Nemáme televizi - obstojí děti v kolektivu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
14.9.11 09:43
petjuska90 píše:
My mame doma tv napojenou na PC a ten u nas bezi cely den, vetsinu filmu a pohadek si stahujem …TV chytame pres spolecnou antenu a poustime ji jen kdyz bezi neco zajimaveho jako treba HOUSE :-D obcas na zpravy ale to si taky radsi prectu na netu…ctu jen co me zajima a nemusim koukat na kazdou hloupou reportaz :-D az mala vyroste asi budem koukat i na vecernicka nebo spis animacka na barrandove. Driv sem na TV koukala porad ted vetsinou obcas kdyz mala spi a ja mam vse hotove si to prepnu …pak zjistim ze nic nedavaj a radi stahnu nejakej filmik co jsem dlouho nebo vubec nevidela

Animacek je zabijak. Deti se pres hodinu nezvednou od TV. Uplne nam to nabouravalo rezim…resp. rezim jsme meli podle Animacka :roll: Pokud mam jmenovat jediny duvod, proc jsem rada, ze nemame TV, tak je to Animacek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
14.9.11 09:49
asha píše:
petjuska90 píše:
My mame doma tv napojenou na PC a ten u nas bezi cely den, vetsinu filmu a pohadek si stahujem …TV chytame pres spolecnou antenu a poustime ji jen kdyz bezi neco zajimaveho jako treba HOUSE :-D obcas na zpravy ale to si taky radsi prectu na netu…ctu jen co me zajima a nemusim koukat na kazdou hloupou reportaz :-D az mala vyroste asi budem koukat i na vecernicka nebo spis animacka na barrandove. Driv sem na TV koukala porad ted vetsinou obcas kdyz mala spi a ja mam vse hotove si to prepnu …pak zjistim ze nic nedavaj a radi stahnu nejakej filmik co jsem dlouho nebo vubec nevidela
Animacek je zabijak. Deti se pres hodinu nezvednou od TV. Uplne nam to nabouravalo rezim…resp. rezim jsme meli podle Animacka :roll: Pokud mam jmenovat jediny duvod, proc jsem rada, ze nemame TV, tak je to Animacek :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no uvidíme času dost :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.9.11 09:52

Tak Animáčka jsme zkoušeli, ale nějak ho to nezaujalo… On má radši, když už ty pohádky zná :lol: Kromě toho nemusím trnout, jakou kde uvidí blbost. Kdysi jsem přepla na nějaký dětský kanál a tam „pohádka“ - kreslené přepadení banky, rukojmí, policajti, výbuchy 8-o :zed:

PC si taky umí zapnout (ale jako na tom mi nic ohromujícího nepřijde, že ve skoro 2,5 letech umí zmáčknout čudlík :mrgreen: ), zaheslované to nemáme a jinak tam neumí nic - nezajímal se zatím. Teď teda jede jako největší zábava Word, ale to mi nevadí, na tom se učí písmenka a čísla (občas profesionálně roluje kolečkem na myši :lol: ) a sedí u toho tak 10 minut denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kahaja
14.9.11 10:39

Tak moje geniální dítě umí v 8m PC vypnout :mrgreen: :pocitac: Nejlépe, když mám rozdělanou práci, tak se v nestřeženém okamžiku připlazí jak Meresjev a zmáčkne ten kouzelný svítící čudlík. A strašně se směje, když nadávám jak špaček… Takže zapnout PC ve dvou letech musí umět snad každé dítko :lol: .

