Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Oživuji diskuzi. Tepání v uších mi začalo už v těhotenství, ale objevilo se to jednou za čas a neobtěžovalo mě to. Nyní 16m od porodu, slýchám tepání už měsíc několikrát denně a je to opravdu nepříjemné. Když jsem byla posledně u lékaře, zapomněla jsem se zmínit, ale už jsem z toho na prášky, stále mi jenom tepe v uchu a co teprve večer před spaním, když je ticho a klid. Trpím na velmi nízký tlak a bolesti krční páteře, ale dlouhodobě(od nějakých 14ti let) tak mi nejde do hlavy, že se to objevilo až v těhotenství, i když musím uznat, že krční páteř se mi teď hodně zhoršila(ztuhlé svaly v oblasti krku a šíje, opakované skřípnutí nervu pod lopatkou).Nějaké zkušenosti či rady, proč se to děje a jestli se s tím dá něco dělat? ![]()
Obnovuji diskusi
Uz vic jak 4 mesice se mi hlavne pred spanim obevuje tepot srdce v uchu. Uz je to hodne otravne. Nizky tlak obcas mam a problemy s krcni pateri snad nemam ale nevim.
Jak se postupuje? Mam se obednat na ORL nebo k prakticke? Kdyz uz to je vic jak 4 mesice pochybuju ze to odejde samo
@Dracietka objednej se na ORL, u nás se na ORL nemusí objednávat, jen tam přijdeš, ale to bude asi různé. Vyšetří ti sluch v takové komoře a můžou předepsat léky, které zlepší průtok krve v nějakých vlásečnicích v uchu, já to neznám, ale moje matka na to trpí
@Dracietka Ne, to pravděpodobně samo neodejde. Obraťte se na ORL. Jak se to dá léčit, je popsáno zde http://www.itinnitus.cz/tinnitus/
V Hradci Králové jeden typ tinnitu umí i operovat - když se právě přiblíží céva v k nervu u ucha a voperovávají mezi ně destičku. Bohužel, příčin je více a zdaleka ne vždy to jde tak snadno odstranit, často to přechází do chronického stavu. Problémy s krční páteři s tím velmi často souvisejí. Více se dozvíte na odkazu ode mne výše.
Pokud máte blízko Hradec nebo Pardubice, doporučuji objednat se přímo tam na ORL. Pokud jste z Prahy, vynechte rozhodně ORL v krčské nemocnici, volte spíš Motol nebo ÚVN, případně FN na Karlově nám.
S Tinnitem mám občas problém, taky hlavně po ulehnutí. Ale já mám spíše problém s vysokým tlakem. A párkrát mi třeba šumělo v uších tak hlasitě, že mě to vzbudilo. Ted už jsem pár měsíců bez problémů.
Ja na to taky obcas trpim, hlavne ze spuntami v usich
ale neresim to ![]()
Taky to znám, ale já to mám spíš od vysokého tlaku. A nebo když blbě lehnu a mám moc pod hlavou. Je to i od krční páteře.
Tohle mi dělalo v jednom uchu. Když jsem pak byla se synem na ORL, tak jsem to zmínila a při obyčejném pohledu do ucha ušním zrcátkem jsem tam měla kuličku z ušního mazu. Museli ji uvolnit a extrahovat. Od tý doby mám pokoj.
Taky to mám, docela často. Na ORL mi udělali všemožné testy a závěr zněl krční páteř. Dle rentgenu mám na ní nějaké změny. Je to nepříjemné, ale já už jsem si za ty roky i zvykla, vadí mi to, jen když je to hodně silné.
@barca0140 uff mam to stejne, nevim od kdy tepovani v uchu mam, ale nizky tlak a spatna pater sedi
zrovna uz i dva dny mam skriple zada pod lopatkou :/
Ahoj, také se trápím s pulsem v uších. Je tu ještě někdo takový? Přetrvává vám to nebo jste se toho už zbavili? Díky 🙂
@Ivkano no a kdy si byla naposledy na preventivní prohlídce - jaký máš tlak?
Já už bojuju 7 let…Žádné vyšetření nic neukazalo… Ale mám to trošku asi jiné. Nemám to pořád, jen při určitém pohybu (třeba předklonu). Slyším pulzovaní krve. ![]()
Preventivku mám o. k. Beru Teda léky na vysoký tlak, ale ten mám kdykoliv se zaměřím v pořádku. Kolem 120/80. Byla jsem před 3-mi měsíci. Na ORL také vše o. k. Prošla jsem takovou tou zakladni léčbou. Prášky na prokrvení ucha, laser, rehabilitace krční páteře…