Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
tak ja cekam prvni,takze po me vse nove,nezname…
ja bych maleho nevyhanela,ale mam sileny bolesti,nespim a jsem docela hotova…pritom me strasili od 30tt predcasnym porodem,musela jsem lezet,ale maly je krasny klistatko a ted uz se mu ani nechce ![]()
uklid nezabira,ale prochazky jsou prijemny a tuleni-proc si neuzit,kdyz to pak bude vselijake…ale zas nejsem takovy odvazlivec,abych zkousela nejake odvary apd…me mudr rikal,ze od 38tt masmysl dlouhe prochazky a jemne milovani ![]()
astejne se rika,ze kdyz miminko neni pripravene,tak s nim nic nehne
a ten pohyb asex jsou preci prirozene cinnosti,tak uvidime ![]()
Příspěvek upraven 19.08.11 v 08:36
Cernus - dala bych království za rozběhnutí porodu
![]()
Já měla první termín - dle UZ minulou středu, dle MS tuto středu a na indukci si mě pozvou až zase další středu
![]()
malej byl o týden dřív - bez jediného varování a potíží ![]()
V tomto těhu mi tvrdne břicho pořád, od 32.tt mám CS5 a malá se rozhodla zabetonovat a nevylést
![]()
Poznámky okolí jsou opravdu horší než samotné čekání
Pevné nervy a rozumné mimininko
![]()
Radana, to tak nekdy byva, ze to vypada na predcasny porod a mimco se pak zabejci a drzi se jak pribyte.
Mam spoustu kamaradek, co je strasily predcasnym porodem a nakonec prenasely. Ale vy to zvladnete do terminu nejdele, neboj.
![]()
Ja bych taky nesla do nejakych lektvaru a tehlech pochybnych veci. A taky si myslim, ze proste kdyz se mimcu nechce, tak s nim nehneme, i kdybychom se staveli na hlavu.
Evculindo, mas ale tvrdohlavou holcicku v brisku. Tak to ti budu drzet palce, aby se umoudrila do toho vyvolani.
Ja mela prvniho take driv, tak jsem myslela, ze ted to bude take tak, ale chyba lavky. ![]()
Rozhodne to ale bylo fajn, porodit driv. Maly byl akorat donoseny a hlavne jsem byla vdecna, ze odpadlo to cekani a netrpelivost, kterou si ted zrejme vynahradim. ![]()
Taky preji pevne nervy a rozumne mimco. ![]()
cernus píše:Mmonnika píše:Tim se uklidnuji, dokola procitam denicky a rychlych snadnych porodech.
Já měla 4020
Neboj, říká se, že u 2. to jde jednodušeji, i kdyby byl většíDr. me uklidnuje, ze sice bude druhe mimi vetsi nez to prvni, ale ze to nebude nic, co bych nezvladla a ze urcite nebude mit pres 4kg. Tak jsem zvedava, spis si myslim, ze milosdrne lze.
Klid, já rodila jako prvorodička kluka 4490g. A absolutně v pohodě a bez problémů během tří hodin. Byla jsem v porodnici tak trochu za raritu, že by mě měli dávat vzorem.
Jinak se řiď termínem dle UTZ. ve 12.týdnu, ten je směrodatný a nejpřesnější.
cernus píše:
Radana, to tak nekdy byva, ze to vypada na predcasny porod a mimco se pak zabejci a drzi se jak pribyte.Mam spoustu kamaradek, co je strasily predcasnym porodem a nakonec prenasely. Ale vy to zvladnete do terminu nejdele, neboj.
