Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kačka25 Jinak moc děkuji za první reakci, nahlodalo mě to a raději jela k dr, moc díky. Mohu se zeptat a syn to má často? A vytékal mu po píchnutí hnis? děkuji ještě jednou
@Micink - není zač. A my tedy jezdili na pichnuti tam, kde to po pichnuti odsavali. Tak mu z toho až tolik neteklo, ale ten první den ještě někdy jo. A poprvé to mel tak ve 13ti měsících, a pak tak 2×-3× za zimu do čtyřech let. Potom uz byl klid. Ani mandli jsme nenechali vyndat. Letos v zimě mu píchali ucho po čtyřech letech, ale nemel k tomu antibiotika.
@Micink Pětiletá dcera má taky zánět středního ucha, píchlé a odsávali jí to - byl tam s ní chlap a říkal, že jí z toho odsáli celou velkou stříkačku, pokud se to tak dá přirovnat, píchli jí to v pondělí a ještě včera jí z toho vytékalo..
Zánět středního ucha měla hodněkrát, píchlé teď myslím potřetí..
Ale ta je větší a řekla, co ji bolí..Začalo to u ní náhle, z ničeho nic se probudila s prudkou bolestí ucha, v noci na pohotovosti jí to zklidnili a dostala jen Otobacid(kapky do ucha),ale celý den ji to bolelo, tak jsme ke konci pracovní doby zavolali doktorovi, jestli s ní mužeme přijet a píchl jí to, nasadil ATB..
A ten den ráno jsme tam byli s tou nejmladší, ta má oboustranný zánět, ale bez píchnutí, s ATB.
Nám říkal doktor, že ten zvukovod máme čistit borovou vodou, rozhodně nenachávat tak, aby to nezačalo mokvat..Teklo jí to tak moc, že jsem jí celé ucho zvenku a náušnici musela vyčistit slivovicí(čistý líh na pupík už nemám),protože tou borovo vodou to nechtělo „pustit“,vrstvička mazu se pořád udržovala a zasychala. Dovnitř jsem slivovici samozřejmě nedávala.
@Jana206 Jj borovou vodou vykapávám, respektive nakapu a snažím se jí dát na bok, aby vytekla, ale nemá moc trpělivosti, ani se jí nedivím. Ještě bych se zeptala jak dlouho jste nechodili ven? díky moc za zkušenost, pomohlo mi to
@kačka25 děkuji ještě jednou, vlastně díky Vám jsem s ní šla k dr ![]()
@Micink Teď je to týden, co měla horečky mladší dcerka - oboustranný zánět, nepíchané, ATB(dr. říkal, že zánět je už pokročilý)..S tou jsme nebyli na pohotovosti, řešili jsme až v pondělí ráno..
Starší dcerku to „chytlo“ v noci z neděle na pondělí, byli jsme hned na pohotovosti, vyčistlili jí to, ale bolelo ji to, tak v pondělí odpoledne náš dr. píchl..V pondělí jdeme s oběma na kontrolu..U té starší říkal doma a v teple, ať do ouška nezafoukne. To počasí je takové nejisté a nestabilní, chvíli slunečno, když je pod mrakem, tak zima a zafukuje - ideální pro přenos bacilů..Naše dětská dr. říká, že právě větrno je nejhorší.
I když je teď nádherně a moc nás láká jít ven, ještě přes víkend bych chtěla zůstat doma..Zítra možná půjdeme na krátkou procházku, pokud bude stejně, ale fakt dvacet minut, mladší do kočárku, žádná houpačka, klouzačka atak.
Co se týče Tvé dcerky, pokud má včera píchlé obě ouška, rozhodně bych dnes ven nešla..Až tak za 5 dní, třeba spát do kočárku, chránit před větrem, ne do supermarketů. Se starším až do vyléčení, protože já svoje děti nejsem schopná udržet venku v klidu, chodíme ven proto, aby se proběhly a vyřádily..