Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den.
Dokázal by někdo poradit ohledně TV která se z ničeho nic vypla a světelná dioda začala problikávat. Televize nereaguje na ovladač. Na internetu jsme hledali, ale marně. Značka je JVC +- 3roky stará. Záruku již nemá. Dokázal by někdo poradit? Nebo se máme smířit s tím, že odešla.
Ahoj a zkouseli jste televizi vypnout na pul minuty ze zasuvky a znova zapnout? To delame my, obcas se nam takhle kousne.
@Lenka76
Ano dokonce i déle byla vypla ze zásuvky. Stalo se to včera přes znovu žádná změna. Teď jsme to před cestou do práce vyplnili ze zásuvky a zkusím po práci znovu zapojit zda to něco udělá
@Lenka76 píše:
Ahoj a zkouseli jste televizi vypnout na pul minuty ze zasuvky a znova zapnout? To delame my, obcas se nam takhle kousne.
30 sekund nestačí, aspoň 15 minut, případně přes noc
@annlady
Je možné že bude fungovat?
Nemůžu nikde dohledat co by s tím mohlo být
@LucieNovákov píše:
@annlady
Když ti řeknu, že první bych zkontroloval kondenzátory v napájecí části, které časem ztrácejí kapacitu, pomůže to něčemu? Máš doma ESR měřák, nebo jsi schopná kondenzátory vyletovat a přeměřit?
@LucieNovákov píše:
@annlady
nejsem elektrikář, ale na zblblou pračku pomohlo ji vytáhnout ze zásuvky aspoň přes noc
@rmot
To bohužel schopna asi nebudu nechci se v ní šťourat ještě bych to zhoršila
S největší pravděpodobností selhala napájecí deska. Často to bývají sekundární kondenzátory, ale taky nemusí. Buď TV vezměte celou, nebo ji rozšroubujte a pouze napájecí desku zaneste k opraváři. Případně se dá taky deska koupit funkční celá do cca 2k.
@rmot píše:
Když ti řeknu, že první bych zkontroloval kondenzátory v napájecí části, které časem ztrácejí kapacitu, pomůže to něčemu? Máš doma ESR měřák, nebo jsi schopná kondenzátory vyletovat a přeměřit?
Kdysi jsem měla úplně stejný problém s TV samsung a přesně tohle jsem našla na netu,,vadný kondenzátor,, stál pár korun a strejda mi ho vyměnil a telka se rozjela.no a jen tak ze srandy jsem volala ještě před tím do servisu a chtěli za opravu cca 2500🤪