Poradna duly
Jana Čurdová
Nějak nám to tu utichlo
jaká miminka už jsou na světě pochlubte se
.
My už
nějak nesťihám psát. Ne kvůli mimču, ale doháním resty, co jsem s břichem nestihla
bo to už ke konci prostě nešlo. Máme dneska týden.
@Asterea no super
a holčička nebo chlapeček jak se jmenuje? Malý má dnes 4 dny ![]()
Já bych stíhala i psát, mám docela čas, malá bud spinká nebo basti a starší si hraje i sám. Ale nějak nemám vůbec náladu něco psát, číst apod..jsem strašně líná
úklid mi tu stojí, já se jen valím a jím (když mě děti nechají), hrozny. ![]()
Jinak jsme byli s malou včera na vážení, měla 16 dní a váží už 3,89
porodní váha byla 3,46 a domu z porodnice jsme šli s 3,21. Roste mi před očima.
Trochu mě trápí kojení. Ne že by to nešlo nebo že by nebylo mlíčko, ale říká si každé dvě hodiny, to i v noci. Někdy co hodinu, nebo či cucne, pustí a za 20 minut znovu. Nebo za deset minut znovu a takhle během hodin, třeba 3×. Kolikrát je to nepříjemný, bolestivý. Ale zaplať pánbůh že baští zase ![]()
No a máme náhledy fotek z profi focení, tak až budou upravené, určitě se pochlubim. Zatím něco z domácího alba ![]()
@popc0rn slaďouš
taky mi roste před očima, včera ji byl měsíc, už má přes 3,5kg, z porodnice jsme šly s 2700g, porodní váha byla 3010g. Ale je úžasná. O prsa se hlásí každé 3-4 hodinky, pěkně se nacpe a pak kolečko krkanec, škytavka, napít, prdy, někdy ještě se pokaka a pak přebalit a usne. Ale večer nechce moc spát, to usíná pravidelně až okolo 11, přitom někdy i s kojením do hodiny až hodiny a půl zase spí. Jinak je bombová, hodně už zvedá hlavičku a je šikovná.
@popc0rn slaďouš
taky mi roste před očima, včera ji byl měsíc, už má přes 3,5kg, z porodnice jsme šly s 2700g, porodní váha byla 3010g. Ale je úžasná. O prsa se hlásí každé 3-4 hodinky, pěkně se nacpe a pak kolečko krkanec, škytavka, napít, prdy, někdy ještě se pokaka a pak přebalit a usne. Ale večer nechce moc spát, to usíná pravidelně až okolo 11, přitom někdy i s kojením do hodiny až hodiny a půl zase spí. Jinak je bombová, hodně už zvedá hlavičku a je šikovná.
@Sonuli 46 Omlouvám se, nestíhám psát. Máme rozkopaný barák a plno práce, k tomu jsme se stěhovali o patro, tak doháním co jsem nestihla s tím břichem, poslední měsíc už to moc nešlo. Chlapeček Radim 3300 g. Je to celkem šikula. Když zjistím co se mu nelíbí, tak ani moc neřve. A to řvát umí jak tygr, když chce něco jinak než to je 😀 tak bojujem a učíme se spolu žít. Ale to pujde, zatím jsme vzdycky přišli na to, proč ječel celkem rychle a hned bylo jako když vypneš miminko 😃. Ale musím říct, že jsem plná energie a celý den na nohách, sednu si akorát u kojení a je mi fajn. Po břichu ani památky týden po porodu, je jako před těhu, vejdu se do všeho a padají mi gatě, teda ty, co mi padaly vždycky. Jsem tlustší o dírku na pásku 😆
Jinak na zacatek to bylo sileny nez clovek zjisti co chce atd. Ted uz to je rozmazlinek. Je nam 6 tydnu a jeden den ☺️️ Vazi 4570g a meri 57cm.
Ahoj ženy, tak my už jsme měli v pondělí 6 neděl!
Ve středu jsme byli na vážení a máme pěknýho buřtíka. Amálka váží 5040g a měří 57cm. Roste před očima porodní byla 3,46kg a 51cm. Dostali jsme pochvalu. Jediné co, tak se Dr nelíbí, že úplně nepase a když hlavu zvedá, má ji otočenou na bok. Takže za tři týdny kontrola a případně rehabilitace
No a taky se objevila šelest na srdíčku ![]()
Já jsme úplně v pohodě, akorát se chystám na gyndu. Pořád se nemůžu rozhodnout co za antikoncepci
jinak už s mužem normálně spíme a vše ok
jen teda začnu nosit Venušiny kuličky, aby se to dole stáhlo ještě trochu víc. Holt dva přirozené porody se na mě trochu podepsali.
No a chtěla bych začít cvičit. Mám špek :/