Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Objednala jsem něco na Temu. Bohužel tam jsou i dárky. Dodací lhůta do 27. Myslela jsem, že je to do 14 dnů. Čím je stanovena ta lhůta? Tím, že je tam víc položek, je lhůta delší? Dá se to nějak urychlit? Zrušit a objednat znovu jen to, co chci do Vánoc?
Mi teď prvně taky došlo vše později. Normálně to bývá do týdne. Aj jsem u každé zásilky dostala 100,– bonus, že mají opožděné dodání. Dcera si tam pro kamarádky objednávala v pátek dárky přes můj účet. Dodání tam vidím, že má mezi 5.-12. 12. Tak jsem zvědavá, kdy to dojde.
Mě to většinou dojde do 10 dnů, jen jednou to bylo později, poslední jsem objednala dnes ráno a dodání mám do 17.12.
Když se podíváš, co je teď psané u té objednávky? Je to ta kolonka sledovat v aplikaci. Už to prošlo celnicí?
Po celnici už to jde rychle.
A taky tam je možnost urychlit dodání nebo jak to tam píšou..
Urychlení přepravy je to, teď jsem koukla
Příspěvek upraven 04.12.24 v 12:35
@Sára 1 píše: Více
Myslím, že Číňanům jsou nějaké lhůty u zádele.
Většinou to dojde do 14 dní, ale když to náhodou jde po zemi, tak jsem čekala i dva měsíce. Navíc teď toho mají všichni dopravci moc. Zásilka se dá urgovat, je na to u objednávky tlačítko, ale prakticky to význam nemá.
U každého zboží tam máš datum dodání, takže to asi půjde podle toho nejdelšího. Jestli je to v jedné objednávce. Já si myslím, že už to do vanoc dojít nestihne. Vždyť to jde lodí, pak celní řízení, budeš muset zaplatit DPH a někde i clo.
@aiwwa píše: Více
Většinou to jde letecky. A ano, nejdéle trvá to celní řízení. Objednávala jsem včera a mám dodání do 17.12., to jsem zvědavá.
@KáťaKašpi píše: Více
Já 27. Objednáno dneska. Dost mě to teda štve a nevím, co s tím. Pak už to postrádá smysl.
A jestli jsi platila předem, tak si dej pozor, už bylo několik článků, jak si Temu následně strhává peníze.
Tak to vrátíš no. Nebo to jde ještě zrušit, pokud ti nenapsali, že je zásilka odeslána.
Příspěvek upraven 04.12.24 v 12:38
Uvědom si, co je to za obchod a odkud ta objednávka jde. Objednat tam něco v prosinci a myslet si, že to dojde do Vánoc je trošičku naivní… ![]()
Na druhou stranu možná budeš mít štěstí… mně se ještě nestalo, že by šel balíček déle než 10 dní, ale teď před Vánoci fakt těžko říct ![]()
Jak píšu, pokud ti to neodeslali, zrušit to můžeš. Nebo i jednotlivé položky.