Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, poradíte?
Jak nosit tříměsíční mimi když nemá rádo nošení v klubíčku, abych ji neničila páteř?
Díky ![]()
@Ester588 Naučit jí to klubíčko (lze nosit i v tzv. bočním klubíčku). Protože s výše uvedeným tygříkem si u většího nebo těžšího dítěte dlouho nevystačíč.
@Adelka951 na tygříka občas nosím, ale děsně u toho zvedá hlavu tak se bojím aby ji nebolelo za krkem
@Svistice na boční klubíčko ji právě nosíme pořád, vyvýšený neumím
@tatranka1 nejsem moc zastánce šátků a ani nevím jak bych ji tam uvázala ![]()
@Martis83 píše:
@Ester588 klokánek je taky fajn a dětem se líbí
Klokánka mi fyzioterapeutka doporučovala až tak od 6 měsíců. A navíc umět to správně je fakt docela prekérka. Mě to nejde, neudržím dítě jednou rukou pod bříškem, a to není nijak těžká. ![]()
@Svistice Tak to asi nebude nic pro mě, protože teď ve třech měsících má přes 6 kilo ![]()
Já nosím trimesicniho na stojaka (břichem je mne) a podpiram mu rukou zadek a druhou jistim hlavu. To je blbe? ![]()
@Ester588 A ještě jeden postřeh naší fyzioterapeutky. Děti, kterým se klubíčko nelíbí, ho obvykle potřebují jak prase drbání (hypertonické děti, záklonáři apod.).
@Ester588 pokud nebrečí, tak ji za krkem nebolí, naopak je tygřík dobrý na posílenívzpřimovacích svalů. První syn se od dvou měsíců skoro nenechal nosit jinak, polohu na zádech akceptoval jen na spaní.
@sisk píše:
Já nosím trimesicniho na stojaka (břichem je mne) a podpiram mu rukou zadek a druhou jistim hlavu. To je blbe?
Jo, je to blbě. Přetezuje se páteř, ta hlava jé na ní ještě těžká.