Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky na kolik vytápíte místnost kde spí Vaše dítko? Máme 6měsíců a v místnosti spíme a přes den si i hrajeme. Tak by mě zajímalo na kolik ji vytápět teď na podzim, chci aby nebylo přetopeno a ani zima ![]()
Dle doktorů je na spaní ideální teplota 16-18st. Což mě teda přijde málo.
Jinak my „škrtnem“, když se teplota dostane pod dvacet. V průměru máme okolo 22-24, nemáme dobrou regulaci přesně na stupně, jak to jde nad 24 (to už je pro nás horko), větráme.
Ted mame taky 22,topení je zaply na 1 stupeň. V noci mame 19-20.Venku je dneska nadherne, pěkně to pálí přes okno ![]()
My máme teď všude 18-19 st. Zatím netopíme, stačí nám to. Včera teda jo, bylo tady jen 17. V ložnici máme určitě míň, 17-18 tipla bych. A nám to na spaní vyhovuje maximálně. Ale v té místnosti jen spíme. Kdybych tam měla i fungovat, tak přes den lehce topím a večer hooodně vyvětrám.
Jak to tady čtu, budu to muset manželovi změřit
Já říkám, že máme studený odchov. Manžel nás vždycky na podzim otužuje, než jsme všichni nastydlý. V ložici pomalu jinovatka, okno dokořán…Ale miminko už teda dávno nemáme.
@miminec Na termostatu máme mezi 21-22 stupni. V noci tu je míň, tak 19. Dítě stačí případně přiobléct, nikdy jsem kvůli nim extra nepřitápěla (tedy s vyjímkou chalupy).
My máme doma 21 stupňů a večer na spaní těch 18-19,ale až začneme topit v krbu tak tu bude větší vedro 24-25,tak přes den dobrý ale večer to v dětském pokoji a ložnici vyvětrám a ztlumím topení.
@miminec my jsme v obýváku, teplota 18-22 st, jak se povede
ale kluk si nejraději hraje v kuchyni, kdy je kolem 13 st
![]()
V obýváku máme 21 - 22, zatím netopíme. Někdy tedy jen přitopím ráno v kamnech, když je čas a pak už hřeje slunce. V ložnicích máme míň, teď tak 19 u dětí u nás ještě míň. V zimě to takhle udržujeme.
Manžel teď byl na návštěvě v Anglii a tam bylo doma 16
.
Bych zmrzla při těch vašich teplotách… ale my jsme panelákový rozmazlenci. Teď je tu 25st. svítí sem sluníčko, netopíme. V zimě, když už se topí, mám ráda teplotu kolem 24 stupňů. Když je míň, je mi zima.
@Zuzlounek píše:
Přes den 22-22,5 st. a na noc 19 st.
přesně tak to máme taky ![]()
My máme tak těch 21 - 23. V ložnici máme na spaní tak 18, děti v pokojíčkách tak 22, kvůli tomu že jsou pořád odkopaný ![]()
Dekuji uklidnily jste me vetsinou. Mame doma prave kolem 20-22 stupni tak sem se bala aby ji nebyla zima.