Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V tomhle stadiu tehotenstvi by ti uz s terminem porodu nikdo hybat nemel, naposledy se snad termin porodu upravuje na screeningu, uz si nepamatuju, jestli na tom prvnim nebo druhym
ale urcite ne ve 30. tydnu!
Drzis se terminu z PRVNIHO screeningu. Druhy je absolutne neprukazny protoze mimco uz je velke na detailni zmereni…plati prvni vyrceny termin kolem 12tt.
Mne doktor rikal, ze potom uz se porod odhaduje podle velikosti miminka. Taky mam podle posledni menstruace termin 23.8., podle 1. a 2. screeningu 24.8. a dnes ve 32. tydnu mi doktor rekl, ze 18.8. podle velikosti miminka. Stejne to jsou vsechno jen orientacni data. ![]()
Nejprůkaznější termín by měl být podle utz v 12tt, ovšem stejně těhotenství trvá 40 + - 2 týdny, takže kvůli 4 dnům bych se fakt nevzrušovala. Dítě půjde na svět, až samo uzná za vhodné a věř, že na písmenka v průkazce vám všem kašle. ![]()
Tudila bych se datem z 1.screeningu. Ted je to uz spekulatuvni. Miminko roste induvidualne
@Tiger-lily píše:
Nejprůkaznější termín by měl být podle utz v 12tt, ovšem stejně těhotenství trvá 40 + - 2 týdny, takže kvůli 4 dnům bych se fakt nevzrušovala. Dítě půjde na svět, až samo uzná za vhodné a věř, že na písmenka v průkazce vám všem kašle.
Ano to mne úplně nezáleží na dni, kdy prcek vyleze, jen mě zajímalo jak je to možné a vzhledem k tomu, ze6se v tomto neorientuji, tak jsem se na to zeotala jak to vlastně je.
nic víc
Super moc vám děkuju! Prcek si vyleze kdy bude chtít to je jasný, jen mě zajímalo jak se tahle věc má, jelikož se v tom moc neorientuji. Dekuji ![]()
@Anonymní píše:
Ano to mne úplně nezáleží na dni, kdy prcek vyleze, jen mě zajímalo jak je to možné a vzhledem k tomu, ze6se v tomto neorientuji, tak jsem se na to zeotala jak to vlastně je.nic víc
poměřili dítě a srovnali tabulky. Ten termín bude vždy lítat mezi nějakými hodnotami a i to měření je jen odhadem. Prostě jim program vyhodí vždycky nějaké hausnumero, přesně tak to je. ![]()
@Tiger-lily píše:
poměřili dítě a srovnali tabulky. Ten termín bude vždy lítat mezi nějakými hodnotami a i to měření je jen odhadem. Prostě jim program vyhodí vždycky nějaké hausnumero, přesně tak to je.
Jasne, rozumím, stačí aby se doktor o mm preklik a uz je termín zase jinde.
dekuji
Zalezi jak je dr schopny, ja mela termin nekdy 28.8. a dr prave ve 20tt na tom screeningu rekl, ze vidi maleho mensiho malinko, ze to vidi na 3.9. a trefil se uplne presne
takze bych brala podle velikosti plodu spis to druhe, ale obecne se bere za hlavni ten prvni termin no..
Nebos měla už v tom 12.tt dva termíny - dle MS a dle utz. Ony když se moc neliší, berou většinou ten dle MS. Ale na mě dr. ve 20.tt, kdy už se s termínem nehýbe, vyrukovala s tím, že je dítě o týden starší, a protože už byl ten týdenní rozdíl v tom 12.tt, kdy se to neupravovalo, tak že ona to teď dle toho 12.tt upraví teď, aby jí dítě nelezlo z tabulek
Nakonec pak dítko zas trochu zpomalilo růst, takže do tabulek zpátky zapadlo
Ono je to v podstatě jedno, do okamžiku, kdy začnou strašit přenášením, vyvoláním a tak. A kdyby byly všecky děti tabulkový, taky by se rodily v termínu všecky stejně velký, což se neděje, je tam velkej rozptyl.
@Anonymní píše:
Super moc vám děkuju! Prcek si vyleze kdy bude chtít to je jasný, jen mě zajímalo jak se tahle věc má, jelikož se v tom moc neorientuji. Dekuji
Bacha na to, tak to není. Jakmile se přehoupneš přes termín, budou plánovat hamiltony, vyvolání a podobné chuťovky. A budou se řídit přesně tím konkrétním datem!! A bude se ti velmi těžko bránit, protože ti okamžitě začnou vyhrožovat, že ti dítě může umřít.
Drž se data v průkazce a nenech si ho nikým posouvat na dřív.
Hezký večer. Na prvním prvotrimestrálním screeningu mi vypočítali jiný termín porodu. Dle poslední MS 12+3, dle screeningu 13+2. Z čeho teď bude vycházet moje doktorka? Budu si týdny počítat dle screeningu nebo poslední menstruace? Když tedy budu podle MS 15tt, tak podle screeningu 15+6 a z toho bude doktorka vycházet?
Zdravím, předem se omlouvám, třeba pro nekoho za hloupý dotaz ale moc se v tomto nevyznám. Z druhého screeningu mám TP na 4.9.2019 dnes jsem 30+3 a byla jsem na kontrole u lékaře, ktery mi rekl, že mám termin porodu teď na 31.8.2019. Minulou návštěvu, tedy před 4. Týdny jsme měla termín 4.9. Stále a teď najednou změna. Jak je to možné? Čím to je? Čeho se mám pravděpodobněji držet? Je to podle velikosti malého? Mění se Řím datum početí? Děkuju vám za odpovědi a hezký zbytek dne.