Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobre ranko,
ted me napadlo, ktery termin porodu je smerodatny.
Mam defakto tri.
Podle ms je to 24.8.
podle utz z 20tt mam uvedeno 26.8. a to by sedelo i s utz z 12tt.
no, a podle posledniho utz v 32tt bylo mimi o pet dni napred, takze dle dr. by se dalo predpokladat uz 19.8., coz je dnes.
Takze ted by me zajimalo, pokud bych prenasela, tak podle ktereho by se pak vse odvijelo. Jen teda doufam, ze ne od toho 26.8.. ![]()
Uz bych si moc prala porodit, je to dlouhy a uz se citim priserne. Prvni syn se narodil 37+2tt, takze jsem ted tak nejak taky pocitala s tim, ze by to mohlo prijit driv. Jenze porad nic. ![]()
ahojky,dle meho se doktori ridi posledni menstruaci a tim vypocitanym terminem a tim druhym utz ze screningu v prvnim trimestru…
me se vzdy ptali,zajimali se jen o tyhle dva terminy…
jinak co nejrychlejsi a co nejmin bolestivy porod preji ![]()
Mně bylo řečeno, že nejpřesnější termín je ten ze 12. týdne.
RadanaH píše:
ahojky,dle meho se doktori ridi posledni menstruaci a tim vypocitanym terminem a tim druhym utz ze screningu v prvnim trimestru…me se vzdy ptali,zajimali se jen o tyhle dva terminy…
jinak co nejrychlejsi a co nejmin bolestivy porod preji
Radano, dekuji a ja tobe preji to same. Mimochodem, Maxim je super jmeno. ![]()
Ja vkladam nadeje do bourek, co by dnes mely byt, tak uvidim.
Uz bych chtela mit Matyaska u sebe.
bubulina píše:
Mně bylo řečeno, že nejpřesnější termín je ten ze 12. týdne.
To me moc netesi, pac je to az ten 26.8.. ![]()
Ahoj, určitě je to ten z prvního screeningu ve 12. týdnu, ptala jsem se v porodnici, protože jsem taky týden přenášela. Potom už na tom ultrazvuku v 32. týdnu nemá vliv na termín porodu, jestli je mimčo větší nebo menší než by odpovídalo, možná to spíš naznačuje porodní váhu ![]()
Ahoj, je to tak, mě taky řekli doktoři že za nejpřesnější berou ultrazvuk z 12 týdne a tím se řídí. Taky mě to moc netěší, mám to podobně jak ty, dokonce týden po sobě a ten z 12 týdne je úplně poslední termín
![]()
Mmonnika píše:
Ahoj, určitě je to ten z prvního screeningu ve 12. týdnu, ptala jsem se v porodnici, protože jsem taky týden přenášela. Potom už na tom ultrazvuku v 32. týdnu nemá vliv na termín porodu, jestli je mimčo větší nebo menší než by odpovídalo, možná to spíš naznačuje porodní váhu
Z porodni vahy mam trochu obavy. Prvni syn mel 3,530kg a to byl narozeny driv. Ted dle odhadu mel Matyas v tom 32tt bez par gramu 2kg, tak doufam, ze se nedostanem na nejakou silenou vahu. ![]()
Tedys píše:
Ahoj, je to tak, mě taky řekli doktoři že za nejpřesnější berou ultrazvuk z 12 týdne a tím se řídí. Taky mě to moc netěší, mám to podobně jak ty, dokonce týden po sobě a ten z 12 týdne je úplně poslední termín![]()
Tak budu drzet palce, abys neprenasela a porod mela rychly, pohodovy a co nejmene bolestivi. ![]()
Já měla 4020 ![]()
Neboj, říká se, že u 2. to jde jednodušeji, i kdyby byl větší ![]()
cernus píše:RadanaH píše:Radano, dekuji a ja tobe preji to same. Mimochodem, Maxim je super jmeno.
ahojky,dle meho se doktori ridi posledni menstruaci a tim vypocitanym terminem a tim druhym utz ze screningu v prvnim trimestru…me se vzdy ptali,zajimali se jen o tyhle dva terminy…
Ja vkladam nadeje do bourek, co by dnes mely byt, tak uvidim.Uz bych chtela mit Matyaska u sebe.
ja vkladam nadeje do vseho mozneho,uz bych taky rodila
a diky z pochvalu jmena,predtim to byl nekolik mesicu Matyáš,ale nakonec jsme se rozhodli pro neco min obvykle,tak vidim,ze mame podobny vkus ![]()
Mmonnika píše:
Já měla 4020
Neboj, říká se, že u 2. to jde jednodušeji, i kdyby byl větší
Tim se uklidnuji, dokola procitam denicky a rychlych snadnych porodech.
Dr. me uklidnuje, ze sice bude druhe mimi vetsi nez to prvni, ale ze to nebude nic, co bych nezvladla a ze urcite nebude mit pres 4kg. Tak jsem zvedava, spis si myslim, ze milosdrne lze. ![]()
RadanaH píše:cernus píše:ja vkladam nadeje do vseho mozneho,uz bych taky rodilaRadanaH píše:Radano, dekuji a ja tobe preji to same. Mimochodem, Maxim je super jmeno.
Ja vkladam nadeje do bourek, co by dnes mely byt, tak uvidim.Uz bych chtela mit Matyaska u sebe.
a diky z pochvalu jmena,predtim to byl nekolik mesicu Matyáš,ale nakonec jsme se rozhodli pro neco min obvykle,tak vidim,ze mame podobny vkus
To tedy mame.
Jen me prekvapilo, ze ac je Matyas hodne caste jmeno, tak neni v kalendari.
Ale Maxim je fakt super. ![]()
Tak treba dnes pojedem, tlak bude v bource litat, rupnou nam vody a zitra mame zlaticka v naruci. ![]()
matyas slavi slavet myslim na Matěje,nektere kalendare maji uvedene Matěj/Matyáš…ja uz ho mela vybrane snad od 20tt,kdy jsme nam potvrdili podruhe chlapecka,ale pak jsem prisla na to,ze je to hodne pouzivane,ac krasne jmeno a to jsem nechtela…ja jsem Radka a ve skole nas bylo vzdycky vic a me to hodne rozcilovalo
,tak proto nakonec doslo na zmenu,ale byla drina se s pritelem na necem jinem vubec shodnout ![]()
jinak ja dnes planuji poradnou prochazku,pak tuleni a uvidime jestli i bourka zahyba
,ale ta nedockavost je hrozna,co? ![]()
Jj, nedockavost, cekani, jestli to bude dneska, zitra. Ja se vzdycky rano vzbudim uplne zklamana. ![]()
Nejhorsi je, jak se vsichni divi, ze porad chodim s pupkem, pritom teda vlastne jeste nemam termin. Mam docela megabruch, tak me lituji. Uz mam tech poznamek a otazek plne zuby. ![]()
Tak budu drzet palce, aby vyhaneci pokusy nasly vysledek.
Ja planuju na dnesek vanu, tuleni taky, nejaky ten uklid. Ted se starsim vyrazime ven, tak me prozene.
Vcera jsme autem projizdeli po nasem namesti, plnem dlazebnich kostek a tak jsem rikala, ze mozna kdybychom tam jezdili dokola, mohlo by to zacit. ![]()