![]()
Ja bych taky nesla do nejakych lektvaru a tehlech pochybnych veci. A taky si myslim, ze proste kdyz se mimcu nechce, tak s nim nehneme, i kdybychom se staveli na hlavu.
jedina utecha je ,ze vuli tehu cukrovky me nenachaji prenaset,takze to jedine vim jiste
a proste kazdy den bude zajimavy,napinavy,ze kdy prijde to prekvapeni ![]()
Tak nejpřesnější se bere uplně ten první ultrazvuk myslím, že z 12.týdne ...........jinak miminko si stejně vybere ten svůj termín až se mu bude chtít na svět ![]()
mě se kluci trefili - u prvního syna sem měla 1.tp 27.1. a 2.TP 30.1. a trefil se přesně na 27.1. (měl 3600 g) ![]()
tak přeju lehké a rychlé porody, at´je vše v pořádku a máte krásná a zdravá miminka ![]()
Tak to máme skoro stejný TP. Já mám podle MS 26.8 a podle UZ 22.8. Taky jak už psalo víc lidí přede mnou spoléhám na dnešní bouřky. Už poslední dobou melu z posledního.
Jinak u obou dětí jsem nerodila na termím. Dcera byla po termínu(a ještě vyvolávaná) a syn 2 týdny před termínen.
gabi.design píše:cernus píše:Klid, já rodila jako prvorodička kluka 4490g. A absolutně v pohodě a bez problémů během tří hodin. Byla jsem v porodnici tak trochu za raritu, že by mě měli dávat vzorem.Mmonnika píše:Tim se uklidnuji, dokola procitam denicky a rychlych snadnych porodech.
Já měla 4020
Neboj, říká se, že u 2. to jde jednodušeji, i kdyby byl většíDr. me uklidnuje, ze sice bude druhe mimi vetsi nez to prvni, ale ze to nebude nic, co bych nezvladla a ze urcite nebude mit pres 4kg. Tak jsem zvedava, spis si myslim, ze milosdrne lze.
Jinak se řiď termínem dle UTZ. ve 12.týdnu, ten je směrodatný a nejpřesnější.
Gabi, tak to tedy smekam klobouk, na fotce vypadas jako peknej hubenour.
Pani, poprve takoveho poradneho kluka, fakt jsi jednicka.
Tvuj chlapecek se jmenuje stejne jako se bude jmenovat ten muj, tak doufam, ze se kluci neschodnou i na te vaze. ![]()
RadanaH píše:cernus píše:jedina utecha je ,ze vuli tehu cukrovky me nenachaji prenaset,takze to jedine vim jiste
Radana, to tak nekdy byva, ze to vypada na predcasny porod a mimco se pak zabejci a drzi se jak pribyte.Mam spoustu kamaradek, co je strasily predcasnym porodem a nakonec prenasely. Ale vy to zvladnete do terminu nejdele, neboj.
![]()
a proste kazdy den bude zajimavy,napinavy,ze kdy prijde to prekvapeni
Tak alespon jedno pozitivum na cukrovce, ze te nenechaji prenaset.
U nas se uz bouri, ale podle radaru tu bude spis jen prset, bourka nam max. lizne krajem. ![]()
Gret píše:
Tak to máme skoro stejný TP. Já mám podle MS 26.8 a podle UZ 22.8. Taky jak už psalo víc lidí přede mnou spoléhám na dnešní bouřky. Už poslední dobou melu z posledního.
Jinak u obou dětí jsem nerodila na termím. Dcera byla po termínu(a ještě vyvolávaná) a syn 2 týdny před termínen.
To jsme na tom opravdu skoro stejne. Tak schvalne, ktera to zvladne driv. ![]()
cernus,ja cekam na bourku a Olomouc hlasi slunecno…ale bourky mam rada,ale jen doma…krasne se pri tom spi
Ahoj,
ja mam jen jeden termin a proto jsem se na to ve stredu ptala se dr. A rikala ze druhy termin se dava pouze v pripade ze se mimi lisi nejak velikostne nebo co. A pak je smerodatny ten z UZ. Jinak pry normalne podle posledni MS
RadanaH píše:
cernus,ja cekam na bourku a Olomouc hlasi slunecno…ale bourky mam rada,ale jen doma…krasne se pri tom spi
Taky mam rada bourky, teda kdyz jsou normalni a jsem doma. Tady jen lilo, jinak nic.
Rysujou se dalsi, ale u nas asi nebude.
Jestli jsi od Olomouce, tak to taky vypada, ze k vam nic nedojde. Blesky jsou spis jen na severu.