• Citovat
  • Upravit
QQQQ
14.9.11 10:45
asha píše:
petjuska90 píše:
Animacek je zabijak. Deti se pres hodinu nezvednou od TV. Uplne nam to nabouravalo rezim…resp. rezim jsme meli podle Animacka :roll: Pokud mam jmenovat jediny duvod, proc jsem rada, ze nemame TV, tak je to Animacek :mrgreen:

Animáček je hnus :cert: Přesně jak píšeš, režim v háji, děcka vypálené oči-trvá to přes hodinu, místo toho aby se chystali na spaní tak se čumí na TV :cert: Když jim řeknu, že při reklamě povečeří, sní půlku chleba a už nemají hlad jen aby stihli další pohádku a když animák skončí mají nečekaně zase hlad :cert: Takže jsme to udělali jednoduše, vytáhli anténu a máme „pokaženou“ 8-) TV :pankac: Já ani přítel se na TV nekoukáme, takže teď mám TV jako obraz na zdi :wink: A říkám upřímně, závidím vám beztelevizním, TV jen vypaluje dětem mozky :pocitac: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29730
14.9.11 10:56
kahaja píše:
Tak moje geniální dítě umí v 8m PC vypnout :mrgreen: :pocitac: Nejlépe, když mám rozdělanou práci, tak se v nestřeženém okamžiku připlazí jak Meresjev a zmáčkne ten kouzelný svítící čudlík. A strašně se směje, když nadávám jak špaček… Takže zapnout PC ve dvou letech musí umět snad každé dítko :lol: .

Kdyz jsme jeste meli bednu na zemi, ten cudlik jsme proste zalepili, protoze jak se dite zaclo plazit, bylo to v haji :mrgreen: Ted mam malinkatou krabicku soupnutou v polici. kam se robata nedostanou :palec:
Ve dvou letech to zapnout umi, coz o to. Ve dvou letech uz to zapina zamerne, protoze chce na neco cumet :zed: Nejmladsiho se to teda netyka, toho jsem jeste koukat na Krtka cilene nenechala, jen kdyz se prifaril ke starsim. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
14.9.11 10:57
asha píše:
Holma píše:
doriang píše:
asho No to heslo pomůže jen občas, náš nejstarší si uměl ve 2,5 zapnout počítač, napsat heslo a pustit hru, kterou potřeboval :lol: :lol: Ale teď taky stačí, když řeknu, že PC teď ne a hotovka :wink: :-D
Tak to mě dost zaráží, tak malej a už se naučil na PC. Já doufám, že toho děti ušetřím co nejdéle to bude možné. Opravdu mě to přijde šílený, učit dítě ve 2,5 letech na PC. není to moc brzo? Radši bych dítě vyhnala ven na písek nebo na zahradu. To už mi přijde lepší ta telka.
Pochybuju, ze to nekdo uci :lol: Deticky jsou sakra vsimavy. Jak jsem psala, nase mlade si PC zaplo jeste pred druhym rokem (no mnohem driv, ze jo, ale pak uz to bylo ucelny :mrgreen: ), ve dvou uz ovladal mechaniku DVD. :nevim: Telka je navic pasivni zabava, na netu se daji hrat aspon hry. A nemusi jit o strilecky, u nas to jsou hlavne ruzny hlavolamy, rebusy a tak.

Aha, no, malý mrňátko nemám, takže netuším, co dokáží děti odkoukat. Je fakt, že u 8-mi letýho dítěte mě překvapilo, že si sám ráno pustí DVD. A že to není jednoduchý, musí přepojit 3 kabely a použít 4 ovladače (manžel je technik IT, tak to doma musíme mít všechno extra složitý :zed: ). Ale jsem třeba ve svém věku už staromódní, sama se děsím toho, jaké budou mé děti. Určitě nechci, aby vysedávali u telky a PC, já vyrostla na venkově a chci aby takové dětství měli i mé děti, i když na našem městečku to asi tak zcela nepůjde. Holt doba změnila se. A to jsem tu teprve čtvrt století :-)

• Citovat
  • Upravit
5579
14.9.11 10:59

asho Ho to nikdo neucil, proste odkoukal, ktery cudliky tatinek macka :lol: A taky mám linux, tudíž pokud manžel nenechá doma pracovní noťas s windows, mají co se her týče utrum.

