Jak na jednoduchý úklid

2
21.3.21 17:19

Jak na jednoduchý úklid

Dobrý den,

budeme teď rekonstruovat byt a protože mám ráda uklizeno, ale uklízení mě zas tak nebaví, tak chci znát Vaše zkušenosti co byste při zařizování bytu udělali jinak.

Věci se kterými počítám:

• mít málo věcí
  • dostatečné úložné prostory
  • nábytek vestavěný nebo zavěsný
  • minimální množství spár na podlahách a v koupelně

Můj dotaz zní - co doma máte a co se Vám snadno uklízí popř. co byste teď při rekonstrukci udělali jinak, aby šel úklid rychleji a radostněji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
21.3.21 17:23
@Fraoch píše:
Dobrý den,

budeme teď rekonstruovat byt a protože mám ráda uklizeno, ale uklízení mě zas tak nebaví, tak chci znát Vaše zkušenosti co byste při zařizování bytu udělali jinak.

Věci se kterými počítám:

• mít málo věcí
  • dostatečné úložné prostory
  • nábytek vestavěný nebo zavěsný
  • minimální množství spár na podlahách a v koupelně
Můj dotaz zní - co doma máte a co se Vám snadno uklízí popř. co byste teď při rekonstrukci udělali jinak, aby šel úklid rychleji a radostněji?

Neměla bych nikde koberec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
21.3.21 17:23

Šatny, komory, pračka a sušička mimo obytné prostory. Super.

• Citovat
  • Upravit
4968
21.3.21 17:24

Hodil by se gauč na vyšších nožičkách, aby se pod to vešel robotický vysavač. Máme celkem prostorný koš na odpadky, to se hodí. A na exponovaných místech vodeodolny nátěr nebo tapetu, u nás konkrétně u schodů, věčně je to špinavé. A nemáme sprchový kout klasický, máme jen jednu skleněnou stěnu, na údržbu je to za mě super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.3.21 17:27

Žádné serepetičky - upomínkové předměty. knihovna uzavřená. dřez a baterie granitové, ne nerez. Kuchyně v matu, ne lesk. Žádné koberce. POdleaha ne jednobarevná tmavá, ideál je nějaký dlažba trochu šmouhatá. Nábytek zkusit naplánovat tak, aby všude projel sobotický vysavač ( ne prahy, dostatečně vysoká sedačka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.3.21 17:29
@ProfZav píše:
Hodil by se gauč na vyšších nožičkách, aby se pod to vešel robotický vysavač. Máme celkem prostorný koš na odpadky, to se hodí. A na exponovaných místech vodeodolny nátěr nebo tapetu, u nás konkrétně u schodů, věčně je to špinavé. A nemáme sprchový kout klasický, máme jen jednu skleněnou stěnu, na údržbu je to za mě super.

jo, zrovna to tak plánuji. Ještě to udělám z mléčnýho skla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.3.21 17:30

Minimalismus v nábytku a dekoracích. Vestavné nebo minimálně ty vysoké skříně Pax Ikea, které se jim podobají. Jeden druh vinylu nebo dlažby všude.
A nedávat do dveří prahy a každý pokoj jiná podlaha. To je příšerné. Stejný dekor obkladaček v koupelně a na WC. To samé stejná dlažba. Hezké, čisté plochy, aby to ladilo barevně a žádné přehnané výstavky cetek a nesmyslů a barvy u papoušků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.3.21 17:32
@ Kelsey píše:A nedávat do dveří prahy a každý pokoj jiná podlaha. To je příšerné. Stejný dekor obkladaček v koupelně a na WC. To samé stejná dlažba. Hezké, čisté plochy, aby to ladilo barevně a žádné přehnané výstavky cetek a nesmyslů a barvy u papoušků.

to ale nemá s úklidem nic společného, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
21.3.21 17:35

Maximum úložných prostor s dvířkama (tj ne police kam jde prach), minimum serepetiček, a vůbec ten minimalismus… Já jsem typ člověka kolem kterého nonstopvzniká chaos a kupí se věci, sice jsem si už strašně dlouho nic nového nekoupila a staré nepotřebné věci průběžně vyhazuju, a stejně toho je tady pořád moc - a to mi komplikuje úklid nejvíc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.3.21 17:39
@Lama Lama píše:
to ale nemá s úklidem nic společného, ne?

Jak to? Čisté, jednoduché linie a projede mi všude vysavač. Kdybych chtěla, tak i rob. mop. Někdo má zasekaný každý kousek bytu nábytkem. Skříně rozsekané na x kusů. Když jde jedna obrovská do pokoje. Nemám ráda zasekaný prostor. To ani ten rob. vysavač nemá smysl. Když se dívám na Prostřeno, jakou mívají výstavku bordelu na linkách. To vše má být poskládané ve skříňce. Teď nedávno jedná jediná měla pořádek v kuchyni a chlap. Ale každý má jiný vkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
21.3.21 17:41

@Fraoch nemít děti a ideálně ani manžela :cert: já jsem za svobodna snad vůbec neuklizela a stejně bylo všude čisto. V žádném případě si nekupujte sprchovou kabinu, to je neukliditelny šunt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.3.21 17:47
@Kelsey píše:
Jak to? Čisté, jednoduché linie a projede mi všude vysavač. Kdybych chtěla, tak i rob. mop. Někdo má zasekaný každý kousek bytu nábytkem. Skříně rozsekané na x kusů. Když jde jedna obrovská do pokoje. Nemám ráda zasekaný prostor. To ani ten rob. vysavač nemá smysl. Když se dívám na Prostřeno, jakou mívají výstavku bordelu na linkách. To vše má být poskládané ve skříňce. Teď nedávno jedná jediná měla pořádek v kuchyni a chlap. Ale každý má jiný vkus.

citovala jsem příspěvek o stejném dekoru obkladaček, podlah, dlažby a barevném ladění.
Ne o bordelu na linkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
21.3.21 17:49

Skříně i kuchyňská linka až po strop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.3.21 17:50

@Lama Lama píše, že budou rekonstruovat byt. Proto to píšu komplexně. Vypadá líp, když je to sladěné. Než každá ves je jiný pes.
A s tím výsledným efektem úklidu to velmi souvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.3.21 17:51

S uspořádáním nábytku, dle potřeb robotického vysavače počítám.
Také nechci žádné otevřené police a volný prostor u stropu nad nábytkem - to mám teď v kuchyni v nájmu a nejsem s tím spokojená.
V koupelně je naplánovaná vana se zástěnou.
Vzhledem k tomu, že jdeme do panelákového bytu, tak se počítá s tím, že méně věcí je lépe.
Jinak mám svého milého a taky dvě kočky, takže sterilně uklizeno nebude nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný