Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
evculindo,jsme si myslely,ze jsi v porodce,tak gratulacka k brouckovi,hodne zdravi a sil…
ted jeste ja jsem na rade jaaaa ![]()
evculinda píše:
Cernus - gratuluju![]()
![]()
My jsme se taky zdárně „vylodili“, i když akutním SC, ale vše je v pořádku a malá zlatíčko
Posíláme pozdrav pro další čekající těhulky
Evculindo, mooocinky gratuluju a mam radost, ze jste v poradku.
![]()
Radu, tak jak to s tebou vypada?
Ja mam doma chaos, bohuzel jeste vetsi, nez jsem cekala. Ted jsme s Matyasem doma sami, starsi odjel s tatkou do Prahy na vlacky, takze mam chvili casu.
Ja to zmakla fakt rychle. Jeste v osm jsme byli doma, bolesti male, ani nebylo treba je prodychavat, pravidelne taky nebyli. Ja nechtela jet, ze to neni ono, nebo ze to je v zacatku, ale nastesti me tchyne ukecala, abychom jeli.
Maty se narodil v 10:06, takze fofr, nejet, tak bych asi porodila doma.
Dokonce jsem to malem nestihla na sal, pychli mi vodu, dali na monitor a pry kdybych citila tlak na konecnik, at zazvonim. No, ja ho citila hned, ale myslela jsem si, ze to ONO nebude, ze je brzy. Jesteze asi za 4 kontrakce prisla PA, vysetrila me a Jezis, ja uz tam nasahnu hlavicku, tak honem na sal. ![]()
Takze vlastne naprosta pohodicka, ale moc se nevyvedlo finale. Neodesla mi placenta, tak se ji ze me snazili pres pul hodiny dostat, coz bylo desny, protoze se ve me porad stourali, tahali za pupecnik, mackali bricho. Nakonec jsem musela pod narkozu, aby ji vyndali.
Tak doufam, ze to budes mit taky takovou rychlovku jako ja, samo ale bez te komplikace na konci. ![]()
ahojky,tak uz mam Maximka taky na svete,mela jsem rychly a nakonec prirozeny porod,uzasnou por.asistentku,takze jeste porad zpracovavam ![]()
az bude chvilka,pisnu vic,dneska nas pistili,vsechny se opatrujte
RadanaH píše:
ahojky,tak uz mam Maximka taky na svete,mela jsem rychly a nakonec prirozeny porod,uzasnou por.asistentku,takze jeste porad zpracovavamaz bude chvilka,pisnu vic,dneska nas pistili,vsechny se opatrujte
gratuluju k miminku ![]()
Radu, moc gratuluju k Maximkovi. Jsem rada, ze jsi mela rychly a krasny porod, tak by to melo byt.
Uz se tesim na podrobnosti, tak snad se doma zabehnete brzy, jsem desne zvedava.
Evculindo, jak doma zvladate? U nas docela chaos, se dvema detma je to fakt hukot.
Radano - obrovská gratulace
Teda, pohodovej porod, to se mně nepoštěstí
![]()
Cernus - malá je zlatíčko, takže mi to docela usnadňuje
Dokonce ani malej až tak moc nežárlí - čekala jsem to horší ![]()
Jinak u nás je to akční už delší dobu, páč doděláváme domeček a do konce měsíce se stěhujeme, takže mi možná ten novej chaoz jen zapadl do starýho
![]()
no od prvni kontrakce byl malej na svete za 6hodin,nestihl se klystyr,proste nic,takze si predstavte co se pak delo ![]()
jinak bojovali jsme s hlavickou,tu jsem nemohla protlacit,jinak to byla vazne parada,az nejak na siti,to bylo pro me nejhorsi z celeho porodu…
maly ma lehkou zloutenku,tak moc pospava a i pri kojeni,tak musime bojovat,mlicka mam jak pro cely kojenak,takze chudak malej,ma co delat ![]()
kojime pres den co 2hodky,taze neni cas a mam pocit,ze nez nakojim,tak jdu zase,takze i ted pisu rychle at pozdravim a dem kojit zase ![]()
opatrujte se vsechny
cernus promin,ale nestiham…maley ma prdicky,tak bojujeme,ma porad boleni briska,pri kojeni se mi krouti jak zizalka,tak nestiham a rozhodne se nenudim,ale to k tem mimineckum patri…
tak jsem te chtela pozdravit a i holky tady…drzte se ![]()
Radu,
my si taky uzivame s kolikama. Je to priserny, chuderky jsou na svete par dni a hned takovy trapeni. Vcerejsi den byl naprosto katastrofickej, jesteze mame starsiho na vikend pryc. Jestli bude mit Maty ty prdiky priserny az se Stepa vrati, asi zkoncim v blazinci, vpyzamech budem jeste v poledne a o nejakem vareni nebo uklizeni nemuze byt ani rec.
No, snad to ty nase kocourky brzy prejde.
Taky vsechny zdravim.
![]()