Tepání v uších - znáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37
22.10.20 21:53

@Ivkano A jak se to pulzovaní přesně projevuje? Nonstop?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
23.10.20 00:00

Ahoj, zrovna včera jsem s tím byla na ORL. U mě je ale problém ten, že se mi to objevilo před měsícem v jednom uchu, bylo to velmi silné a na ucho jsem velmi špatně slyšela. Pár dní potom jsem měla cca 2 hodiny trvající záchvat silných závratí i se zvracením. Pak se hukot v uchu zmírnil a sluch vrátil do normàlu. Moje ORL lékařka mě ještě poslala na dovyšetření do nemocnice. Tam mi nasadili léky na Manierovu chorobu, sice zatím nepotvrzená, ale pokud se znovu objeví závrať, tak se to pravděpodobně potvrdí. No, hučí mi v uchu nonstop, dá se s tím žít, ale trochu se smiřuji už s tím, že by to Manierova choroba mohla být. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
23.10.20 10:23

No, mám to pořád. Ale né pořád to stejně vnímám. Někdy je to sotva slyšitelné, jindy mi bije v uchu jak o závod (naštěstí né moc často). Dneska jsem byla na ORL a dali mi žádanku na magnetickou rezonanci. Částečně i díky mému přání, abych se uklidnila, že to není nic závažného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.20 10:40
@Ivkano píše:
Preventivku mám o. k. Beru Teda léky na vysoký tlak, ale ten mám kdykoliv se zaměřím v pořádku. Kolem 120/80. Byla jsem před 3-mi měsíci. Na ORL také vše o. k. Prošla jsem takovou tou zakladni léčbou. Prášky na prokrvení ucha, laser, rehabilitace krční páteře…

Jaké máš léky? Zabírají aspoň trochu? Mám za sebou ORL, ortopedii, neurologii, rehabilitaci. Cvičím na krční páteř xkrat denně. Nic nezabralo. Někdy mi hučí v uších min, někdy hodně - přehluší to i ostatní zvuky. Zvladam to dobře, ale zrovna teď mi hučí v uších strašně a vadí mi to dost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.20 10:42

Bylo mi řečeno si s tím lekari neví rady a že někdy, jak to přijde, tak to i odejde. Po x měsících se mi to nezdá, že by to najednou přešlo. Druhý lékař mi řekl, že po dvou letech si na to člověk většinou zvykne a už to nevnímá. Kdyztak se na to dávají nějaké léky a řeší se to u psychologa.

• Citovat
  • Upravit
2181
23.10.20 10:48

Mám to tři roky v levém uchu. Není to tepání ale „zvonění“. Takové jako syčivé nebo šumivé, asi jako když v létě večer začnou cvrčci jestli to znáte. Zezačátku to bylo něco strašnýho - zvuk jako kdyby mi zapli v hlavě školní zvonek. Myslela jsem že skočím z okna jak to bylo šílený a nevěděla jsem jestli to někdy přejde. Postupně se to zmírnilo, že už to jen někdy vnímám ale je to tam skoro pořád. Člověk si na to zvykne, hlavní je se z toho zpočátku nepo… Jo a doktoři si s tím fakt nevědí rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
23.10.20 11:04

Jj, to je tinnitus, o tom jsem četla. Subjektivně vnímány vjem. Já mám ale spíš něco jinyho. Je to slysitelne pulzování, které je schodne s pulzem srdce. Takže něco, co opravdu existuje. No uvidím po těch vyšetřeních…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
23.10.20 13:48

@Ivkano Tak to máme úplně stejné… Já jsem náhodně přišla na to, že to slyší i ostatní, když si pritisknou ucho na moje ucho. Můžeš mi napsat do zprávy? Jsi první kdo to má asi stejné 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.20 13:52
@simito píše:
@Ivkano Tak to máme úplně stejné… Já jsem náhodně přišla na to, že to slyší i ostatní, když si pritisknou ucho na moje ucho. Můžeš mi napsat do zprávy? Jsi první kdo to má asi stejné 8o

8o 8o 8o To jsem nevěděla, že to takhle jde. Myslela jsem, že většina je jen o tom, že to dotyčný vnímá, ale ostatní to neslyší.

• Citovat
  • Upravit
37
23.10.20 14:53

Ano většina to tak má. Je to subjektivní tinnitus. Ale ten můj je objektivní :nevim: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
3.9.21 07:24

@simito Taky mi tepe. v uchu. Pomohlo na to něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
3.9.21 07:31

@Mava pořád tepe, nepomohlo nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
3.9.21 08:08

@simito ja vyčetla, že může pomoci gingko biloba, tak zkouším.
mě tam i píchá, tak zkouším klasicke ušní kapky.. ale tepe mi už asi rok, ale teď je to vic intenzivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
3.9.21 09:52

@Mava taky jsem zkoušela, ale bez výsledku. Tak jako několik dalších. Různé kapky, tabletky, svíčky a nic. Několik vyšetření a taky bez příčiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
3.9.21 10:53

@simito tak to jsi mě nepotěšila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová