Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
mám termín podle MS 31.10., podle UZ mi řekli nejdřív 3.11. a potom 9.11. Podle početí mi to sedí přesně na 3.11…
Chci se zeptat jestli jste některá rodila podle termínu početí, jak moc je to přesné.
Děkuju ![]()
@EDDT od početí 40 týdnů, ale rodit můžeš předčasně nebo naopak přenášet.
Já rodila přesně 39+0, tzn 2 týdny před podle početí, dle UTZ jsem měla rodit až za 3 týdny.
@sisk od poceti je to 38 tydnu za predpokladu pravidelne MS, pocita se dle posledni MS a termin se vetsinou upravuje dle 1. Screeningu. Eozhodne se nepocita 1. Tyden od poceti ![]()
@sisk Od početí je to za 38 týdnů, nikoliv za 40, neb délka těhotenství se udává od poslední MS a teoretická doba mezi tou a početím je 14 dnů.
Sorry, mate pravdu holky, zblbla jsem to! @j.a.n.i1 @Pidulka1991
Tak porod přichází zpravidla v rozmezí 38-42tt, tedy přesně je ti nějaký termín naprosto k ničemu ![]()
Ahoj,
já u první dcery vypočítala dle ovulace (početí) 18.4. - lékař mi tvrdil, že jsem otěhotněla o týden později a dle UZ jsem měla termín 24.4. Byla jsem si ale jistá, kdy jsem otěhotněla ale ovulaci jsem si nesledovala, tak jsem věřila lékařům.
Nakonec se dcera narodila 17.4. ![]()
U druhé dcery se přesně shodovaly oba termíny. A opět se narodila den před TP. Byla bych v pohotovosti ten týden, co jsi si vypočítala, ale může se dítě narodit před, ale i po termínu.
Přítel si tehdy bral dovolenou přesně na datum TP s tím, že kdybych neporodila, tak příjde do práce a naštěstí má štěstí na rozumné vedoucí. Nicméně jsem rodila, tak už nikam nešel ![]()
@EDDT píše:
Ahojky,
mám termín podle MS 31.10., podle UZ mi řekli nejdřív 3.11. a potom 9.11. Podle početí mi to sedí přesně na 3.11…
Chci se zeptat jestli jste některá rodila podle termínu početí, jak moc je to přesné.Děkuju
Dite je donosene mezi 38. a 42. tydnem. Takze termin je presny plus minus 14 dni, at je jakykoli. Nic jineho se do porodu nedozvis.