Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kluk je prosincový… v ložnici jsme chodili spát při cca 20 a v noci teplota klesala k 15.
V obýváku jsme měli kolem 21-22.
Dítě to přežilo bez úhony. Jenom tchyně vždycky když přijela, tak se mě snažila přesvědčit, ať kluka víc oblíkám… nepovedlo se jí to ![]()
Všechny děti mám narozené v zimě ( prosinec, leden, únor ) v domě jsme měli teplotu kolem 21 stupňů. Když jsme spali, tak v ložnici méně. Dětem to nevadilo a neuškodilo, bylo jim akorát. A navíc, když byli úplní prťousci, tak věčně spali v zavinovačce, takže vlastně jakoby pořád zakrytí. ![]()
S miminem jsme měli v zimě 21-22. Jen na koupání jsme přitopili na těch 24°C. Jako mít celodenně 24, tak se asi upeču. Teď už má 2 roky a zatím topíme na 17-18, v noci k 16°C.
Když byla holka malinká, tak teplota nebyla víc jak 20,protože ona to nesnášela. Ted máme okolo 18 a v pohodě, nemáme rádi teplo.
Mame 22. Kvůli dětem, ale nejvíc si libuje manžel, který nesnáší chladno. Víc bych nedala já, takže 24 u nás tedy nehrozí. Děti jsou zdrave
My máme dome mezi 22-23´(připadalo by mi to ok i pro mimi). Měla jsem studený odchov, furt nemocná, furt na hromádce, teprve, když jsem si mohla zatopit po svém, přestala jsem být nachlazená „furt“.
Teda ja ziram. Pri techto teplotach bych umrzla. My mame optimum kolem 22, s malymi detmi, kdyz se plazily po zemi, tak klidne 24.
@Faris píše:
Ahoj holky, resime asi kravinu, ale radsi se zeptam na vasi zkusenost. Prestehovali jsme se z panelaku do domu. V panelaku stala teplota v zime 21 stupnu, bez nutnosti topit. V dome je ted cca 18. Me to neva, ja bytostne nenavidim horko. Akorat je jasne, ze az se maly narodi, budeme muset trochu pritopit. Jenze na kolik? Moje mamka me strasi, ze minimalne na 24. V tom pripade se asi stehuju ven, hlavne takhle vysoka teplota se ve velkem dome proste neda udrzet, aby nas to financne nezruinovalo. Jak jste na tom pres zimu s miminkem vy? Ma se nam to narodit akorat v prosinci. Diky za zkusenosti.
Ono je teplo a teplo. A jiny to je v panelaku a jiny v baraku.
Zalezi cim topite. Treba z elektriny je jiny teplo nez z kotle a nebo z krbovek.
Pokud jste zvykli, tak topte na tech 21. A mimi nechat furt prikryty. Nebo dat kabatek.
Mě MUDr říkala, že přes den stačí 20 a na noc max 18.Na koupání lehce přitopit
Pernamentne 22 v obyvaku a loznici. Kuchyn a koupelna jsou chladnejsi. V zime budem ale pritapet obytne mistnosti krbem takze nam nedela problem teplotu udrzet.
@Faris My bydlíme ve velkém bytě ve starém domě, což se blíží spíš domu, než paneláku. Moje děti byly od malička (řekněme od dvou měsíců) docela pohyblivé, chtěli být na zemi pod hrazdičkou, pást koníčky. Navíc já preferuju to, aby miminko mělo volnost pohybu, děti jsou ekzematici, takže pro ně byla i docela důležitá možnost nechat je párkrát za den na nějakou dobu bez plínky (tzn nahaté od pasu dolů), aby se kůže provětrala a oni si mohli volně kopat nožičkma. Od země bylo chladno, takže my jsme přes den topili na 23 stupňů. Při nižší teplotě jim bylo jako ležícím miminkům zima. Jo, bylo to pro mě dost, tak jsem holt doma chodila v tílku a kraťasech. Když už jsou děti chodící, topíme na 19, to je pro nás ideální teplota.
Kdybych měla děti méně aktivní, které by se třeba větší část dne pronosily nebo proležely někde v houpačce nebo na gauči, tak bych určitě tolik netopila.
@nozu píše:že?
Teda ja ziram. Pri techto teplotach bych umrzla. My mame optimum kolem 22, s malymi detmi, kdyz se plazily po zemi, tak klidne 24.
Ahoj holky, resime asi kravinu, ale radsi se zeptam na vasi zkusenost. Prestehovali jsme se z panelaku do domu. V panelaku stala teplota v zime 21 stupnu, bez nutnosti topit. V dome je ted cca 18. Me to neva, ja bytostne nenavidim horko. Akorat je jasne, ze az se maly narodi, budeme muset trochu pritopit. Jenze na kolik? Moje mamka me strasi, ze minimalne na 24. V tom pripade se asi stehuju ven, hlavne takhle vysoka teplota se ve velkem dome proste neda udrzet, aby nas to financne nezruinovalo. Jak jste na tom pres zimu s miminkem vy? Ma se nam to narodit akorat v prosinci. Diky za zkusenosti.