Jinak si taky myslim, že než pasivně čučet do bedny tak raděj sedět u počítače… on se díky tomu velmi rychle naučil písmenka, číst, má obrovskou motivaci učit se anglicky, bo třeba Age of Empires hraje rád a nemáme to v češtině :mrgreen: Toto mi fakt přijde lepší než když jde ve čtyři k tchýni, tchán má zaplou TV, tam běží hrůza typu Kobra 11 a on se u toho zasekne a čumí - to mu raděj dovolím pustit ten počítač.

Animáček je nutné zlo - teď jsem zjistila, že ho zase o 3/4 hodiny prodloužili, ale rovnou jsem potomkům oznámila, že tak dlouho u toho sedět nebudou. Chvilku protestovali, ale ve výsledku vypadají, že jim to je vlastně fuk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
14.9.11 11:02
ww píše:
asha píše:
petjuska90 píše:
Animáček je hnus :cert: Přesně jak píšeš, režim v háji, děcka vypálené oči-trvá to přes hodinu, místo toho aby se chystali na spaní tak se čumí na TV :cert: Když jim řeknu, že při reklamě povečeří, sní půlku chleba a už nemají hlad jen aby stihli další pohádku a když animák skončí mají nečekaně zase hlad :cert: Takže jsme to udělali jednoduše, vytáhli anténu a máme „pokaženou“ 8-) TV :pankac: Já ani přítel se na TV nekoukáme, takže teď mám TV jako obraz na zdi :wink: A říkám upřímně, závidím vám beztelevizním, TV jen vypaluje dětem mozky :pocitac: :mrgreen:

Jo, Animáček, taky mě překvapilo, že to trvá hodinu! na druhou stranu, jsem ráda, že tam dávají Šmouly a Ferdu, ale to ostatní!!! Proboha to je hnus!! Proč už netvoří NORMÁLNÍ pohádky. Úplně jsem čuměla, co z těch kreslenejch postaviček vypadlo za slova! Zakazuju Simpsonovi, což myslím, že opravdu pro děti není, některý díly jsou ale mnohem zdravější, než to, co v Animákovi dávají! A česká tvorba je taky místy hustá! Rok, dva zpátky před Vánoci dávali pořad (Hřiště 7, nebo něco takovýho) a tam jako hosta měli nějakou kapelu, která hrála a zpívala : Kapra sežerem a pak ho vyserem! Jako co to má být? A jak to tak píšu, už se ani nedivím, že telku nemáte!

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
14.9.11 11:03

To je tak perfektní pocit, že je nás víc „beztelevizních“ Já myslela, že jsme asi jedinný kdo telku prostě nepotřebuje a taky dost divný, protože když to řeknem nahlas, že telka co nám stojí v obýváku vlastně nefunguje už cca rok tak na nás všichni koukaj asi takhle 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
14.9.11 11:07
doriang píše:
asho Ho to nikdo neucil, proste odkoukal, ktery cudliky tatinek macka :lol: A taky mám linux, tudíž pokud manžel nenechá doma pracovní noťas s windows, mají co se her týče utrum.

Jinak si taky myslim, že než pasivně čučet do bedny tak raděj sedět u počítače… on se díky tomu velmi rychle naučil písmenka, číst, má obrovskou motivaci učit se anglicky, bo třeba Age of Empires hraje rád a nemáme to v češtině :mrgreen: Toto mi fakt přijde lepší než když jde ve čtyři k tchýni, tchán má zaplou TV, tam běží hrůza typu Kobra 11 a on se u toho zasekne a čumí - to mu raděj dovolím pustit ten počítač.

Animáček je nutné zlo - teď jsem zjistila, že ho zase o 3/4 hodiny prodloužili, ale rovnou jsem potomkům oznámila, že tak dlouho u toho sedět nebudou. Chvilku protestovali, ale ve výsledku vypadají, že jim to je vlastně fuk :mrgreen:

Hm, tak ani Linux nás nezastaví. Úplně se divím, když máme na víkend malýho, co zase umí. Nerozumím, jak jeho otčím s ním může vysedávat a hrát střílečky! Zabilo bych ho!

• Citovat
  • Upravit
kahaja
14.9.11 11:23
Uju píše:
To je tak perfektní pocit, že je nás víc „beztelevizních“ Já myslela, že jsme asi jedinný kdo telku prostě nepotřebuje a taky dost divný, protože když to řeknem nahlas, že telka co nám stojí v obýváku vlastně nefunguje už cca rok tak na nás všichni koukaj asi takhle 8-o

Taky občas někomu musím vysvětlit, že tv nemáme, protože nechceme a ne protože jsme socky. Máme každý (kromě 8m :mrgreen:) svůj PC nebo noťas (muž má dokonce obojí). Doma máme pračku, myčku, vrnku, domácí pekárnu atd. atd. … A pro jistotu dodávám, že máme dvě bedny v garáži, protože jsem už zažila, jak nám jedni známí nutili jejich vyřazenou tv, ať máme aspoň nějakou, když jsme takoví chudáci, že na to nemáme :mrgreen: :pocitac: :mrgreen: .

Jinak v našem okolí je spousta rodin bez TV. Nedávno jsme měli večírek asi 5 rodin a 4 bez TV :palec: a nikdo proto, že na to nemá… :lol:

• Citovat
  • Upravit
17310
14.9.11 11:31

Vy beztelivizní se držte :mrgreen: Máme 3 :cert: Můj muž je blázen,fatk zapíná televize hned ráno a vypíná pozdě v noci.Malý má svojí v pokojíčku a ještě máme v ložnici :roll:

Já televizi nezapnu jak je rok dlouhý :-P Na filmy koukám na pc,seriály mně neberou.Teď teda koukám na tu novou kriminálku na nově,ale to jen s manželem.Jinak bych to skoukla na PC druhý den :-) I to co jinak dávají v TV a zajímá mně to tak koukám na PC-viz. Ano šéfe :twisted:

Já bych si novou už nepořídila(čeká nás to o vánocích),bohužel musím ustoupit manželovi.Já okupuji pc a on tv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.9.11 11:39
Holma píše:
doriang píše:

Animáček je nutné zlo - teď jsem zjistila, že ho zase o 3/4 hodiny prodloužili, ale rovnou jsem potomkům oznámila, že tak dlouho u toho sedět nebudou. Chvilku protestovali, ale ve výsledku vypadají, že jim to je vlastně fuk :mrgreen:
Hm, tak ani Linux nás nezastaví. Úplně se divím, když máme na víkend malýho, co zase umí. Nerozumím, jak jeho otčím s ním může vysedávat a hrát střílečky! Zabilo bych ho!

Jak nezastavi? Kdyz si to nastavis na heslo, nikdo se ti tam nedostane :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.9.11 11:49
doriang píše:

Jo presne, oni to odkoukaji. My nemame ani dvd a pres notebook to jde snadno. Jen vysoupne, zanda cedecko, zatlaci a odklikne. To se nauci dvouletak za par vterin :mrgreen:

A jinak presne, Mates se naucit abecedu z netu, ve 4 znal celou, v 5ti cetl, v 5ti a ctvrt si precetl Slunicko :) A pak cetl pohadky detem ve skolce. Ale je fakt, ze ja jsem knihomol, malem uz bydlime na chodbe :roll: Naucil se tam i pocitat, jsou tam na to super hry. S televizi se to neda srovnat.
Ale s tim ctenim je to fakt desny. Decka nerozumi psanymu textu. Nectou. Ja bych cetla, az bych brecela :mrgreen: Takze jsem zacla s mirnym natlakem, ze zacatku se mu taky nechtelo, nikdo to nedela :zed:

A k tomu sezeni u PC…nikdy nesedi dlouho, protoze pak na nej nemuzu ja :mrgreen: Nikdy jsem to nemerila, a taky na nem neni denne, zvlast ted, co zacla skola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí