skype, WhatsApp, Messenger…)
Požadej operátora aby ti dal Femtocell to připojíš k internetu stejně jako wifi access point a můžeš telefonovat třeba ve sklepě.
@radkka píše:
Dělalo mi to to samé, pomohla nová SIM karta.Tohle nepoužívám, ale dá se telefonovat přes všechny aplikace, jako Messenger, jen za data/wifi.
jasně ale já potřebuju aby ten zákazník viděl moje číslo a aby na něho mohl potom i zavolat. Což u těch skypů mesegerů atd asi nejde. Tam jak odejdu z wifi tak se mi už nikdo nedovolá. JAko chytit u nás mobilní internet je možné v cdma ( nebo jak se to píše)to si člověk nevybere ani email, natožtak přes to telefonovat.
@jakanas píše:
jasně ale já potřebuju aby ten zákazník viděl moje číslo a aby na něho mohl potom i zavolat. Což u těch skypů mesegerů atd asi nejde. Tam jak odejdu z wifi tak se mi už nikdo nedovolá. JAko chytit u nás mobilní internet je možné v cdma ( nebo jak se to píše)to si člověk nevybere ani email, natožtak přes to telefonovat.
Jo tak, tak k tomu tyhle aplikace asi nepomůžou. Zkusila bych to od Vodafonu, ale nenechala bych si vnutit smlouvu se závazkem - aby se to dalo za měsíc zrušit, když to nebude fungovat.
@MartinKa36 píše:
Požadej operátora aby ti dal Femtocell to připojíš k internetu stejně jako wifi access point a můžeš telefonovat třeba ve sklepě.
tak na O2 píšou toto
http://www.o2.cz/osobni/forum/?…
zkoušeli jsme zesilovače gsm a to je za prve nelegální a za druhé ničemu.
@radkka píše:
Jo tak, tak k tomu tyhle aplikace asi nepomůžou. Zkusila bych to od Vodafonu, ale nenechala bych si vnutit smlouvu se závazkem - aby se to dalo za měsíc zrušit, když to nebude fungovat.
NO CHCU TO VYZKOUŠET prvně na nějaké předlacence a uvidíme… jen hledám jestli něco takového nefunguje i pro O2 síť. Máme teda velmi výhodný tarif od teskomobile, kteří jedou na O2, ale asi se s nima budu muset rozloučit ![]()
@jakanas píše:
NO CHCU TO VYZKOUŠET prvně na nějaké předlacence a uvidíme… jen hledám jestli něco takového nefunguje i pro O2 síť. Máme teda velmi výhodný tarif od teskomobile, kteří jedou na O2, ale asi se s nima budu muset rozloučit
Zkus se optat, oni toho nabízí víc, než co mají v letáku, jen musíš trochu zatlačit
Jsou to pěkný vydřiduši, takže na tom nevidím nic špatného, sama jsem si takhle zařídila tarif, který běžně nenabízí a mám ho bez závazku na ty jejich přiblblý 2 roky.
Zalezi v jake dure bydlis, jak dobry mas signal wifi…ale operator by snad s tim nemel mit nic spolecneho, kdyz je to pres wifi ne?
My si zateplily barak a dali do stropu hlinikovou folii a ztratil se signal. Od vodafonu jsme koupili krabicku, ktera se napoji na router a signal zesiluje. Je to pro omezeny pocet cisel, ale funguje. Signal u nas nema jen vodafone, navstevy s jinymi operatory signal maji.
@e008 píše:
My si zateplily barak a dali do stropu hlinikovou folii a ztratil se signal. Od vodafonu jsme koupili krabicku, ktera se napoji na router a signal zesiluje. Je to pro omezeny pocet cisel, ale funguje. Signal u nas nema jen vodafone, navstevy s jinymi operatory signal maji.
To není zesilovač ale Femtocell… malá základnová stanice.
@Halibar píše:
Zalezi v jake dure bydlis, jak dobry mas signal wifi…ale operator by snad s tim nemel mit nic spolecneho, kdyz je to pres wifi ne?
bohužel tady na dědinách je signál velmi špatný všude, a to jsme 6 km od krajského města.
A jak jsem již psal jde o to aby se hovor při ztrátě signálu wifi nevypl ale přepl na ten špatný gsm.
No zrovna mi dorazil nový telefon a tak vyzkouším to ho vodafona a uvidíme. Nic jiného jsem stejně nenašel.