Teplota - šly byste k doktorce?

233
29.8.16 19:58

Teplota - šly byste k doktorce?

Mám dvě holky. Mladší 2.5 roku začla ve čtvrtek rýma, teploty do 38 asi 3 dny, pak už rýma bez teplot, teď i trochu kašle, spíš v noci suchý kašel.
Starší 5 let to chytla hned den po mladší, tedy od pátku rýma, horečky až 38.5, kašel zatím ne. Dnes už je to 4. den a teplotu má pořád, sice už do 38, takže se to zlepšuje, ale přijde mi to divné. K rýmě nikdy ani jedna nehorečkovaly. Šly byste s tím k doktorce? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
29.8.16 20:11

Vseobecne teplotu do 38 neresim a nesrazim ani u mimina.Nad 38 pokud by na srazeni nereagovala nebo trvala dele jak 3 dny, bych sla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
29.8.16 20:15

@unuděná Já ji nesrážela, takže nevím jestli reaguje na léky. Dcera je v pohodě, nezdá se nějak „špatná“ a tím že už je celkem velká, tak jsem nesrážela ať tělo bojuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
29.8.16 20:28

Osobně bych řešila teplotu trvající déle než 5 dní, nebo zase hodně vysokou, tu bych řešila po dvou třech dnech. Navíc taky podle stavu děcka, občas mají kluci 38 a dobrovolně jen leží a nebo zase lítaj jako střely a najednou zjistím, že mají přes 39, ale poznat to není, takže i k tomu přihlédnout. Ale je to jen můj názor, ty se zařiď podle sebe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
29.8.16 20:36

@ixule Díky, já s tebou celkem souhlasím, u nás je to prostě divné, horečku měly jen u neštovic a zápalu plic, tak jsme z toho celkem překvapení. Hlavně teda muž, kterej mě tam posílá už dva dny :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
29.8.16 21:00

@Moni85 Já teplotu považuji za ukazatel, že něco není v pořádku, řeším ji už zvýšenou - antipyretika apod. Zbystřím a hlídám, vše individuálně dle stavu. Nečekám na několik dní trvající horečky, k lékaři jdu už druhý den. Vždy se snažím o vyvrácení angíny, starší na to trpí. A jsem líná bdít u dítěte několik nocí a sledovat horečku, prostě řeším to a chci se sama ujistit. Ale opravdu vše je individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
29.8.16 21:05

@Moni85 nešla bych, teplotu taky nesrážím, nechávám tělo bojovat přirozeně. A pokud se to už lepší a teplota je nižší a nižší, tak bych ještě vydržela. Zašla bych jen pokud by se to nezlepšovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí