Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Arboretka píše:
já myslím, že jsi neudělal dobře, je to historie bohužel, děti by tu historii měly znát, to jistě, ale nemusí se brát na místa, kde se ta hrůza odehrávala. Já tam neviděla žádné dítě, když jsme tam byli my. Jen jedno dítě v kočárku.
Hledala jsem na jejich webovkách a info o nevhodnosti pro děti tam není. Předpokládám, že kdyby tam děti nechtěli, tak to napíšou
Chápu tvůj argument, každý to vidí jinak. Já si myslím, že návštěva místa, které je spojené s historií dá víc než 10 stránek v učebnici.
@Jahru píše:
Hledala jsem na jejich webovkách a info o nevhodnosti pro děti tam není. Předpokládám, že kdyby tam děti nechtěli, tak to napíšouChápu tvůj argument, každý to vidí jinak. Já si myslím, že návštěva místa, které je spojené s historií dá víc než 10 stránek v učebnici.
s nami ve skupine byly i male deti. Nic z toho nemely.
@Jahru tady je to zpracovano pro deti
https://edu.ceskatelevize.cz/…tnik-terezin
@Jahru píše:
Hledala jsem na jejich webovkách a info o nevhodnosti pro děti tam není. Předpokládám, že kdyby tam děti nechtěli, tak to napíšouChápu tvůj argument, každý to vidí jinak. Já si myslím, že návštěva místa, které je spojené s historií dá víc než 10 stránek v učebnici.
nejde o to, že oni by tam děti nechtěli, jim je to jedno. Spíš pro ty děti. Hele, zážite to fakt není. Staré budovy, není tam nic, jen staré budovy, uvnitř budov nějaké staré vybavení typu kartotéky a stoly, uvnitř dalších budov místnosti se stoly a těmi dřevěnými regály, kde spali lidé, jedno nádvoří, o kterém vám průvodkyně povypráví, že jak se zavřeli vrata, tak tam týrali vězně, pak je tam jakože dezinfekční místnost na jejich oblečení a zase jen staré budovy. Popraviště, kobky samotky, a nic a nic jiného, jen další hrůzná kobka vedle druhé. Ptala jsi se ( pokud jsi to byla ty), tak já ti píšu můj pohled, není tam nic, co by dětem něco dalo. Jen hnus a hnus. A tedy šíleně stísněný pocit. Tohle nemá úplně s návštěvou historie nic moc společného, vezmi je na hrad. Ale sděluji ti svůj názor, díky bohu, že je nechceš brát do Terezína.
@Arboretka píše:
nejde o to, že oni by tam děti nechtěli, jim je to jedno. Spíš pro ty děti. Hele, zážite to fakt není. Staré budovy, není tam nic, jen staré budovy, uvnitř budov nějaké staré vybavení typu kartotéky a stoly, uvnitř dalších budov místnosti se stoly a těmi dřevěnými regály, kde spali lidé, jedno nádvoří, o kterém vám průvodkyně povypráví, že jak se zavřeli vrata, tak tam týrali vězně, pak je tam jakože dezinfekční místnost na jejich oblečení a zase jen staré budovy. Popraviště, kobky samotky, a nic a nic jiného, jen další hrůzná kobka vedle druhé. Ptala jsi se ( pokud jsi to byla ty), tak já ti píšu můj pohled, není tam nic, co by dětem něco dalo. Jen hnus a hnus. A tedy šíleně stísněný pocit. Tohle nemá úplně s návštěvou historie nic moc společného, vezmi je na hrad. Ale sděluji ti svůj názor, díky bohu, že je nechceš brát do Terezína.
A proč by to pro ty děti nemohlo být zajímavé? Ne každému dítě stojí jen o poznávání té pěkné minulosti. Vloni jsem vzala tehdy 9 letého do vězení a mučícího tábora (nejednalo se nacistický tábor, ale na věžních jim nijak nezáleželo a mrtvých tam rovněž byl nemalý počet - odhad je 20 tisíc), odnesl si toho hodně a žádné následky to na něm nezanechalo.
Nepočítejte s tím, že Vám stačí hodina dvě.
Aby člověk vstřebal vše, co je zde k vidění, je to téměř na den - https://tiqets.tp.st/uVUI6Tiv